Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Η συγχώνευση με άλλα χρηματιστήρια εξετάζεται σε αυτό του Λονδίνου
Η συγχώνευση με άλλα χρηματιστήρια εξετάζεται σε αυτό του Λονδίνου

(17/07/2000, 1200 GMT)

Δημιουργία παγκόσμιου χρηματιστηρίου υπό συζήτηση
Την δημιουργία ενός παγκόσμιου χρηματιστηρίου εξετάζουν οι χρηματαγορές του Λονδίνου, της Φρανφούρτης και το Νάζτακ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δύο ευρωπαϊκά χρηαματιστήρια έχουν ανακοινώσει ήδη την πρόθεσή τους να συγχωνευθούν καθώς επίσης και τη δημιουργία μια κοινοπραξίας με τη Νάζντακ όσον αφορά στις συναλλαγές μετοχών εταιρειών νέας τεχνολογίας. Τώρα όμως το Λονδίνο και η Φρανκφούρτη ανακοίνωσαν ότι η κοινοπραξία τους με το Νάζντακ είναι απλώς ένα μεταβατικό στάδιο αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου χρηματιστηρίου.

Σερβική αίτηση αποζημίωσης κατά 17 χωρών μελών του ΝΑΤΟ
Αίτηση αποζημίωσης κατά 17 χωρών του ΝΑΤΟ κατέθεσαν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οικογένειες τεσσάρων θυμάτων και ένας από τους επιζώντες του Νατοϊκού βομβαρδισμού στο κτίριο της σερβικής ραδιοτηλεόρασης στο Βελιγράδι, τον Απρίλιο του 1999. Οι Βρετανοί δικηγόροι που κατέθεσαν την αίτηση ζητούν αποζημίωση από όλες τις Ευρωπαικές χώρες του ΝΑΤΟ -συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η αίτηση δεν στρέφεται κατά των ΗΠΑ και του Καναδά, διότι δεν υπόκεινται στην δικαιοδοσία του δικαστηρίου.

Σαράντα δύο άτομα νεκρά από συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία
Τελευταίες πληροφορίες από την Ινδία αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 42 από τους 58 επιβάτες του αεροσκάφους που συνετρίβη κοντά στην πόλη Πάτνα. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί και άλλα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή του δυστυχήματος, καθώς το αεροπλάνο - ένα Μπόινγκ 737 της Alliance Air που ερχόταν από την Καλκούτα - έπεσε πάνω σε δύο σπίτια τη στιγμή της συντριβής του. Τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν να απομακρύνουν ορισμένα άτομα από το αεροπλάνο, το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Πολλά από αυτά όμως βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ για αύξηση της πετρελαιοπαραγωγής
Ο ΟΠΕΚ, ο Οργανισμός των Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εάν παραμείνουν υψηλές οι τιμές πώλησης. Ανακοινωθέν από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του ΟΠΕΚ, το Ροντρίγκεζ, επισημαίνει ότι οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες πρόκειται να αυξήσουν την παραγωγή μέχρι το τέλος Ιουλίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, οι χώρες μέλη του έχουν ήδη αυξήσει την παραγωγή δύο φορές μέσα στο χρόνο, σε μία προσπάθεια να συγκρατήσουν τις τιμές. Ωστόσο, το κόστος του αργού πετρελαίου παραμένει υψηλό, γεγονός που κάνει τον συντάκτη του BBC για οικονομικά θέματα να πιστεύει ότι η νέα αύξηση της παραγωγής μπορεί να μην επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Γερμανικό ταμείο αποζημιώσεων για τα θύματα δουλείας των ναζί
Στη Γερμανία, συστήθηκε ταμείο για την αποζημίωση των ατόμων που δούλεψαν υπό συνθήκες δουλείας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, δήλωσε πως η σύσταση του ταμείου καταδεικνύει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει τις ηθικές της υποχρεώσεις απέναντι στα θύματα των ναζί. Στο ταμείο, που χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση και τις γερμανικές βιομηχανίες, έχουν συγκεντρωθεί περίπου πέντε δισεκατομμύρια δολάρια. Το ταμείο αναμένεται να αποζημιώσει εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίους, ανατολικογερμανούς και πρώην αιχμαλώτους πολέμου. Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αναμένεται να ανακοινώσει τις σχετικές λεπτομέρειες σήμερα. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, η γερμανική κυβέρνηση αναγκάσθηκε να προβεί στη σύσταση του ταμείου, έπειτα από τις απειλές που είχαν εκτοξευθεί εναντίον γερμανικών εταιρείων από τους Αμερικανούς.

Ορκίσθηκε ο νέος ηγέτης της Συρίας
Στη Συρία, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, Μπασάρ Αλ Ασάντ, ο οποίος ανακηρύχθηκε  νέος ηγέτης της Συρίας σε δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη χώρα. Ο Μπασάρ Αλ Ασάντ, κατά την ορκωμοσία του δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του εκλιπόντος πατέρα του, αλλά διευκρίνησε ότι θα προβεί σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νέου αιώνα. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, ο λαός της Συρίας προσδοκεί πολλά από τον νέο πρόεδρο, πιστεύοντας ότι θα εκσυγχρονίσει τη χώρα.

Συγκρατημένη αισιοδοξία του Μπιλ Κλίντον για το Μεσανατολικό
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους, κατά τη διάσκεψη κορυφής που πραγματοποιείται στο Καμπ Ντέιβιντ, κοντά στην Ουάσινγκτον. Σε μία συνέντευξή του, ο κ. Κλίντον επεσήμανε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, καθώς και ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν την υπογραφή συμφωνίας. Πρόσεθεσε ωστόσο ότι τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο. Ο κ. Κλίντον υπογραμμίζει ότι πρόκειται για τις πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι ακόμη πιο δύσκολες και από εκείνες για τη Βόρειο Ιρλανδία ή την περιοχή των Βαλκανίων.

Φημολογίες για ενδεχόμενη παραίτηση του Μπερεζόφσκι
Ο ισχυρός Ρώσος επιχειρηματίας και πολιτικός Μπόρις Μπερεζόφσκι δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πρόκειται να παραιτηθεί από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ο κ. Μπερεζόφσκι τόνισε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην αναγέννηση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος. Οι σχετικές φήμες για τον κ. Μπερεζόφσκι κυκλοφόρησαν μετά τις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ρωσίας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.