Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Πετρελαιοπηγές στο Αζερμπαϊτζάν
Πετρελαιοπηγές στο Αζερμπαϊτζάν

(07/06/2000, 06:00 GMT)

Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ενέργεια
Στρατηγικής σημασίας συμφωνία στον τομέα της ενέργειας υπογράφουν σήμερα στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι τρείς πλευρές δεσμεύονται να εξετάσουν τρόπους μεταφοράς και διανομής πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο στην Ευρώπη. Η υλοποίηση του προγράμματος θα διευκολύνει τη μεταφορά και προμήθεια καυσίμων σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο και κυρίως στα Βαλκάνια και τη Νότια Ευρώπη, ενώ στο μέλλον το πρόγραμμα θα επεκταθεί στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.

Προϊόν παρεξήγησης οι δηλώσεις Ρέππα λέει η Λευκωσία
Προϊόν παρεξήγησης θεωρεί η κυπριακή κυβέρνηση τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας, Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος ανέφερε πως οι κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή Στροβίλια στην Κύπρο δεν συνιστούν προέλαση σε εδάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού έλαβαν χώρα σε τοποθεσία που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη. Πηγές της κυπριακής κυβέρνησης επεχείρησαν να υποβαθμίσουν τις πληροφορίες περί διάστασης Λευκωσίας Αθηνών με αφορμή τη δήλωση αυτή του κ. Ρέππα και τόνιζαν ότι αναμένουν διορθωτική δήλωση από την ελληνική πλευρά.

Εντονα αντιδρά το Μαυροβούνιο στην  τροποποίηση του γιουγκοσλαβικού συντάγματος
Το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα για να συζητήσει την τροποποίηση του συντάγματος που ενέκρινε χθες το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας. Το νέο σύνταγμα μειώνει την επιρροή του Μαυροβουνίου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο και επιτρέπει στον πρόεδρο Μιλόσεβιτς να θέσει υποψηφιότητα για νέα θητεία. Η ηγεσία του Μαυροβουνίου λέει ότι η τροποποίηση κατέστρεψε το ομοσπονδιακό σύστημα και ότι το Μαυροβούνιο θα λάβει μέτρα για να προστατευθεί από το Βελιγράδι.

Συνάντηση Πούτιν-Τσοχατζόπουλου στη Μόσχα
Σε θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιείται από χθες η επίσκεψη του υπουργού Αμύνης Άκη Τσοχατζόπουλου στη Ρωσία με στόχο τη σύσφιξή των διμερών σχέσεων και την διερεύνηση της ανάπτυξης της συνεργασίας Ρωσίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ. Ο κ. Τσοχατζόπουλος συναντήθηκε χθες με τον ομόλογό του Ίγκορ Σεργκέγιεφ και με τον Πατριάρχη Αλέξιο, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κομισιόν: Ανεξέλεγκτη η ταφή των τοξικών ουσιών στην Ελλάδα
Eξαιρετικά ανησυχητικές για τη δημόσια υγεία είναι οι πληροφορίες σχετικά με τα τοξικά απόβλητα στην Ελλάδα που ανακοίνωσε η Κομισιόν. Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής μας Γιώργος Δαράτος, η επίτροπος αρμόδια για το περιβάλλον τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ανεξέλεκτη την ταφή τοξικών ουσιών στη χώρα μας, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει έλεγχος ως προς τη διάθεση και την ορθολογική διαχείρηση των αποβλήτων.

Νέες συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
Επαναλαμβάνουν τις συνομιλίες τους Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον βομβαρδισμό πριν δεκατέσσερις μήνες της Κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι από το ΝΑΤΟ. Οι δύο χώρες αναμένεται να συζητήσουν το σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για την δημιουργία νέου αντιπυραυλικού συστήματος, κάτι στο οποίο η Κίνα έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της. Εν τω μεταξύ ομάδα πενήντα αμερικανών επιστημόνων στους οποίους έχει απονομηθεί το βραβείο Νόμπελ, προειδοποίησαν τον πρόεδρο Κλίντον ότι το αντιπυραυλικό σύστημα που έχει προτείνει θα προσφέρει μικρή προστασία και θα έχει σοβαρές, αρνητικές συνέπειες για την ασφάλεια της χώρας.

Απογοητευμένη η Ν. Ζηλανδία από τη στάση του εκπροσώπου της
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Ελεν Κλάρκ είπε ότι είναι εξαιρετικά απογοητευμένη από την απουσία του εκπροσώπου της χώρας της από την ψηφοφορία της ΦΙΦΑ για την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2006. Η Γερμανία κέδρισε την ψηφοφορία με μία μόνο ψήφο διαφορά από τη Νότια Αφρική. Ο εκπρόσωπος αψήφησε τις οδηγίες που είχε να ψηφίσει υπέρ της Νοτιοαφρικανικής υποψηφιότητας.

Σεισμός στη Νικαράγουα
Ισχυρός σεισμός έντασης σχεδόν έξι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη δυτική Νικαράγουα. Το κρατικό ραδιόφωνο είπε ότι τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσαν κτίρια. Το επίκεντρο ήταν σαράντα χιλιόμετρα  νότια της πρωτεύουσα Μανάγκουα αλλά ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.