Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τρομοκρατική ενέργεια της 17 Νοέμβρη
Τρομοκρατική ενέργεια της 17 Νοέμβρη



( 04/06/2000, 18.30 GMT)
 

Περισσότερα κονδύλια για την προστασία των Βρετανών διπλωμάτων ζητάει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Βρετανίας
O πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Βρετανίας Ντόναλντ Aντερσον, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου της πρεσβείας της Βρετανίας στην Αθήνα Στίβεν Σόντερς, ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να διαθέσει περισσότερα κονδύλια γιά την προστασία των Βρετανών διπλωματών, ειδικά αυτών που υπηρετούν στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC, ο κ. Αντερσον τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο ότι δεν είχαν ληφθεί αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό της πρεσβείας από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αναφέρει ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες που εκφράζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή και τονίζει ότι ύψιστη προτεραιότητά του παραμένει η προστασία της ζωής του προσωπικού του στην Βρετανία και στο εξωτερικό. "Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να έδειχνε ότι μπορεί Βρετανοί διπλωμάτες να γίνονταν στόχοι επιθέσεων. Ηταν πολύ διαφορετική η κατάσταση με τους Αμερικανούς", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.

Νομικό προηγούμενο δημιουργεί η απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου κατά της Ελλάδος
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα με χρηματικό πρόστιμο που ανέρχεται σε περίπου 20 χιλιάδες δολλάρια την ημέρα (περίπου 8 εκατομμύρια δραχμές) επειδή δεν έχει συμμορφωθεί με προηγούμενη απόφαση για το κλείσιμο χωματερής που μολύνει το περιβάλλον σε περιοχή κοντά στα Χανιά της Κρήτης. Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό δικαστήριο επιβάλλει πρόστιμο σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. H Κομισιόν, η οποία με ανακοίνωσή της χαιρέτησε την απόφαση του Δικαστηρίου, είχε προϋδοποιήσει την Ελλάδα εδώ και 8 χρόνια να σταματήσει τη ροή τοξικών αποβλήτων απο το χείμαρο Κουρουπητό στη θάλασσα.

Δεν περιμένει αποτελέσματα για τις συνομιλίες που αρχίζουν στη Γενεύη για το Κυπριακό ο Ραούφ Ντενκτάς
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντεκτάς δήλωσε ότι δεν αναμένει αποτελέσματα απο τον τρίτο γύρο των εκ του σύννεγυς συνομιλιών για το Κυπριακό που αρχίζουν στη Γενεύη της Ελβετίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο κ. Ντενκτάς, λίγο πριν από την αναχώρηση του για τη Γενεύη, κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους ότι αναζητούν αιτία για να αρχίσουν κάποια διένεξη η οποία θα επηρεάσει αρνητικά τις συνομιλίες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τσετσενία
Ο στρατός της Ρωσίας έκανε γνωστό ότι επιβάλλει επ αόριστον απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Τσετσενία για 10 ώρες κάθε βράδυ. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι οποιοδήποτε όχημα κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς άδεια θα πυροβολείται χωρίς προειδοποίηση. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται μετά από την σειρά βομβιστικών επιθέσεων εναντίον Ρωσικών στρατιωτικών στόχων σε 4 πόλεις της Τσετσενίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες 2 μέρες - επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Και ενώ η κατάσταση στην Τσετσενία παραμένει τεταμένη, η Υπηρεσία Σίτισης του ΟΗΕ ανακοίνωσε σχέδιο διανομής επισιτιστικής βοήθειας σε ολόκληρη την Τσετσενία.

Πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου
Μείωση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου στην διεθνή αγορά μετά την εκφρασμένη πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την παραγωγή του αγαθού με στόχο την μειώση της τιμής του. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι έπεσε κατά 1.5 δολλάριο, εξακολουθεί όμως είναι πολύ υψηλώτερη από αυτή που επιδιώκει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Δημοψήφισμα αποφασίσθηκε στην Αυστρία για τις κυρώσεις
Στην Αυστρία τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού αποφάσισαν να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας μετέχει στην κυβέρνηση.

Ηπια αντίδραση του Ισραήλ για την διακήρυξη ανεξάρτητου κράτους από τους Παλαιστινίους
Στο Ισραήλ η κυβέρνηση της χώρας αντέδρασε με ήπιους τόνους στην απόφαση που έλαβε η ηγεσία των Παλαιστινίων να προχωρήσει στην διακήρυξη ανεξάρτητου κράτους από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν λήγει και το τελεσίγραφο για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ δήλωσε ότι μια μονομερής απόφαση δεν έχει κανένα νόημα, γιατί, όπως είπε, ένα κράτος Παλαιστινίων δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεξάρτητο μέχρις ότου να το αναγνωρίσει το Ισραήλ.

Ερευνα για το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης Ετσελόν
Η Γαλλία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το Αμερικανικό παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης που είναι γνωστό ως Ετσελόν. Το σύστημα μπορεί να παρακολουθεί εκατομμύρια τηλέφωνα, φαξ και ηλεκτρονικά μηνύματα σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα.

Πυροβολισμοί στα νησιά Φίτζι
Ενοπλη συμπλοκή σημειώθηκε έξω από το Κοινοβούλιο των νησιών Φίτζι όπου οι αντάρτες εξακολουθούν εδώ και 6 εβδομάδες να κρατούν ως ομήρους τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας και μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Η ανταλλαγή των πυροβολισμών διήρκεσε 15 λεπτά περίπου και 5 άνθρωποι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τραυματίστηκαν.

Κρίση στο Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα μετά την ήττα του υποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό
Κρίση σημειώνεται στους κόλπους του PRI του κόμματος που κατείχε την εξουσία στο Μεξικό επί 71 χρόνια. Η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος δήλωσε ότι είναι σε αναζήτηση νέου αρχηγού μετά την παραίτηση της προέδρου του κόμματος Ντούλσε Μαρία Σάουρι χθες βράδυ. Η κ. Σάουρι καθώς και πολλά ηγετικά στελέχη του Θεσμικου Επαναστατικού Κόμματος υπέβαλαν την παραίτηση τους μετά την ήττα του υποψηφίου τους από τον Βισέντε Φοξ του Κόμματος Εθνικής Δράσης

Ποινές σε αξιωματούχους της Νέας Υόρκης επειδή δεν αντέδρασαν έγκαιρα σε επίθεση που δέχθηκαν 50 γυναίκες στο Σέντραλ Παρκ
Πέντε αξιωματούχοι της αστυνομίας της Νέας Υόρκης επιπλήχθηκαν και αντιμετωπίζουν την προοπτική της απόλυσης επειδή, σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, απέτυχαν να αντιδράσουν έγκαιρα όταν πάνω από 50 γυναίκες έπεσαν θύματα επίθεσης στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα. Μόνο μερικές συλλήψεις έγιναν μετά από το συμβάν.

Παραιτήθηκε ο Ντίνο Τζοφ από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας
O προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας ο Ντίνο Τζοφ υπέβαλλε την παραίτησή του μετά από διαμάχη που είχε με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετικά με την ήττα της Ιταλίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Ολλανδία με 2-1 στην παράταση από την Γαλλία. Ο κ. Τζοφ είπε ότι δεν θα λάβει μαθήματα αξιοπρέπειας από τον κ. Μπερλουσκόνι, o οποίος είχε κατηγορήσει τον προπονητή της Εθνικής Ιταλίας για την τακτική του χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα, ως ερασιτέχνη.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.