Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τα ραντάρ Phoenix AWACS επρόκειτο να τοποθετηθούν σe αεροσκάφη Ilyushin-76
Τα ραντάρ Phoenix AWACS επρόκειτο να τοποθετηθούν σe αεροσκάφη Ilyushin-76

(12/06/2000, 1930 GMT)

Το Ισραήλ ακύρωσε πώληση ραντάρ στην Κίνα
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την πώληση συστήματος ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στην Κίνα, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εκφράσει την έντονη δυσφορία τους για την σχεδιαζόμενη πώληση των ραντάρ τύπου Phoenix AWACS στη Κίνα, επειδή αυτά θα μπρούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά της Ταϊβάν ή και κατά αμερικανικών αεροσκαφών που θα προσέτρεχαν σε βοήθεια του νησιού.

Συνεχίζεται η συνάντηση κορυφής για το Μεσανατολικό
Δεύτερη μέρα σήμερα της συνάντησης κορυφής για το Μεσανατολικό η οποία πραγματοποιείται στο Καμπ Ντέιβιντ, έξω απο την Ουάσιγκτων. Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής εναρκτήριας συνάντησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, τον παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ και τον αμερικανό πρόεδροΜπίλ Κλίντον, εκπρόσωπος της Αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ήταν καλή. Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων καθώς η αμερικανική πλευρά έχει επιβάλει απαγόρευση στη μετάδοση ειδήσεων.

Προσοχή στον καύσωνα και στις φωτιές συνιστά το Φόρειν Οφις
Το βρετανικό υπουργείο των εξωτερικών ανανέωσε τη ταξιδιωτική οδηγία προς την Ελλάδα συνιστώντας στους βρετανούς τουρίστες που σκοπεύουν να μεταβούν στην Ελλάδα να συμβουλευθούν τα ταξιδιωτικά τους γραφεία για τις συνθήκες που επικρατούν στο τόπο παραθερισμού. Υπενθυμίζεται ότι  δύο απο τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας -Thomas Cook και Thomson - δήλωσαν στην Ελληνική υπηρεσία του BBC ότι δεν συντρέχει λόγος να συμβουλεύσουν τους βρετανούς τουρίστες να αλλάξουν τη χώρα προορισμού τους.

Τουλάχιστον 250 νεκροί από έκρηξη στη Νιγηρία
Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στον πετρελαιαγωγό, στη Νιγηρία, από έκρηξη του οποίου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 250 άνθρωποι πριν δύο ημέρες. Η φωτιά φούντωσε μετά από νέα μικρή έκρηξη. Ανταποκριτής του ΒΒC που επισκέφθηκε την περιοχή Γουάρι, στη νότια Νιγηρία, μεταδίδει ότι ο αέρας μυρίζει πετρέλαιο και σάπια σάρκα, ενώ οι χωρικοί ολόγυρα έχουν σκάψει πρόχειρους τάφους.

Απολύσεις δικαστικών στο Βελιγράδι
Το Σερβικό κοινοβούλιο απέλυσε 16 ανώτατους δικαστικούς οι οποίοι είχαν εκφράσει την αντίθεση τους στον πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και στους συμμάχους του. Οι απολύσεις κοινοποιήθηκαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του κοινοβουλίου, η οποία -όπως υποστηρίζει η Σερβική αντιπολίτευση- πρόκειται να πάρει μέτρα τα οποία θα πλήξουν την αντιπολίτευση πριν απο τις εκλογές που θα γίνουν αργότερα φέτος.

Ειρηνικές οι πορείες των προτεσταντών στη βόρειο Ιρλανδία
Δεκάδες χιλιάδες προτεστάντες πραγαμοτοποίησαν πορείες στη βόρειο Ιρλανδία γιορτάζοντας την επέτειο μιάς μάχης η οποία διεξήχθη πριν απο 300 χρόνια. Οι πορείες ήταν γενικά ειρηνικές παρά το δεκαήμερο βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που είχε προηγηθεί.

"Ηπειρος ηλικιωμένων" σε λίγα χρόνια η Ευρώπη
Τη δραματική συρρίκνωση του ευρωπαϊκού πληθυσμού καταδεικνύουν στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία μάλιστα η Ευρώπη θα είναι σε λίγα χρόνια μία "ήπειρος ηλικιωμένων". Και ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, στην Ευρώπη ισχύει το αντίθετο, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το έτος 2050, οι Ευρωπαίοι θα αποτελούν μόνο το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Προβλήματα για τη ζωή στο διάστημα
Το όνειρο  να ζήσει η ανθρωπότητα μια μέρα στο διάστημα ίσως δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης για την επίδραση της έλλειψης βαρύτητας στα ανθρώπινα κύτταρα. Σύμφωνα με έρευνα γάλλων επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Scientist η δομή των κυττάρων δεν αναπτύσσεται με τον φυσιολογικό τρόπο σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.