Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

O εφιάλτης του περασμένου χρόνου επέστρεψε στην Τουρκία
O εφιάλτης του περασμένου χρόνου επέστρεψε στην Τουρκία

(06/06/2000, 09:00 GMT)
 

Σεισμός στην Τουρκία κοντά στην Άγκυρα
Τουλάχιστον 2 νεκροί και περίπου 30 τραυματίες είναι, μέχρι στιγμής, ο απολογισμός του σεισμού που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Κεντρική Τουρκία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα και είχε ως επίκεντρο την περιοχή που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Τουρκίας Άγκυρα.

Ενενήντα οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία, ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό που σημειώθηκε την Κυριακή στο νησί Σουμάτρα έφτασε τους 90. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητός τόσο στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα, όσο και στην Σινγκάπουρη και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

"Υπό προστασία" η δραχμή μετά το Συμβούλιο Κορυφής της Πορτογαλίας
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα θέσει υπό την προστασία της την δραχμή αμέσως μετά το Συμβούλιο Κορυφης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει στην Πορτογαλια στις 19 και 20 Ιουνίου, όπου και αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης και το Ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2001. Η ένταξη της Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε. επικυρώθηκε χθες στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε στο Λουξεμβούργο.

Απορρίπτει η Βρετανία το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
Μετά τον υπουργό Πολιτισμού της Βρετανίας Κρις Σμιθ, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ απέρριψε χθες, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, το αίτημα της Ελλάδος για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την αποκατάσταση  των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ακρόπολη μέσα από ένα νέο πακέτο προτάσεων εξέθεσαν χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο σκηνοθέτης Ζυλ Ντασέν και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην ειδική επιτροπή του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Άρση της ασυλίας του Αουγκούστο Πινοσέτ
Την άρση της ασυλίας του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστ Πινοσέτ αποφάσισε το Εφετείο στο Σαντιάγο. Η απόφαση, όπως εκτιμούν οι πολιτικοί αναλυτές, ανοίγει τον δρόμο για την προσαγωγή του Πινοσέτ στην δικαιοσύνη για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται ότι διεπράχθησαν στην διάρκεια της δεκαεπτάχρονης δικτατορίας του.

Επίσκεψη Κλίντον στην Ουκρανία
O Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, μιλώντας μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, είπε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να καταλάβει μια θέση ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες και κάλεσε τους κατοίκους της χώρας να συμβάλλουν ώστε να επικρατήσει ο νόμος και να μειωθεί η διαφθορά. Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ουκρανία αποφάσισαν να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ στα τέλη του χρόνου.

Αισιοδοξία της Μαντλίν Ολμπράιτ για το Μεσανατολικό
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ δήλωσε ότι πλησιάζει η στιγμή που θα φέρει την ειρήνη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους. Η κ.Ολμπράιτ πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή και συναντήθηκε ήδη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ.

Νέες συγκρούσεις αναφέρονται στη Σιέρρα Λεόνε
Η οργάνωση "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" ανέφερε ότι νέες συγκρούσεις στη Σιέρρα Λεόνε διέκοψαν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε τέτοιο βαθμό ώστε μεγάλος αριθμός πληθυσμού να είναι πλέον σε κίνδυνο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.