Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγις συνομιλιών για το Κυπριακό
Τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγις συνομιλιών για το Κυπριακό

(05/06/2000, 19.00 GMT)
 

Ξεκίνησε σήμερα στην Γενεύη ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγις συνομιλιών για το Κυπριακό
Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του τρίτου γύρου των εκ του σύννεγυς συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη της Ελβετίας. Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν είχε χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του ο Κόφι Ανάν αποσύνδεσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους κυανόκρανους στην Κύπρο από τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Δράση πριν από την Ολυμπιάδα 2004 ζητάει ο Βρετανός πρέσβης
"Ελπίζω ότι θα αναληφθεί δράση εναντίον της '17 Νοέμβρη' πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που θα γίνουν στην Αθήνα", είπε ο πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα, ο Ντέηβιντ Μάντεν μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC τονίζοντας ότι η  πραγματική προτεραιότητα τώρα είναι η έρευνα για την τρομοκρατία να γίνει σε βάθος και να είναι επιτυχής. Μιλώντας γα την έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Βρετανίας που δώθηκε χθες στην δημοσιότητα και με την οποία επικρίνεται δριμύτατα το Φόρεϊν Oφις για ανεπαρκή προστασία των διπλωματών της Βρετανίας στην Αθήνα, ο πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα είπε ότι λαμβανεται πολύ σοβαρά υπόψη η ανακοίνωση και οι συστάσεις της Επιτροπής του Κοινοβουλίου της Βρετανίας προσθέτοντας ότι το θέμα της ασφάλειας επανεξετάστηκε μετά από την δολοφονία του ταξιάρχου Σόντερες και εξακολουθούν τα μέτρα ασφαλείας των διπλωματών της Βρετανίας στην Αθήνα να εξετάζονται πολύ προσεκτικά.

Ενίσχυση μέτρων ασφαλείας για τους διπλωμάτες της ζητάει η Τουρκία
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε την επίθεση με βόμβα μολότωφ που έγινε σήμερα στο προξενείο της Τουρκίας στην Ρόδο και ζήτησε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας της διπλωματικής αποστολής της Τουρκίας στην Ελλάδα. "Καταδικάζουμε το συμβάν και θεωρούμε ότι είναι μια ενέργεια που έρχεται σε αντίθεση με την θετική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο χωρών", τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που αναφέρει ότι ζητήθηκε από τις αρχές της Ελλάδας να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στις διπλωματικές αποστολές της Τουρκίας.

Νέα πρωτοβουλία Κλίντον για το Μεσανατολικό
Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι συναντώνται την ερχόμενη Τρίτη στην Ουάσινγκτων μετά από πρόσκληση του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον. Είναι μια ύστατη προσπάθεια του κ. Κλίντον να δωθεί οριστική λύση στο μεσανατολικό με την υπογραφη ειρηνευτικής συμφωνίας, επισημαίνουν οι ανταποκριτές. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Καμπ Ντέΐβιντ, όπου το 1978 υπεγράφει η συμφωνία Ισραήλ-Αιγύπτου. Ο Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι ο ρόλος των μεσολαβητών έχει εξαντληθεί και πως απομένει πλέον η πολιτική βούληση των κυρίων Μπαράκ και Αραφάτ για μια ουσιαστική και διαρκή προσέγγιση Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ερευνα για το Echelon ξεκινά το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο
Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ξεκινά έρευνα για το δορυφορικό σύστημα Echelon που σύμφωνα με καταγγελίες χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για βιομηχανική κατασκοπεία. Η κίνηση αυτή έπεται της δικαστικής έρευνας που διετάχθει στην Γαλλία για το ίδιο θέμα. Η Γαλλική κυβέρνηση έχει επανειλλημένα καταγγείλει πως οι ΗΠΑ και η Βρετανία χρησιμοποιούν το Echelon για να κατασκοπεύσουν βιομηχανικές δραστηριότητες των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης.

Λύπη εξέφρασε ο Ετσεβίτ για την απόρριψη της έφεσης Ερμπακάν
Στην Τουρκία ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ εξέγρασε τη λύπη του επειδή δικαστήριο απέρριψε την έφεση για την ποινή φυλάκισης που έχει επιβληθεί στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Ντισμετίν Ερμπακάν. Ο κ. Ετσεβίτ είπε ότι λυπάται για την απόφαση του Εφετείου και πρόσθεσε ότι ο κ. Ερμπακάν θα πρέπει τώρα να εκτίσει την ποινή του. Ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας  καταδικάσθηκε γιά ενέργειες με στόχο την έξαρση του φυλετικού και θρησκευτικού μίσους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Για νέα θητεία Μιλόσεβιτς αποφασίζει το κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας
Στην Γιουγκοσλαβία το Κοινοβούλιο της χώρας συνεδριάζει αύριο το πρωί για να συζητήσει το θέμα της Συνταγματικής αλλαγής που θα επιτρέψει στον πρόεδρο της χώρας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να παραμείνει στην εξουσία για άλλη μία θητεία.

Επεσε η τιμή του αργού πετρελαίου
Κατά δύο δολλάρια το βαρέλι έπεσε η τιμή του αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η πτώση στην τιμή τού "μαύρου χρυσού" σημειώνεται μετά από την απόφαση που έλαβε η Σαουδική Αραβία να προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγής του.

Κοινή προσπάθεια κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού
Η Ρωσία, η Κίνα και οι δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας - το Kιργκιζστάν, το Ταντζικιστάν και το Καζακστάν - συμφώνησαν σε μια κοινή διακήρυξη με την οποία ζητούν να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες προς την κατευθυνση της καταπολέμησης, μεταξύ άλλων, του θρησκευτικού εξτρεμισμού και της διεθνούς τρομοκρατίας.

Τσερνόμπιλ: διπλασιάζονται τα χρήματα για την προστασία από νέα μόλυνση
Δεκατέσσερα χρόνια μετά από το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα που συνέβη στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, δωρητές από πάνω από 40 χώρες αναμένεται να διπλασιάσουν το ποσό που δαπανούν για την προστασία από τον κίνδυνο τυχόν νέας μόλυνσης της ατμόσφαιρας.

Ζώνη αποκλεισμού στα νησιά Φίτζι
Στα νησιά Φίτζι οι στρατιωτικές αρχές της χώρας δημιουργούν μια ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον χώρο του Κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα των νησιών, όπου ένοπλοι κρατούν 27 ομήρους για πάνω από 6 εβδομάδες. Σε όσους μένουν μένουν μέσα σε αυτή την ζώνη αποκλεισμού δώθηκε προσθεσμία 48 ωρών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Αποφασίζεται η χώρα που θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2006
Στη Ζυρίχη η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα αποφασίσει αύριο για το ποιά χώρα θα αναλάβει τη τέλεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2006. Ανταποκριτής του BBC στη Ζυρίχη μεταδίδει ότι η Νότια Αφρική είναι το φαβορί για να αναλάβει το Μουντιάλ του 2006.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.