Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Η φωτιά καταστρέφει δασικές εκτάσεις στη Σάμο
Η φωτιά καταστρέφει δασικές εκτάσεις στη Σάμο

(08/06/2000, 1700 GMT)

Μεγάλες πυρκαγιές στα ελληνικά δάση
Οι θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς κελσίου και οι ζεστοί άνεμοι φουντώνουν τις φωτιές που καίνε δάση σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στη Σάμο εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες με τη βοήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργήσιμης γης. Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πυρκαγιές μαίνονται ακόμη στην Κέρκυρα, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στον Μαραθώνα Αττικής.

Η αστυνομία διαλύει συγκέντρωση στο Ιράν
Στην Τεχεράνη η ιρανική αστυνομία, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, διέλυσε συγκέντρωση για την πρώτη επέτειο από την επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον φοιτητών που υποστήριζαν την προώθηση μεταρυθμίσεων. Οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Τεχράνης απάντησαν πετώντας πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση και από ομάδες ακραίων ισλαμιστών με σπασμένα μπουκάλια που διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό. Οπως μεταδίδεται αρκετοί διαδηλωτές είναι τραυματίες.

Ο πρόεδρος Πούτιν προειδοποιεί για το μέλλον της Ρωσίας
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας για την Κατάσταση του Εθνους σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου, υπογράμμισε την ανάγκη για τη δημιουργία μιας ισχυρής κεντρικής διοίκησης και την αντιμετώπιση της οικονομικής δυσπραγίας της Ρωσίας. Ο κ. Πούτιν προειδοποίησε ότι τα οικονομικά προβλήματα και η δραματική μείωση του ρωσικού πληθυσμού απειλούν την ίδια την ύπαρξη της χώρας που κινδυνεύει να μεταβληθεί σε κράτος του Τρίτου Κόσμου. Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει να ελεγχθούν οι εξουσίες των περιφερειακών ηγετών, φέρνοντας την Τσετσενία ως παράδειγμα του τί μπορεί να πάει στραβά.

Συνελήφθη η σύζυγος του Σαρίφ στο Πακιστάν
Η Κουλσούμ Ναουάζ, σύζυγος του ανατραπέντα και φυλακισμένου πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, συνελήφθη με δραματικό τρόπο όταν διέσπασε με το αυτοκίνητό της αστυνομικό κλοιό γύρω από το σπίτι της. Η κ. Ναουάζ καταδιώχθηκε από την αστυνομία που τελικά χρησιμοποίησε γερανό για να σηκώσει το αυτοκίνητο στον αέρα μαζί με τους επιβάτες του. Οδηγήθηκαν σε αστυνομικές εγκαταστάσεις όπου κατά πληροφορίες η αστυνομία ακόμη προσπαθεί να ανοίξει τις πόρτες του αυτοκινήτου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία της με το BBC μέσα από το αυτοκίνητο η κ. Ναουάζ είπε ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με μια σχεδιαζομένη πορεία διαμαρτυρίας για να δείξει στη στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας ότι ο λαός μισεί τον στρατό.

Ο ΟΗΕ ζητά χρήματα για την αντιμετώπιση του AIDS
Ειδικός του ΟΗΕ σε θέματα AIDS είπε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δολλάρια το χρόνο για να αντιμετωπιστεί η επιδημία του AIDS στην Αφρική. Ο δόκτωρ Πήτερ Πιοτ, επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ είπε ότι το ποσό αυτό αφορά μόνο στην παροχή στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης και μεθόδων πρόληψης και δεν περιλαμβάνει το κόστος των φαρμάκων για όσους έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Ινδονησία
Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις Μολούκες νήσους της Ινδονησίας όταν ένοπλοι επετέθησαν και κατέστρεψαν ένα χωριό στο οποίο κατοικούν κυρίως χριστιανοί. Πολλοί άλλοι είναι τραυματίες και χιλιάδες έχουν καταφύγειο στα βουνά για να γλυτώσουν. Οπως λένε χριστιανοί, οι επιθέσεις των μουσουλμάνων άρχισαν την περασμένη Πέμπτη. Τους τελευταίους 18 μήνες πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαιες συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στις Μολούκες.

Σύλληψη "κατασκόπων" στη βόρεια Κύπρο
Οι δυνάμεις ασφαλείας στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο συνέλαβαν πέντε τουρκοκύπριους -οι τρεις είναι δημοσιογράφοι- κατηγορώντας τους για κατασκοπεία και απόπειρα διάβρωσης του στρατού. Σε ανακοίνωση των δυνάμεων ασφαλείας αναφέρεται ότι ανακρίνονται ο αρχισυντάκτης και δύο δημοσιογράφοι της αριστερής εφημερίδας Αβρούπα. Η εφημερίδα είχε καταγγείλει την ηγεσία των δυνάμεων ασφαλείας ζητώντας να είναι η αστυνομία υπόλογη στις πολιτικές αρχές και όχι στον στρατό.

Εκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία
Το ηφαίστειο του όρους Ογιάμα στο νησί Μιγιακετζίμα της Ιαπωνίας -περίπου 200 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο- εξεράγη. Στάχτη και πέτρες εκτοξεύονται στον αέρα ενώ η νύχτα φωτίστηκε και σχηματίστηκαν μεγάλα σύννεφα άσπρου καπνού. Οι επιστήμονες λένε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους, οι οποίοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες επλήγησαν από χιλιάδες σεισμούς και από τροπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους όταν ένας τυφώνας πέρασε από το νησί.

Η Βένους Γουίλιαμς νικήτρια του Γουίμπλετον
Η αμερικανίδα Βένους Γουίλιαμς είναι η νικήτρια του φετινού τουρνουά τένις στο Γουίμπλετον, κερδίζοντας στον τελικό γυναικών την συμπατριώτισσά της και περσινή νικήτρια, Λίντσι Ντάβενπορτ. Η νίκη της, εκτός από το έπαθλο, της έφερε και πάνω από 600.000 δολλάρια. Η Γουίλιαμς πανηγύρισε τη νίκη της ανεβαίνοντας στις κερκίδες και αγκαλιάζοντας τον πατέρα της Ρίτσαρντ και τη μικρότερη αδελφή της, Σερήνα, την οποία απέκλεισε στον ημιτελικό του τουρνουά.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.