Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ο ηγέτης του πραξικοπήματος στα νησιά Φίτζι Τζορτζ Σπέιτ
Ο ηγέτης του πραξικοπήματος στα νησιά Φίτζι Τζορτζ Σπέιτ








(14/06/2000, 09.03 GMT)

Παράδοση όπλων στα νησιά Φίτζι
Στα νησιά Φίτζι, οι αντάρτες που απελευθέρωσαν χθες τον ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός της χώρας και άλλα άτομα τα οποία κρατούσαν όμηρους για δυό περίπου μήνες, παρέδωσαν τώρα τα όπλα τους στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Η παράδοση των όπλων έγινε κατά τη διάρκεια δημόσια τελετής, όπου οι πραξικοπηματίες ζήτησαν συγγνώμη από τους φύλαρχους των νησιών για το πραξικόπημα και αποτελεί μέρος συμφωνίας που δίνει αμνηστεία στους επαναστάτες.

Πριν το 2001 λύση στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προβλέπει ο Πρόεδρός της Μπορίς Τραϊκόφκσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Ο κ. Τραϊκόφσκι επισήμανε την συνεχή βελτίωση στις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα, ενώ τοποθετήθηκε ενάντια στην ιδέα ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Ελληνο-βρετανική αντιτρομοκρατική πρωτοβουλία
Η Ελλάδα και η Βρετανία συμφώνησαν σε σειρά μέτρων κατά της τρομοκρατίας μετά την δολοφονία τον προηγούμενο μήνα του βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς από την 17 Νοέμβρη στην Αθήνα. Στις προτάσεις, τις οποίες θα εξετάσουν τώρα οι δύο κυβερνήσεις, συμπεριλαμβάνονται κοινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις σύμφωνα με ανακοινωθέν της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Καμπ Ντέιβιντ
Για τρίτη ημέρα συνεχίστηκε χθες στο Κάμπ Ντέιβιντ των Ηνωμένων Πολιτειών η σύνοδος για το Μεσανατολικό. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον επέστρεψε στις διαπραγματεύσεις αλλά αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για την πρόοδο  των συνομιλιών. Πάντως παρά την αυστηρή μυστικότητα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ και ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ είχαν τις πρώτες απευθείας συνομιλίες.

ΗΠΑ και Βιετνάμ υπογράφουν ιστορική συμφωνία
Εικοσιπέντε χρόνια μετά το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ υπέγραψαν συμφωνία για την ομαλοποίηση των εμπορικών τους σχέσεων. Ο αμερικανός  πρόεδρος Κλίντον χαρακτήρισε τη συμφωνία ιστορικό βήμα  για την συμφιλίωση των δύο χωρών και είπε ότι  θα επιταχύνει την ενσωμάτωση του Βιετνάμ στην διεθνή οικονομία και τη διεθνή κοινότητα.

60 και πλέον νεκροί από τις κατολισθήσεις στην Ινδία
Ελάχιστες ελπίδες απομένουν σύμφωνα με τις αρχές της Βομβάης στην Ινδία, για την εξεύρεση επιζόντων κάτω από τα ερείπεια που προκάλεσαν κατολισθήσεις οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε  τουλάχιστον εξήντα άτομα. Τα σωστικά συνεργεία συνέχισαν τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο αριθμός των ατόμων που θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη και τις πέτρες μετά από ημέρες καταρακτωδών βροχωπτώσεων δεν είναι γνωστός, αλλά κάτοικοι της περιοχής λένε ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να φτάσει τους τριακόσιους νεκρούς.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.