Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Γαλλία διαθέτει επαρκή αριθμό γιατρών
Η Γαλλία διαθέτει επαρκή αριθμό γιατρών

(21/06/2000, 06:30 GMT)

Πρώτη η Γαλλία 14η η Ελλάδα στον κατάλογο με τα καλύτερα συστήματα υγείας
Σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας η Γαλλία έχει το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο.Η έρευνα συγκρίνει τα συστήματα υγείας σε διάφορες χώρες με γνώμονα την  αποτελεσματικότητα τους, την ισότητα στην παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και το τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κόσμου. Η Ιταλία έρχεται δεύτερη και ακολουθούν ο Αγιος Μαρίνος, η Ανδόρα και η Μάλτα. Η Ελλάδα έρχεται 14η και η Βρετανία 18η. Η Κύπρος βρίσκεται στην εικοστή τέταρτη θέση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες που δαπανούν για την υγεία το υψηλότερο ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος τους, καταλάμβανουν την τριακοστή έβδομη θέση στον κατάλογο των 191 χωρών.

Συνομιλίες για την διάσωση της κυβέρνησης συνασπισμού του Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Μπάρακ, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω της απόφασης του θρησκευτικού κόμματος Shas να αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνασπισμού. Ο κύριος Μπάρακ δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει το κόμμα στην κυβέρνηση και θα έχει συνομιλίες για αυτόν τον σκοπό με την ηγεσία του. Η απόφαση του κόμματος Shas, αφορμή της οποίας ήταν διένεξη για την χρηματοδότηση θρησκευτικών σχολείων, θα υλοποιηθεί αύριο. Ο ανταποκριτής του BBC στην Ιερουσαλήμ επισημαίνει ότι ο κύριος Μπάρακ γνωρίζει πως χωρίς την υποστήριξη του κόμματος Shas θα είναι δύσκολο να εξασφαλίσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για την ειρηνευτική συμφωνία που σχεδιάζει να συνάψει με τους Παλαστίνιους.

Ο Κόφι Ανάν επισκέπτεται το Ισραήλ και τις Παλαιστινιακές περιοχές
Ο γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, επισκέπτεται σήμερα το Ισραήλ και τις Παλαιστινιακές περιοχές για συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γασέρ Αραφάτ. Ο κύριος Ανάν έχει δεσμευτεί να συζητήσει το θέμα των Ισραηλινών παραβίασεων των συνόρων του Λιβάνου παρά το γεγονός ότι ο ΟΗΕ έχει επαληθεύσει την αποχώρηση τους από το νότιο Λίβανο.

Η Ζιμπάμπουε απαγορεύει σε ξένους παρατηρητές να παρακολουθήσουν τις βουλευτικές εκλογές
Οι αρχές της Ζιμπάμπουε επιβεβαίωσαν ότι δεν επέτρεψαν σε πολλές ξένες οργανώσεις να στείλουν παρατηρητές στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο. Ο επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής δεν εξήγησε την απόφαση αλλά είπε ότι δεν αφορά οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Βρετανική Κοινοπολιτεία και η Επιτροπή Νοτιοαφρικανικής Ανάπτυξης.

Η Πολιτεία Κάνο της Νιγηρίας υιοθετεί τον Ισλαμικό νόμο
Οι αρχές της πολιτείας Κάνο της βόρειας Νιγηρίας, οργάνωσαν σήμερα τελετή για την καθιέρωση του Ισλαμικού νόμου Σαρία. Ο ανταποκριτής του BBC στη Νιγηρία μεταδίδει ότι το γεγονός ότι η πολιτεία Κάνο είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά, πολιτεία της Νιγηρίας με σημαντική χριστιανική μειονότητα, καθιστά την καθιέρωση του Ισλαμικού νόμου ορόσημο στην ιστορία της χώρας.

Μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Βραζιλία
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο, ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Η Βραζιλία έχει τετραπλάσιο ποστοστό φόνων από αυτό των Ηνωμένων Πολιτείων. Μεταξύ των μέτρων είναι και η απαγόρευση στην έκδοση νέων αδειών για όπλα για 6 μήνες εώς ότου το Κογκρέσο εγκρίνει αυστηρότερους ελέγχους στις πωλήσεις όπλων.

Τα Ηνωμένα Εθνη ζητούν καλλίτερη προστασία των εργαζομένων
Τα Ηνωμένα Εθνη κάλεσαν τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να προστατεύσουν πιο αποτελσματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων που ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τις συνέπειες της απελευθέρωσης του εμπορίου και της παγκοσμοποίησης. Εκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας του ΟΗΕ επισημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει ασφάλιση και επίδομα ανεργίας για την πλειοψηφεία των εργαζομένων στην Αφρική, Ασία και λατινική Αμερική. Ακόμη και στις πλούσιες χώρες τα επιδόματα ανεργίας έχουν μειωθεί σημειώνει η έκθεση της ILO.

Ο Πρίγκηπας Γουϊλλιαμ γίνεται 18 ετών
Ο Πρίγκηπας Γουϊλλιαμ, πρωτότοκος γιός του Πρίγκηπα Κάρολου και της Πριγκήπισσας Νταϊάνα και δεύτερος στη σειρά διαδοχής στο θρόνο της Αγγλίας, γίνεται σήμερα δεκαοκτώ ετών. Σε γραπτή συνέντευξη του, ο Πρίγκηπας είπε ότι θα περάσει τα γενέθλια του μελετώντας για το διαγώνισμα της ιστορίας της τέχνης που έχει αύριο.

Αγγλία και Γερμανία αποκλείσθηκαν απο το EURO 2000
Δύο σημαντικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απογοήτευσαν με την εμφάνιση τους και αποκλείσθηκαν από τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Αγγλία έχασε 3-2 από τη Ρουμανία και η Γερμανία γνώρισε τη συντριβή με 3-0 από τη Πορτογαλία. Εν τω μεταξύ, δρακόντια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Βελγική αστυνομία για να αποτρέψει επεισόδια που ίσως δημιουργήσουν οι Αγγλοι οπαδοί.

Συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης που επιβουλεύοντο το EURO 2000
Οι αρχές στην Ολλανδία συνέλλαβαν τρία άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα ότι συμμετείχαν σε μία εγκληματική οργάνωση που προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια του EURO 2000. Οι συλλήψεις έγιναν μετά απο υπόδειξη των Γαλλικών αρχών οι οποίες παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των υπόπτων. Εκπρόσωπος του Γαλλικού υπουργείου εσωτερικών δήλωσε ότι οι αρχές πιστεύουν ότι οι ύποπτοι ετοίμαζαν επίθεση κατά της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η Ελλάδα αγοράζει 50 F-16
Σύμφωνα με το πρακτωρείο Reuters, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η Αμερικανική πολεμική βιομηχανία Lockheed Martins σύναψε συμφωνία ύψους 1.34 δισεκατομμυρίων δολλαρίων για τη παράδοση 50 μαχητικών αεροσκαφών στην Ελλάδα. Η παράδοση των αεροσκαφών στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί το 2004.

Συνελήφθη ύποπτος για την υπόθεση του θανάτου των 58 λαθρομεταναστών
Η αστυνομία στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας συνέλαβε και ανακρίνει ένα άτομο σχετικά με την υπόθεση των 58 παράνομων Κινέζων μεταναστών που βρήκαν φρικτό θάνατο σε φορτηγό-ψυγείο στο Ντόβερ.  Η Βρετανική αστυνομία είπε ότι ελπίζει να ανακρίνει τους δύο επιζώντες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη περιγράψει στον διερμηνέα τους πως χτυπούσαν και φώναζαν για να βγουν από τον κρυψώνα τους καθώς οι σύντροφοι τους άρχισαν να πεθαίνουν από την ασυκτική ζέστη.

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Στήβεν Σόντερς στο Σόλσμπερι
Στον καθεδρικό ναό του Σόλσμπερι, στη Βρετανία , έγινε σήμερα η νεκρώσιμη ακολουθία για το βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς που δολοφονήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από τη 17 Νοέμβρη. Επρόκειτο γιά μία σεμνή τελετή, χαμηλών τόνων την οποία εκτός από τη σύζυγο και τις θυγατέρες του εκλειπόντος, παρακολούθησαν ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζεφ Χουν , ο Ελληνας υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων κι άλλοι επίσημοι.

Νέος ισχυρός σεισμός πλήττει την Ισλανδία
Ισχυρή σεισμική δόνηση, τουλάχιστον 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την Ισλανδία. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο δυτικό τμήμα της νήσου και στην πρωτεύουσα Ρέκιαβικ. Η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος διεκόπει σε ορισμένες περιοχές. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα. Οι σεισμοί που σημειώθηκαν πριν από λιγες μέρες στην ισλανδία, προκάλεσαν ζημίες εκατομμυρίων δολλαρίων.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.