Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Βελγική αστυνομία συλλαμβάνει Αγγλο οπαδό
Η Βελγική αστυνομία συλλαμβάνει Αγγλο οπαδό

(17/06/2000 13:00 GMT)

Οι Αγγλικές αρχές στο στόχαστρο των Βέλγων διοργανωτών του EURO 2000
Βέλγοι επίσημοι κατηγόρησαν τις Αγγλικές αρχές γιατί επέτρεψαν σε γνωστούς Αγγλους ταραχοποιούς να μεταβούν στο Βέλγιο για τον αποψινό αγώνα Αγγλίας-Γερμανίας. Ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Φρανσουά-Χαβιέρ ντε Ντονέα είπε ότι οι συμπεριφορά των οπαδών ήταν αηδιαστική. 374 Αγγλοι οπαδοί συνελλήφθησαν απο την αστυνομία κατά τη διάρκεια των ταραχών χθες το βράδυ. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους οπαδούς οι οποίοι έσπαγαν βιτρίνες καταστημάτων και κατέστρεφαν αυτοκίνητα. Ο κύριος ντε Ντονέα είπε ότι οι περισσότεροι θα κρατηθούν μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα απελαθούν, ενώ μερικοί απο αυτούς θα δικασθούν απο τα βελγικά δικαστήρια. Εν τω μεταξύ, ένας Αγγλος οπαδός μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Αγγλων και Τούρκων οπαδών στη πόλη Σερλουά του Βελγίου.

Το Μπάθ αναμένεται να εκλέξει τον Μπασάρ Αλ-Ασαντ γενικό γραμματέα του κόμματος
Το κυβερνών κόμμα Μπάθ στη Συρία αναμένεται να εκλέξει σήμερα τον Μπασάρ Αλ-Ασαντ - γυιό του εκλειπόντος προέδρου - γενικό γραμματέα του κόμματος. Οι αντιπρόσωποι που συμμετέχουν στο πρώτο συνέδριο του κόμματος μετά απο δεκαπέντε χρόνια εγκωμιάζουν τον Αλ-Ασαντ ο οποίος μετά την αναμενόμενη ανακύρηξη του σε γενικό γραμματέα κάνει ένα ακόμα βήμα για να αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

Κρύπτες πολεμικού υλικού και στρατόπεδο εκπεύδευσης βρέθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο
Εκπρόσωπος των ειρηνευτικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο δήλωσε ότι βρέθηκαν πάνω απο έξι τόνοι πολεμικού υλικού σε τέσσερις κρύπτες στη περιοχή της Ντένιτσα. Το πολεμικό υλικό περιλαμβάνει ρουκέτες, όλμους και άλλα εκρηκτικά. Ο ίδιος εκπρόσωπος είπε ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις αποκάλυψαν και τις εγκαταστάσεις ενός στρατοπέδου το οποίο φαίνεται ότι εξακολουθεί να λειτουργεί. Οι κρύπτες και οι εγκαταστάσεις βρίσκονται πολύ κοντά στο θερινό διοικητήριο της πολιτικής διοίκησης του Κοσσυφοπεδίου (Kosovo Protection Force, KPC). Ο διοικητής των Βρετανικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο είπε δεν μπορεί να διανοηθεί πως η KPC δεν γνώριζε τίποτε για τις κρύπτες.

Σερβία: Αντιδράσεις στην επίθεση κατά Ντράσκοβιτς
Μέλη της Σερβικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν την ένοπλη επίθεση κατά του ηγέτη του Κινήματος Ανανέωσης της Σερβίας Βούκ Ντράσκοβιτς ως προσπάθεια των αρχών να διασπείρουν το χάος στην Γιουγκοσλαβία. Ο κύριος Ντράσκοβιτς πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν στο εξοχικό του στο Μαυροβούνιο και τραυματίστηκε ελαφρά. Η αστυνομία του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε αριθμό υπόπτων για το συμβάν.

Αφέθηκε ελεύθερος ο Γκουζίνσκι
Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι, επικεφαλή του μεγαλύτερου Ρωσικού ιδιωτικού ομίλου ΜΜΕ Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι, δήλωσαν ότι θα διαμαρτυρηθούν για τον περιορισμό μετακίνησης που έχει επιβληθεί στον πελάτη τους. Ο κύριος Γκουζίνσκι που συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη στην Μόσχα, κατηγορείται για απάτη. Ο Ρώσος μεγιστάνας του οποίου τα μέσα ενημέρωσης είχαν ασκήσει επανελλειμένως κριτική στο Κρεμλίνο, αφέθηκε ελεύθερος αιφνιδίως χθές το βράδυ.

Πρόταση Πούτιν για συνεργασία Ευρώπης - ΗΠΑ - Ρωσίας
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Ενωση να συμμετέχει μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία στην δημιουργία ενός πυραυλικού κέντρου έγκαιρης προειδοποίησης, με έδρα την Μόσχα. Μιλώντας στο Βερολίνο μετά από τις διήμερες συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό καγγελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο κύριος Πούτιν πρότεινε επίσης στην Ευρώπη την ανταλλαγή πληροφοριών με την Μόσχα σε θέματα πυραυλικής άμυνας.

Ειρηνευτική συμφωνία Αιθιοπίας - Ερυθραίας με τις ευλογίες του ΟΗΕ
Ο γενικός γραμματέας τοων Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, υποσχέθηκε ότι ο ΟΗΕ θα βοηθήσει στην εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας η οποία αναμένεται να υπογραφεί αυτό το σαββατοκύριακο. Η συμφωνία καλεί τα δύο μέρη να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και προβλέπει την αποστολή διεθνών παρατηρητών και την ανάπτυξη δυνάμεων του ΟΗΕ στα σύνορα των δύο χωρών.

Αιματηρή επίθεση κατά μελών κατώτερης κοινωνικής τάξης στην Ινδία
Οι αρχές στην Ινδία δήλωσαν ότι τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση οπλοφόρων στο Μπιχάρ. Οι οπλοφόροι που φορούσαν μαύρες στολές περικύκλωσαν ένα χωριό στη περιοχή και εκτέλεσαν μέλη της κατώτερης κοινωνικής τάξης Γιαντάβ. Ανάμεσα στα θύματα ήταν αρκετές γυναίκες και παιδιά. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι επρόκειτο για επίθεση αντεκδίκησης μιάς παράνομης παραστρατιωτικής οργάνωσης η οποία χρηματοδοτείται απο γαιοκτήμονες που ανήκουν σε ανώτερη κοινωνική τάξη.

Απελευθέρωση ομήρων στις Φιλιππίνες
Οι αντάρτες του κινήματος Αμπού Σαγιάφ στις Φιλιππίνες ελευθέρωσαν πέντε παιδιά που κρατούσαν ομήρους απο το περασμένο Μάρτιο. Η κυβέρνηση της χώρας παραδέχθηκε ότι η απελευθέρωση των πέντε παιδιών έγινε με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση έξι συγγενών του ηγέτη του ανταρτικού κινήματος, Καντάφι Τζαντζαλανί. Οι αντάρτες εξακολουθούν να κρατούν ένα παιδί και δύο δασκάλους. Υπενθυμίζεται ότι οι αντάρτες εξακολουθούν να κρατούν και μία ομάδα ξένων τουριστών.

Δεν έχει αποχωρήσει πλήρως το Ισραήλ λένε Λίβανος και Χεζμπολά
Η κυβέρνηση του Λιβάνου και το ανταρτικό κίνημα Χεζμπολά απέριψαν την έκθεση του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ έχει πλήρως αποχωρήσει από τον Νότιο Λίβανο. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαλίμ Χός, μιλώντας στο BBC είπε ότι το Ισραήλ διατηρεί έξι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να ελέγχει δύο περιοχές της Λιβανικής επικράτειας. Ο κύριος Χός δήλωσε ότι δεν θα συμφωνήσει στην ανάπτυξη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών εαν το Ισραήλ δεν αποχωρήσει πλήρως. 

Τραγικό λάθος ο θάνατος του οδηγού
Οι Ισραηλινές στρατιωτικές αρχές υπερασπίσθηκαν άνδρες του που πυροβόλησαν από ένα τεθωρακισμένο όχημα τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Λιβανέζος οδηγός που βρισκόταν στην υπηρεσία του ΒΒC. Οι άνδρες που επέβαιναν στο τεθωρακισμένο έδρασαν σύμφωνα με τους κανονισμούς, που τους έδιναν την άδεια να βάλουν εναντίον ατόμων από την Λιβανική πλευρά των συνόρων αν υποψιάζονται ότι τα άτομα αυτά ετοιμάζονται να πυροβολήσουν.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.