Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στο Μεξικό,  Βισέντε Φοξ
Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στο Μεξικό, Βισέντε Φοξ



( 02/06/2000  17.30 GMT)

Κρίσιμες εκλογές στο Μεξικό
Εξήντα εκατομμύρια μεξικανοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την εκλογή προέδρου δημοκρατίας. Πρόκειται για την πλέον διάφανή και αδιάβλητη εκλογική αναμέτρηση εδώ και πολλές δεκαετίες, μεταδίδουν οι ανταποκριτές. Το κυβερνών Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα, αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση στην εβδομηντάχρονη συνεχή παραμονή του στην εξουσία. Το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα που κυβερνά το Μεξικό από την επανάσταση του 1910, έχει επανειλλημένα χρησιμοποιήσει αθέμητα μέσα για να διατηρήσειστην εξουσία. Την φορά αυτή, όμως, ο πρόεδρος Ερνέστο Ζεντίγιο δεσμεύτηκε ότι οι εκλογές θα είναι αδιάβλητες και θά καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπίσεις οι δύο μονομάχοι, ο Φρασίσκο Λαμπαστίδα του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος και ο υποψήφιος του Κόμματος Εθνικής Δράσης και πρώην διευθυντικό στέλεχος της Κόκα Κόλα, Βισέντε Φοξ, ισοψηφούν.

Την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους συζητα η παλαιστινιακή ηγεσία
Παλαιστίνιοι ηγέτες συζητούν την εκπεφρασμένη πρόθεση του Γιάσερ Αραφάτ για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Οπως μετέδωσε το παλαιστινιακό ραδιόφωνο ο Γιάσερ Αραφάτ θα εκφωνήσει σημαντικό λόγο στο κεντρικό συμβούλιο του PLO και θα εκφράσει την επιθυμία του να προχωρήσει δίχως καθυστέρηση στην ανακήρυξη ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στο οποίο θα υπάγονται οι υπο παλαιστινιακό ελεγχο, περιοχές της Δυτικής Οχθης και της λωρίδας της Γάζας.

Η ΟΥΕΦΑ τιμωρεί τρείς πορτογάλους ποδοσφαιριστές
Με πολύμηνη αποβολή από τα παιχνίδια της εθνικής τους ομάδας ποδοσφαίρου τιμωρήθηκαν σημερα από την ΟΥΕΦΑ τρείς πορτογάλοι ποδοσφαιριστές επειδή διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτυ που καταχωρήθηκε στην ομάδα τους το τελευταίο λεπτό του ημιτελικού αγώνα με την Γαλλία.

Αντιπαράθεση στρατού-πραξικοπηματιών στα Φίτζι
Οι ένοπλες δυνάμεις στα νησιά Φιτζι δηλώνουν αποφασισμένες να κλιμακώσουν την πίεση τους επί των ανταρτών που κρατούν ομήρους πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου, τις τελευταίες έξη εβδομάδες.

Προηγούνται οι πρώην κομμουνιστές στις εκλογές στην Μογγολία
Κοινοβουλευτικές εκλογές σήμερα στην Μογγολία και η επιστροφή τών πρώην κομμουνιστών στην εξουσία θεωρείται πολύ πιθανή. Οι δημοσκοπίσεις έδειχναν σημαντικό προβάδισμα του Επαναστατικού Λαικού Κόμματος, που κυβέρνησε την χώρα απο το 1990 έως το 1996.

Οικολογική καταστροφή στην Ν.Αφρική
Περισσότεροι από 55.000 πινγκουίνοι μεταφέρθηκαν από νησίδα στα ανοιχτά των ακών της Νοτίου Αφρικής λόγω της απειλής αφανισμού τους, από την πετρελαική μόλυνση.

Επιβεβαιώνεται η βύθιση οχηματαγωγού πλοίου στην Ινδονησία
Διασωθέντες από το ινδονησιακό οχηματαγωγό πλοίο τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την περασμένη Πέμπτη, επιβεβαιώνουν ότι το πλοίο βυθίστηκε. Είναι η χειρότερη θαλάσσια τραγωδία, λένε οι αρχες της Ινδονησίας. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 500, μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Δίχως επεισόδια η πορεία του τάγματος της Οράγγης στην Βόρειο Ιρλανδία
Πάνω από χίλια μέλη της προτεσταντικής κοινότητας στην Β. Ιρλανδία συμμετείχαν στην καθιερωμένη ετήσια πορεία στην πόλη Ποραντάουν. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Επεισόδια δεν σημειώθηκαν. Την πορεία οργανώνει κάθε χρόνο το τάγμα της Οράγγης, οργάνωσης που επιθυμεί την ένωση της Β.Ιρλανδίας με την Αγγλία.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.