Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Στο στόχαστρο βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας οι δυνάμεις της Ρωσίας
Στο στόχαστρο βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας οι δυνάμεις της Ρωσίας



( 03/06/2000, 17:00 GMT)

Κύμα βομβιστικών επιθέσεων κατά Ρωσικών στόχων στην Τσετσενία
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίσθηκαν από κύμα βομβιστικών επιθέσεων κατά Ρωσικών στόχων στην Τσετσενία. Στην πιο αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στη πόλη Αργκούν, 30 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι, τουλάχιστον 25 Ρώσοι σκοτώθηκαν απο έκρηξη βόμβας σε φορτηγό που ήταν σταθμευμένο έξω από ξενώνα της αστυνομίας της Ρωσίας. Στο μεταξύ, 11 άνθρωποι - 8 απο τους οποίους ήταν πολίτες - σκοτώθηκαν σε άλλη επιθεση στη πόλη Γκουντέρμες.

Μετά από 70 χρόνια κερδίζει η αντιπολίτευση στις εκλογές στο Μεξικό
Ιστορική χαρακτηρίζεται η νίκη του σημαντικότερου υποψηφίου της αντιπολίτευσης στις Προεδρικές εκλογές στο Μεξικό με ποσοστό περίπου 44%. Ο κ. Βισέντε Φοξ, που ανήκει στο κεντροδεξιό Εθνικό Κόμμα Δράσης, υπερίσχυσε του υποψηφίου τού Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος που ήταν στην εξουσία στο Μεξικό για πάνω από 70 χρόνια.

Την Δημοκρατία της Ιρλανδίας επισκέπτεται ο Κωστής Στεφανόπουλος
Στο Δουβλίνο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας Κωστής Στεφανόπουλος για τριήμερη επίσκεψη στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του Ελληνικού Κράτους στην Ιρλανδία. Στο μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "The Irish Times" και δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Στεφανόπουλος αναφέρεται και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία τονίζοντας ότι οι πρόσφατες συμφωνίες χαμηλής πολιτικής, όπως λέγονται, ανάμεσα στις δύο χώρες για θέματα όπως το περιβάλλον, ο τουρισμός και το εμπόριο, αποτελούν θετική εξέλιξη. Όμως, ο κ. Στεφανόπουλος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν έχει δει ακόμα από την πλευρά της Τουρκίας να γίνονται αλλαγές στις διεκδικήσεις της εναντίον της Ελλάδας.

Λίστα από την Κομισιόν με τις Γιουγκοσλαβικές εταιρείες που πρέπει να εξαιρεθούν από τις κυρώσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε λίστα με περίπου 200 Γιουγκοσλαβικές εταιρείες που πρέπει, σύμφωνα με την Κομισιόν, να εξαιρεθούν από τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Η "λευκή λίστα", όπως λέγεται, ισχύει για εταιρείες που μπορούν να αποδείξουν ότι δεν έχουν σχέσεις με την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας. Πρόκειται, κυρίως, για εταιρείες τροφίμων, ηλεκτρονικών ειδών και φαρμάκων. Μεταξύ των εταιρειών περιλαμβάνονται και υποκαταστήματα διεθνών εταιρειών, όπως η Ericsson, η Mercedes, η Siemens και η Volvo.

Απορρίφθηκε η αίτηση για αθώωση που υπέβαλλαν οι Σερβοβόσνιοι που κατηγορούνται για βιασμό Μουσουλμάνων γυναικών
Το Διεθνές Δικαστήριο για τα Εγκλήματα Πολέμου της Χάγης απέρριψε την την αίτηση για αθώωση που υπέβαλλαν οι δικηγόροι 3 Σερβοβόσνιων που κατηγορούνται ότι βίασαν Μουσουλμάνες στην διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας το 1992. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που κατηγορίες για βιασμούς καταλήγουν σε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου ενώπιον του Διεθνούς Δικαστήριου.

Επιστροφή των Κομμουνιστών στη Μογγολία
Το πρώην Κομουνιστικό κόμμα της Μογγολίας επέστρεψε στην εξουσία στην χώρα αυτή. Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας κέρδισε 72 από τις 76 έδρες του Κοινοβουλίου, όμως τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Συνεχίζεται η κρίση στα νησιά Φίτζι
Στα νησιά Φίτζι οι αντάρτες που εισέβαλλαν στο Κοινοβούλιο της χώρας έκαναν γνωστό ότι δεν θα αναγνωρίσουν τη νέα μεταβατική κυβέρνηση που όρισαν οι στρατιωτικές αρχές. Η κυβέρνηση αυτή πρόκειται να ορκιστεί αύριο και θα είναι στην εξουσία για 18 μήνες με σκοπό να οργανώσει εκλογές και να συντάξει ένα νέο Σύνταγμα στην χώρα. Όμως, οι στρατιωτικοί στα νησιά Φίτζι λένε ότι η κυβέρνηση αυτή θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται από τους αντάρτες στο Κοινοβούλιο.

Εγκρίθηκε η πώληση του Βιάγκρα στην Κίνα
Η Κίνα ενέκρινε την πώληση του φαρμάκου κατά της σεξουαλικής ανικανότητας, του γνωστού Βιάγκρα. Η ανακοίνωση έγινε από την Κρατική Υπηρεσία Φαρμάκων της Κίνας ύστερα από τεστ που έγιναν σε εκατοντάδες άνδρες για πάνω από 1 χρόνο.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.