Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Σύνοδος των 8 στην Οκινάουα
Σύνοδος των 8 στην Οκινάουα

(21/07/2000, 09.12 GMT)

Εναρξη της συνόδου του Ομίλου των Οκτώ στην Οκινάουα
Αρχισε στην Οκινάουα της Ιαπωνίας η σύνοδος των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στον κόσμο και της Ρωσίας. Οι Οκτώ συζητούν την καταπολέμηση της φτώχειας και την μείωση των χρεών των αναπτυσσόμενων χωρών. Ο προεδεύων βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλαιρ, είπε ότι θα ασκήσει πιέσεις στους συναδέλφους του για να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις της προηγούμενης συνόδου για διαγραφή χρεών ύψους εκατό δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Οι οκτώ ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τρόπους για την καταπολέμηση του AIDS και για την παροχή τεχνολογικής βοήθειας και πρόσβασης στο Ιντερνετ για τα φτωχά έθνη.

Αμερικανική πρόταση για την Ιερουσαλήμ στο Καμπ Ντέιβιντ
Καθώς συνεχίζονται στο Καμπ Ντέιβιντ των Ηνωμένων Πολιτειών οι συνομιλίες για την Μέση Ανατολή, οι Ισραηλινοί για πρώτη φορά δίνουν πληροφορίες για τις προτάσεις με στόχο την επίλυση του αδιεξόδου για τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ. Ισραηλινός υπουργός, ο Μάικλ Μελχιόρ εξήγησε αμερικανικό σχέδιο να δοθεί στους Παλαιστινίους ο έλεγχος κάποιων περιοχών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο κ. Μελχιόρ είπε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ αποδέχθηκε την αμερικανική πρόταση. Μέχρι στιγμής η Παλαιστινιακή πλευρά δεν έχει προβεί σε σχόλια.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το σκάνδαλο Σολτ Λέικ Σίτι
Κατηγορίες για συνομωσία και απάτη απηγγέλθηκαν κατά δύο πρώην ανώτατων αξιωματούχων της επιτροπής διεκδίκησης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2002 από το  Σόλτ Λέικ Σίτι των Ηνωμένων Πολιτειών. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια και οδήγησε στην αποπομπή ή παραίτηση δέκα μελλών της ΔΟΕ στην μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων.

Κινδυνεύουν οι ρωσικές επαρχίες στην Απω Ανατολή λέει ο Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η Μόσχα κινδυνεύει να χάσει τις περιοχές που έχει υπό τον έλεγχό της στην Απω Ανατολή εάν δεν γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την οικονομική ανάπτυξή τους. Είναι σημαντικό, προσέθεσε, να αλλάξει πολιτική η Μόσχα λαμβάνοντας  μέτρα για να προσελκύσει επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά και να ενθαρρύνει όσους εγκατέλειψαν τις ρωσικές περιοχές της Απω Ανατολής για να επιστρέψουν.

Κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία του Σουχάρτο στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία οι αρχές έχουν αρχίσει την κατάσχεση  περιουσιακών στοιχείων του πρώην προέδρου Σουχάρτο και λένε ότι σκοπεύουν να τον προσάγουν στην δικαιοσύνη με την κατηγορία της διαφθοράς μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε φιλανθρωπικά ιδρύματα για τον πλουτισμό της οικογένειας και του περιβάλλοντός του.

Αλλοι τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν στις Φιλιππίνες
Ισλαμιστές αντάρτες στις Φιλιππίνες απελευθέρωσαν τέσσερα άτομα από τη Μαλαισία τα οποία όπως και αρκετούς άλλους ανθρώπους κρατούσαν ομήρους για περισσότερους από δύο μήνες. Οι όμηροι, ανάμεσά τους και πολλοι δυτικοί τουρίστές  , απήχθησαν  από θέρετρο της Μαλαισίας τον περασμένο Απρίλιο από τους ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ.

Η Διεθνής Αμνηστεία επικρίνει τη Βρετανία
Η Διεθνής Αμνηστεία επέκρινε την βρετανική κυβέρνηση λέγοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις θυσιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα προς όφελος των εμπορικών της συμφερόντων. Εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε ότι άν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί μετά την εκλογή της κυβέρνησης Μπλερ, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα. Το Λονδίνο είπε, καταδικάζει με ευκολία χώρες όπως η Βιρμανία το Ιράκ και το Σουδάν αλλά είναι λιγότερο αυστηρό  με τη Σαουδική Αραβία, την Κίνα και τη Ρωσία.

Βοήθεια στο διαστημικό πρόγραμμα της Β. Κορέας από τις ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες  προτίθενται να εξετάσουν τρόπους παροχής  βοήθειας στη Βόρεια Κορέα για την ανάπτυξη διαστημικού προγράμματος. Σύμφωνα με εκπρόσωπο τους αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, η Ουάσιγκτον φαίνεται  αποφασισμένη να προχωρήσει στην παροχή της βοήθειας εφόσον η Πιονγιάνγκ σταματήσει την παραγωρή πυραύλων μεγάλου βελινεκούς και τις εξαγωγές πυρηνικής τεχνολογίας σε άλλες χώρες.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.