Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Στο στόχαστρο βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας οι Ρωσικές δυνάμεις
Στο στόχαστρο βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας οι Ρωσικές δυνάμεις



( 03/06/2000  09:30 GMT)

Κύμα βομβιστικών επιθέσεων στην Τσετσενία
Αυξάνει ο απολογισμός των θυμάτων της σημερινής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε έξω από Ρωσικό αστυνομικό ξενώνα στην Τσετσενία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 25 τουλάχιστον, ενώ υπάρχουν και 80 τραυματίες. Οι  Τσετσένοι αντάρτες είπαν πως η έκρηξη προκλήθηκε από τοποθέτηση βόμβας σε φορτηγό που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο στην πόλη Αργκούν, τριάντα χιλιόμετρα ανατολικά της Τσετσενικής πρωτεύουσας Γκρόζνι. Εξάλλου Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τάς ότι σημειώθηκαν εκρήξεις βομβών σε τρείς άλλες περιοχές της Τσετσενίας. Μία από τις εκρήξεις αυτές στην πόλη Γκούντερμες προκάλεσε τον θάνατο 11 ατόμων.

Ιστορική νίκη της αντιπολίτευσης στο Μεξικό
Στο Μεξικό ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης Βιθέντε Φόξ πετυχε ιστορική νίκη στις προεδρικές εκλογές,  επικρατώντας του Φρανσίσκο Λαμπαστίντα, υποψηφίου του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος που κυβερνά το Μεξικό τα τελευταία 71 χρόνια. Εντωμεταξύ οι οπαδοί της αντιπολίτευσης ξεχύθηκαν πανηγυρίζοντας στους δρόμους της πόλης του Μεξικού, ενώ ο ίδιος ο κ. Φόξ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να συνεργασθεί με τους έντιμους εκπροσώπους του λαού σε οποιοδήποτε κόμμα κι αν ανήκουν. Ο πρόεδρος Ερνέστο Ζεντίγιο συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Φόξ.
 
 

Κατηγορίες κατά "Ομίλου των 8" για το παγκόσμιο χρέος
Εκθεση για την παγκόσμια φτώχεια που δίνεται σήμερα στην δημοσιόητα κατηγορεί τον όμιλο των οκτώ πλέον αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών ότι αθέτησε την υπόσχεσή του να ακυρώσει το εξωτερικό χρέος των υπό ανάπτυξη κρατών. Οι κατηγορίες διατυπώνονται σε έκθεση της Βρετανικής οργάνωσης "Ιωβηλαίο 2000" σύμφωνα με την οποία αν και η περυσινή σύνοδος κορυφής του "Ομίλου των 8" αποφάσισε να ακυρώσει το χρέος, ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μόνο το 15% του ποσού αυτού θα έχει παραγραφεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η Γαλλία πανηγυρίζει την κατάκτηση του Euro 2000
Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν σε ολονύκτιους πανηγυρισμούς στους δρόμους του Παρισιού και άλλων Γαλλικών πόλεων, μετά την νίκη της Γαλλίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την αστυνομία περισσότεροι από 400 χιλιάδες φίλαθλοι κατέκλυσαν το Σανς Ελυζέ τραγουδώντας και χορεύοντας για την νίκη της εθνικής τους.

Νίκη των πρώην κομουνιστών στην Μογγολία
Στην Μογγολία οι πρώην κομμουνιστές κατήγαγαν συντριπτική νίκη στις γενικές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής στο κρατικό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι πρώην κομμουνιστές καταλαμβάνουν τις 72 από τις 76 συνολικά βουλευτικές έδρες, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, αποτελεί σύμφωνα με τους ξένους ανταποκριτές εκπληκτική μεταβολή στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Εκδίκαση υποθέσεων βιασμών στο Δικαστήριο της Χάγης
Αρχίζει σήμερα ενώπιον του Διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης για εγκλήματα πολέμου η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης των τριών Σερβοβόσνιων που κατηγορούνται για βιασμούς Μουσουλμάνων γυναικών και ανηλίκων κοριτσιών κατά την διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας το 1992. Η δίκη των τριών κατηγορουμένων άρχισε τον περασμένο Μάρτιο και είναι η πρώτη φορά που το δικαστήριο της Χάγης εξετάζει τον βιασμό ως έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.

Σύνοδος Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας
Ο Αυστραλός υπουργός Περιβάλοντος Ρόμπερτ Χίλ απήυθυνε έκκληση στους αντιπροσώπους που συμμετέχουν στην ετήσια σύνοδο της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που τούς δίνεται  για την διάσωση θαλασσίων ειδών που βρίσκονται -όπως είπε- στο χείλος της εξαφάνισης. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC η Αυστραλία είναι μία από τις χώρες που μάχονται για την δημιουργία ενός καταφυγίου φαλαινών στον νότιο Ειρηνικό.

Οικολογική καταστροφή στην Ν.Αφρική
Στην Νότιο Αφρική τα σωστικά συνεργεία άρχισαν την απομάκρυνση 55.000 πιγκουίνων από το νησί Ντάσεν, κοντά στο Κέηπ Τάουν. Η ζωή  των πιγκουίνων διατρέχει κίνδυνο λόγω της μόλυνσης που προκάλεσε η διαρροή πετρελαιοκηλίδας από το ναυάγιο  πετρελαιοφόρου πλοίου, που βυθίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 3 χιλιάδες πιγκουίνοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν 800 χιλιόμετρα μακριά, σε καθαρά νερά κοντά στο Πόρτ Ελίζαμπεθ.

Η Κίνα επιτρέπει την διάθεση του Βιάγκρα
Μεταά από ένα χρόνο κλινικών ερευνών η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε την διάθεση του φαρμάκου για την ανδρική ανικανότητα Βιάγκρα. Η κρατική επιτροπή Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι το φάρμακο της Αμερικανικής εταιρείας Πφάϊζερ θα διατίθεται μέσω συνταγής, ενώ η εμπορική του ονομασία θα είναι Βαν Αι Κέ, δηλαδή "μικρό μπλέ χάπι".

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.