Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Στην Βιέννη αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το πετρέλαιο
Στην Βιέννη αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το πετρέλαιο

(21/06/2000, 14:00 GMT)
 

Αποφασίζουν στην Βιέννη για το πετρέλαιο
Κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιούν στη Βιέννη οι υπουργοί Πετρελαίου του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων για να αποδεχθούν την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής του "μαύρου χρυσού". Η τιμή του αργού πετρελαίου έκλεισε χθες στα 33 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τον περασμένο Μάρτιο - τιμή που απέχει αρκετά από τα 25 δολάρια το βαρέλι που επιθυμούν τόσο οι καταναλωτές όσο και πολλές από τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο.

Πρώτη η Γαλλία, 14η η Ελλάδα στον κατάλογο με τα καλύτερα συστήματα υγείας
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η Γαλλία έχει το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο. Ακολουθούν η Ιταλία, ο Άγιος Μαρίνος, η Ανδόρα, η Μάλτα και η Σινγκαπούρη. Την 14η θέση στον πίνακα καταλαμβάνει η Ελλάδα και, όπως επισημαίνουν πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, βρίσκεται ψηλότερα από άλλους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Βρετανία, η Ιρλανδία και το Βέλγιο. Την 24η θέση καταλαμβάνει η Κύπρος που βρίσκεται και αυτή ψηλότερα από χώρες όπως η Γερμανία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Έρευνες για πιθανά εγκλήματα σε πρώην μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου
Η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε είπε ότι το Δικαστήριο εξετάζει και μέλη του πρώην Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, δηλαδή του UCK. Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι το Δικαστήριο ερευνά ανάμειξη μελών του πρώην Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου σε εγκλήματα.

Φόβοι για επεισόδια θρησκευτικού χαρακτήρα στη Νιγηρία
Η κυβέρνηση σε μια από τις μεγαλύτερες περιοχές της Βόρειας Νιγηρίας, το Κάνο, πραγματοποεί εκδηλώσεις σήμερα για να γιορταστεί η υιοθέτηση του Ισλαμικού νόμου Σαρία. Ο ανταποκριτής του BBC στη Νιγηρία αναφέρει ότι το μέγεθος του πληθυσμού της περιοχής και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει σημαντική μειονότητα Χριστιανών δημιουργεί φόβους για την πρόκληση επεισοδίων.

Επίσκεψη του Κόφι Αννάν στο Ισραήλ
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν επισκέπτεται το Ισραήλ σήμερα για συνομιλίες με ηγέτες της χώρας σχετικά με τις κατηγορίες για παραβιάσεις της συμφωνίας στα σύνορα με τον Λίβανο. Η επίσκεψη του κ. Αννάν συμπίπτει με την διάσπαση που σημειώθηκε στον κυβερνητικό συνασπισμό του Πρωθυπουρογού του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ με αφορμή διαφωνίες για την χρηματοδότηση θρησκευτικών σχολείων.

Έκκληση για βοήθεια στην κοινότητα των Κινέζων στο Λονδίνο απευθύνει η αστυνομία της Βρετανίας για τους 58 νεκρούς του Ντόβερ
Η αστυνομία της Βρετανίας απηύθυνε έκκληση στην κοινότητα των Κινέζων για βοήθεια στην προσπάθεια εξακρίβωσης της ταυτότητας των 58 ανθρώπων Κινεζικής καταγωγής που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό στο λιμάνι του Ντόβερ προχθές. Τα θύματα είχαν μπει στο φορτηγό, κατά τα φαινόμενα, σε μια προσπάθεια να εισέλθουν παράνομα στην Βρετανία και δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων αναφέρουν ότι πολλοί συγγενείς φοβούνται να εμφανιστούν επειδή έχουν εισέλθει και αυτοί στην Βρετανία παράνομα.

Ενδείξεις για νερό στον πλανήτη Άρη
Επιστήμονες της NASA πιστεύουν ότι υπάρχει νερό στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Το στοιχείο αυτό φαίνεται, όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, στις φωτογραφίες που τράβηξε το διαστημόπλοιο "Mars Global Surveyor", που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον "κόκκινο πλανήτη".
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.