Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Το λιμάνι του Ντόβερ
Το λιμάνι του Ντόβερ

(19/06/2000 09:00 GMT)

Τραγωδία στο Ντόβερ: 58 "λαθρομετανάστες" βρέθηκαν νεκροί
Πενήντα οκτώ άτομα βρέθηκαν νεκρά σε ολλανδικό φορτηγό-ψηγείο πού είχε έρθει στο λιμάνι του Ντόβερ από το Ζιμπρούγκε του Βελγίου. Δύο επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού. Δεν έχει γίνει γνωστό τί προκάλεσε τον θάνατο των επιβατών του φορτηγού ή πότε ακριβώς πέθαναν. Σύμφωνα με μία εκδοχή, ο θάνατός τους προκλήθηκε από αναθυμιάσεις. Οι αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για λαθρομετανάστες ασιατικής καταγωγής που ήθελαν να ζητήσουν άσυλο στη Βρετανία.

Συγγνώμη ζητάει ο Τόνι Μπλέρ για τους Αγγλους χούλιγκαν
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, που βρίσκεται στην Πορτογαλία για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δέχεται πιέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη για τη βίαιη συμπεριφορά των άγγλων φιλάθλων. Ο κύριος Μπλέρ θα ζητήσει συγγνώμη απο τη Βελγική κυβέρνηση για τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν άγγλοι φίλαθλοι στο Σαρλερουά και τις Βρυξέλλες, εκατοντάδες από τους οποίους απελάθηκαν από το Βέλγιο. Εν τω μεταξύ, η ΟΥΕΦΑ απειλεί πως θα αποβάλει την Αγγλία από το Euro 2000 εάν σημειωθούν άλλα επεισόδια.

Βαρειά ατμόσφαιρα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ
Οι κυρώσεις που επέβαλαν τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αυστρία οι δεκατέσσερις εταίροι της στην Ευρωπαϊκή Ενωση επισκιάζουν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στη Πορτογαλία. Διαφωνίες επίσης υπάρχουν και σε μία σειρά άλλων θεμάτων, όπως είναι οι προτάσεις για ένα καταστατικό χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την επιβολή ενδεχομένως φορολογίας, από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στις αποταμιεύσεις και, επίσης, για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά στο μέλλον η διευρυμένη Κοινότητα.

Η Ελλάδα επίσημα μέλος της ΟΝΕ
Οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ αναμένεται σήμερα να εγκρίνουν επίσημα την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Η ελληνική αντιπροσωπεία έχει στη σύνοδο αυτή ενισχυμένη παρουσία. Εκτός από τον πρωθυπουργό Κώστα Σιμίτη, βρίσκονται στο Πόρτο οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννος Παπαντωνίου και Ακης Τσοχατζόπουλος.

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης διαμαρτύρονται για τα ανθρωπίνα δικαιωμάτα
Εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της τέταρτης διεθνούς συνέλευσης των Μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, υποστήριξαν ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, ότι η Ελλάδα αρνείται την εθνική τους ταυτότητα και δήλωσαν ότι γιά το θέμα αυτό θα πάρουν πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο.

Μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην Ουκρανία
Μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια ξεκινούν σήμερα στην Ουκρανία με συμμετοχή ΝΑΤΟικών δυνάμεων -αναμεσα τους η Ελλάδα και η Τουρκία- και δυνάμεων απο τις πρώην κομμουνιστικές χώρες. Περισσότερα πο 50 πολεμικά πλοία απο 10 χώρες -μέλη του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχουν στα γυμνάσια, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα που διεξάγονται στην Ουκρανία απο την ανεξαρτησία της.

Νέο χρηματιστήριο στην Ιαπωνία
Ενα νέο χρηματιστήριο άρχισε να λειτουργεί στην Οζάκα της Ιαπωνίας κι ανταγωνίζεται το εδραιωμένο χρηματιστήριο του Τόκιο. Το Nasdaq Japan είναι ο καρπός της συνεργασίας του Nasdaq της Νέας Υόρκης, που ειδικεύεται σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, και του μεγαλύτερου επενδυτή στον χωρο του Διαδικτύου στην Ιαπωνία, του οργανισμού Softbank.

Συνάντηση κορυφής των αναπτυσσόμενων χωρών στο Κάιρο
Οι αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής καταβάλλουν άλλη μία προσπάθεια προκειμένου να επέλθει κάποια ισορροπία ανάμεσα στα πλούσια και τα φτωχά κράτη του πλανήτη μας. Οι ηγέτες του λεγομένου "Ομίλου των Δεκαπέντε" συναντώνται σήμερα στο Κάιρο για να συζητήσουν με ποιό τρόπο θα μπορέσουν οι φτωχότερες χώρες να έχουν μεγαλύτερο λόγο στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο Ανάν στο Λίβανο για συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αναν, μεταβαίνει στη Βηρυτό για συνομιλίες με τον πρόεδρο του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ. Οι ανταποκριτές ματαδίδουν ότι ο κύριος Λαχούντ αναμένεται να επεναλάβει τις αντιρρήσεις του για την αποδοχή εκ μέρους των ΗΕ ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν ολοκληρωτικά αποσυρθεί απο τον νότιο Λίβανο. Χθές το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε την έκθεση του γγ. Κόφι Αναν γιά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το Λίβανο. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από επίπονες διαπραγματεύσεις. Η Ρωσία αρχικά είχε υποστηρίξει την άποψη της κυβέρνησης της Βηρυτού ότι ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονται ακόμη στο έδαφος του Λιβάνου .

Συρία : Ο Μπασάρ αλ Ασαντ εκλέγεται πρόεδρος του κόμματος Μπάαθ
Ο υιός του εκλειπόντος πρόεδρου της Συρίας εξελέγη πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ. Η εκλογή του κ. Μπασάρ αλ Ασαντ έγινε κατά τη διάρκεια ειδικού συνεδρίου του κόμματος. Η εκλογή του κ. Ασαντ στην προεδρία του κόμματος εθεωρείτο αναγκαίο βήμα γιά την ανάληψη από τον ίδιο της προεδρίας της χώρας μετά το θάνατο του πατέρα του.

Αιθιοπία - Ερυθραία : Υπεγράφη ειρηνευτική συμφωνία
Ο γγ. των ΗΕ  Κόφι Αναν υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να λάβει απόφαση γιά την εδραίωση της ειρήνης μεταξύ της Ερυθραίας και της Αιθιοπίας που υπεγράφη χθές μετά από πολεμικές συγκρούσεις διάρκειας δύο ετών. Σε δηλώσεις που έκανε στο Κάιρο ο κ. Αναν είπε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να αποσταλεί ειρηνευτική δύναμη στις αμφισβητούμενες μεθοριακές περιοχές μεταξύ των δύο χωρών.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.