Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Χέλμουτ Κολ λίγο πρίν καταθέσει στην κοινοβουλευτική επιτροπή
Ο Χέλμουτ Κολ λίγο πρίν καταθέσει στην κοινοβουλευτική επιτροπή

(29/06/00 1930 GMT)

Αρνείται τις κατηγορίες για διαφθορά ο Χέλμουτ Κολ
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ επίμονα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του που αφορούν τη χρηματοδότηση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Καταθέτωντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία διερευνά το σκάνδαλο, ο κ. Κολ παραδέχθηκε ότι έλαβε παράνομες δωρεές για το κομμα του ύψους ενός εκατομμυρίου δολλαρίων αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει τα ονόματα των χορηγών με το επιχείτημα ότι τους είχε υποσχεθεί ανωνυμία. Οι εργασίες της επιτροπής διεκόπησαν σε κλίμα αντιπαράθεσης. Μετά την μεσημεριανή διακοπή ορισμένα μέλη της που ανήκουν στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα κατηγορήθηκαν ότι ενημέρωσαν μυστικά τον κύριο Κολ για τις διαβουλεύσεις.

Συμφωνία για άρση των κυρώσεων  κατά της Αυστρίας
Η Πορτογαλία - που αυτή την περίοδο ασκεί την προεδρία της ΕΕ - ανακοίνωσε ότι πέτυχε συμφωνία μεταξύ των εταίρων της Αυστρίας για σχέδιο που θα επιτρέψει την άρση των διπλωματικών κυρώσεων που επεβλήθηκαν στην Αυστρία λόγω της συμμετοχής του ακροδεξιού κόμματος της Ελευθέριας στην κυβέρνηση συνασπισμού της Βιέννης. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Γκουτέρες είπε ότι τώρα πρόκειται να ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Δικαστηρίου να διορίσει μια επιτροπή που θα διαπιστώσει εάν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντιμετωπίζονται σωστά οι μειονότητες στην Αυστρία. Η υπουργος εξωτερικων της Αυστρίας, Μπενίτα Φερέρο-Γουωλντνερ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της θα συνεργαστεί πλήρως με την επιτροπή.

Εντείνονται οι αντιδράσεις στο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο του Βελιγραδίου
Κλιμακώνεται στη Σερβία η αντίθεση στο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας.Οι αντίπαλοι του πρόεδρου Μιλόσεβιτς υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο, που προβλέπει μακρόχρονες ποινές φυλάκισης εως και ισόβια, αποσκοπεί στην φίμωση της αντιπολίτευσης. Επίσης ένας από τους υποστηρικτές του Γιουγκοσλάβου προέδρου και αντιπρόεδρος της Σερβικής κυβέρνησης, ο Βοϊσλάβ Σέσελι ζήτησε επανεξέταση του νομοσχεδίου. Νωρίτερα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ επέκρινε το νομοσχέδιο. Σε περιφερειακή συνδιάσκεψη στο Βερολίνο,  η κα. Ολμπράιτ είπε ότι στόχος της νομοθεσίας αυτής είναι η καταπίεση της αντιπολίτευσης.

Τις χώρες που υποστηρίζουν τους ισλαμιστές καταδικάζει o Tουρκικός Στρατός
Στην Τουρκία ο αρχηγός Στρατού στρατηγός Ατίλα Ατές κατηγόρησε τις γειτονικές χώρες ότι υποστηρίζουν τους φανατικούς μουσουλμάνους που επιδιώκουν την ανατροπή του κοσμικού κράτους και την εγκαθίδρυση θεοκρατικού καθεστώτος.

Ενταση στις σχέσεις Αγκυρας-Βαγδάτης
Επίσημη εφημερίδα του Ιράκ επικρίνει την Αγκυρα μετά την απόφαση γιά τη διεύρυνση της εντολής γιά τη ζώνη εναέριου αποκλεισμού στο Βόρειο Ιρακ. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των δύο χωρών , υπογραμμίζει η εφημερίδα Αθ-Θάορα.

Εκθεση γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον
Εκθεση του ΟΗΕ συνιστά στους διεθνείς οργανισμούς και στους διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους να φροντίσουν γιά την ενίσχυση των προσπαθειών που αφορούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εφαρμογή των συνθηκών γιά το περιβάλλον.

Εκθεση γιά τα παιδιά-πρόσφυγες
Η Ευρωπαική Ενωση δεν φροντίζει όσο θα έπρεπε γιά τα παιδιά που αποχωρίζονται τους γονείς τους και εγκαταλείπουν τις εστίες τους λόγω των πολεμικών συρράξεων.  Αυτό υπογραμμίζει έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Save the Children και της Υπατης Αρμοστείας των ΗΕ γιά τους Πρόσφυγες.

Δημοψήφισμα στην Ουγκάντα
Δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ουγκάντα γιά την επάνοδο στο πολυκομματικό σύστημα διακυβέρνησης. Με βάση το ισχύον πολιτικό σύστημα δεν επιτρέπεται στα κόμματα να συναγωνίζονται γιά τη διεκδίκηση της λαικής ψήφου.

Ελεύθεροι κι άλλοι κυανόκρανοι στη Σιέρα Λεόνε
Η κυβέρνηση της Λιβερίας ανακοίνωσε ότι περίπου 200 Ινδοί κυανόκρανοι των ΗΕ πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι από τους αντάρτες στη γειτονική Σιέρα Λεόνε. Ο υπουργός Πληροφοριών της Λιβερίας είπε στο Μπι Μπι Σι ότι η απελευθέρωση των ομήρων είναι μέρος συμφωνίας που προβλέπει την κατάπαυση του πυρός και την επιστροφή των ανταρτών  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Βυθίσθηκε ινδονησιακό πλοίο
Το ινδονησιακό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 270 ατόμων που επέβαιναν πλοίου το οποίο βυθίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού Σουλαουέσι. Σύμφωνα με το πρακτορείο οι επιβάτες ήταν πρόσφυγες που είχαν εγκαταλείψει τις Μολούκες Νήσους λόγω των συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Καταδικάζεται σε θάνατο μέλος της Ουμ Σινρικίο
Δικαστήριο στην Ιαπωνία επέβαλε την ποινή του θανάτου σε μέλος της θρησκευτικής αίρεσης Ουμ Σινρικίο. Ο καταδικασθείς συμμετείχε σε επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 άτομα.

Μεγάλη επιχείρηση κατά απεργών στη Νότια Κορέα
Στη Σεούλ περισσότεροι από τρείς χιλιάδες αστυνομικοί έλαβαν μέρος σε επιχείρηση με στόχο τη λύση καθιστικής απεργίας που είχαν αρχίσει υπάλληλοι ξενοδοχείου. Στις συμπλοκές ορισμένοι αστυνομικοί και απεργοί τραυματίσθηκαν ενώ περισσότεροι από χίλιοι απεργοί έχουν συλληφθεί.

Νέο χάπι για καθυστέρηση της εμμηνόπαυσης
Ολλανδοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι προσπαθούν να παρασκευάσουν χάπι που θα καθυστερεί την εμμηνόπαυση ώστε να μπορούν να συλλαμβάνουν οι γυναίκες εώς και την έκτη δεκαετία της ζωής τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με την καθυστέρηση της εμμηνόπαυσης αντιμετωπίζονται και ασθένειες που σχετίζονται με αυτήν όπως είναι η οστεοπόρωση.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.