Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα


( 04/06/2000, 14:00 GMT)
 

Περισσότερα κονδύλια για την προστασία των Βρετανών διπλωμάτων ζητάει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Βρετανίας
O πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Βρετανίας Ντόναλντ Aντερσον ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να διαθέσει περισσότερα κονδύλια γιά την προστασία των Βρετανών διπλωματών, ειδικά αυτών που υπηρετούν στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC, ο κ. Αντερσον τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο ότι δεν είχαν ληφθεί αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό της πρεσβείας από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας. Ο κ. Αντερσον τόνισε, επίσης, ότι ποτέ δεν έχει συλληφθεί κάποιος από την οργάνωση "17 Νοέμβρη" και είπε ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι, λόγω των διασυνδέσεων που έχουν ορισμένα στοιχεία του Ελληνικού κατεστημένου με τους τρομοκράτες, υπάρχει, μέχρι κάποιο βαθμό, κάποια μορφή συνεργασίας. "Οπου υπάρχει κίνδυνος, πρέπει να βρεθούν άλλα χρήματα και δεν πρέπει να γίνεται ανακατανομή των κονδυλίων", τόνισε ο κ. Αντερσον προσθέτοντας ότι η προστασία των Βρετανών υπαλλήλων στο εξωτερικό είναι θέμα βασικής προτεραιότητας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αναφέρει ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες που εκφράζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή και τονίζει ότι ύψιστη προτεραιότητά του παραμένει η προστασία της ζωής του προσωπικού του στην Βρετανία και στο εξωτερικό. "Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να έδειχνε ότι μπορεί Βρετανοί διπλωμάτες να γίνονταν στόχοι επιθέσεων. Ηταν πολύ διαφορετική η κατάσταση με τους Αμερικανούς", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.

Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση σε απόφαση για το κλείσιμο εγκαταστάσεων που μολύνουν το περιβάλλον στα Χανιά
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα με χρηματικό πρόστιμο που ανέρχεται σε περίπου 20 χιλιάδες δολλάρια την ημέρα (περίπου 8 εκατομμύρια δραχμές) επειδή δεν έχει συμμορφωθεί με προηγούμενη απόφαση για το κλείσιμο εγκαταστάσεων που μολύνουν το περιβάλλον σε περιοχή κοντά στα Χανιά της Κρήτης. Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό δικαστήριο επιβάλλει πρόστιμο σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. H Κομισιόν, η οποία με ανακοίνωσή της χαιρέτησε την απόφαση του Δικαστηρίου, είχε προϋδοποιήσει την Ελλάδα εδώ και 8 χρόνια να σταματήσει τη ροή τοξικών αποβλήτων απο το χείμαρο Κουρουπητό στη θάλασσα. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδας Ηλίας Ευθυμιόπουλος δήλωσε ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τη ποινή που επέβαλλε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο αλλά ο δήμος Χανίων. Ο κ. Ευθυμιόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει τις τοπικές αρχές να λάβουν μέτρα χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Δεν περιμένει αποτελέσματα για τις συνομιλίες που αρχίζουν στη Γενεύη για το Κυπριακό ο Ραούφ Ντενκτάς
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντεκτάς δήλωσε ότι δεν αναμένει αποτελέσματα απο τον τρίτο γύρο των εκ του σύννεγυς συνομιλιών για το Κυπριακό που αρχίζουν αύριο στη Γενεύη της Ελβετίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο κ. Ντενκτάς, λίγο πριν από την αναχώρηση του για τη Γενεύη, κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους ότι αναζητούν αιτία για να αρχίσουν κάποια διένεξη η οποία θα επηρεάσει αρνητικά τις συνομιλίες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τσετσενία
Ο στρατός της Ρωσίας έκανε γνωστό ότι επιβάλλει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Τσετσενία για 10 ώρες κάθε βράδυ. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι οποιοδήποτε όχημα κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς άδεια θα πυροβολείται χωρίς προειδοποίηση. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται μετά από την σειρά βομβιστικών επιθέσεων εναντίον Ρωσικών στρατιωτικών στόχων σε 4 πόλεις της Τσετσενίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες 2 μέρες - επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Οι Τσετσένοι αντάρτες είπαν ότι οι απώλειες των Ρώσων είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι επίσημα ανακοινώνεται.

Ηπια αντίδραση του Ισραήλ για την διακήρυξη ανεξάρτητου κράτους από τους Παλαιστινίους
Στο Ισραήλ, η κυβέρνηση της χώρας αντέδρασε με ήπιους τόνους στην απόφαση που έλαβε η ηγεσία των Παλαιστινίων να προχωρήσει στην διακήρυξη ανεξάρτητου κράτους από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν λήγει και το τελεσίγραφο για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ δήλωσε ότι μια μονομερής απόφαση δεν έχει κανένα νόημα, γιατί, όπως είπε, ένα κράτος Παλαιστινίων δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεξάρτητο μέχρις ότου να το αναγνωρίσει το Ισραήλ.

Πυροβολισμοί στα νησιά Φίτζι
Ένοπλη συμπλοκή σημειώθηκε έξω από το Κοινοβούλιο των νησιών Φίτζι όπου οι αντάρτες εξακολουθούν εδώ και 6 εβδομάδες να κρατούν ως ομήρους τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας και μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Η ανταλλαγή των πυροβολισμών διήρκεσε 15 λεπτά περίπου και τουλάχιστον 4 άνθρωποι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τραυματίστηκαν.

Πυροβολισμοί και στη Μαλαισία
Στη Μαλαισία η αστυνομία αντάλλαξε πυροβολισμούς με ενόπλους που πιστεύεται ότι έκλεψαν ένα μεγάλο αριθμό όπλων από ένα στρατόπεδο την Κυριακή. Πληροφορίες για ενδεχόμενους τραυματισμούς δεν έχουν γίνει γνωστές.

Βία στην Ακτή Ελεφαντοστού
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης της Ακτής Ελεφαντοστού, του Αμπιντζάν. H αιτία που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί δεν έχει γίνει γνωστή, όμως πληροφορίες από την περιοχή λένε ότι το συμβάν μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι μερικοί στρατιώτες ήταν δυσαρεστημένοι για τους μισθούς.

Ποινές σε αξιωματούχους της Νέας Υόρκης επειδή δεν αντέδρασαν έγκαιρα σε επίθεση που δέχθηκαν 50 γυναίκες στο Σέντραλ Παρκ
Πέντε αξιωματούχοι της αστυνομίας της Νέας Υόρκης επιπλήχθηκαν και αντιμετωπίζουν την προοπτική της απόλυσης επειδή, σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, απέτυχαν να αντιδράσουν έγκαιρα όταν πάνω από 50 γυναίκες έπεσαν θύματα επίθεσης στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα. Μόνο μερικές συλλήψεις έγιναν μετά από το συμβάν.

Εκκληση για συμφιλίωση από το νέο πρόεδρο του Μεξικού
O νέος πρόεδρος του Μεξικού Βισέντε Φοξ απηύθυνε έκκληση για εθνική συμφιλίωση και εγγυήθηκε την ομαλή μεταβαση της εξουσίας μετά από τη νίκη του στις εκλογές της Κυριακής.

Παραιτήθηκε ο Ντίνο Τζοφ από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας
O προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας ο Ντίνο Τζοφ υπέβαλλε την παραίτησή του μετά από διαμάχη που είχε με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετικά με την ήττα της Ιταλίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Ολλανδία με 2-1 στην παράταση από την Γαλλία. Ο κ. Τζοφ είπε ότι δεν θα λάβει μαθήματα αξιοπρέπειας από τον κ. Μπερλουσκόνι, o οποίος είχε κατηγορήσει τον προπονητή της Εθνικής Ιταλίας για την τακτική του χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα, ως ερασιτέχνη.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.