Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Επέστρεψε στις συνομιλίες  για την Μέση Ανατολή ο πρόεδρος Κλίντον
Επέστρεψε στις συνομιλίες για την Μέση Ανατολή ο πρόεδρος Κλίντον

(24/07/2000, 06.14 GMT)

Σε κρίσιμη καμπή οι συνομιλίες γιά το Μεσανατολικό
Ο πρόεδρος Κλίντον επέστρεψε στις συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή στο Καμπ Ντέιβιντ των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει ξεχωριστές συνάντήσεις με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ και τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ. Το μέλλον της Ιεροσαλήμ, λένε οι πληροφορίες, αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας.

Νέος γύρος εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό
Με προοπτική να υπάρξει πραγματική διαπραγμάτευση και με στόχο στο τέλος αυτής της φάσης να κατατεθεί από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ολοκληρωμένη δέσμη ιδεών, αρχίζει στη Γενεύη ο νέος κύκλος των εκ του σύνεγγυς συνοιμιλιών για το Κυπριακό, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως έχει προγραμματισθεί ένας ακόμη γύρος, που θ'αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου και θα συνεχισθεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Οι 15 συζητούν γαλλικές προτάσεις για την λειτουργία της Κοινότητας
Πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες η τελευταία πριν τις θερινές διακοπές σύνοδος των υπουργών Ευρωπαικών Υποθέσεων των χωρών μελών της ΕΕ. Η σύνοδος γίνεται στα πλάισια της διακυβερνητικής διάσκεψης για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Αμστερνταμ και είναι η πρώτη συνάντηση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των χωρών της Κοινότητας στην οποία θα συζητηθούν δύο προτάσεις της Γαλλικής προεδρίας, --για τις λεγόμενες "ενισχυμένες συνεργασίες" και τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την προσεχή διεύρυνση της Κοινότητας.

Αμφιλεγόμενο εκλογικό νόμο συζητά η γιουγκοσλαβική βουλή
Η Βουλή της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας πρόκειται σήμερα να συζητήσει ένα νέο νόμο που, σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δίδει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να παραμείνει στην εξουσία. Πριν από λίγες εβδομάδες, αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα και οι νέοι κανονισμοί αφορούν τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου απευθείας από τον λαό. Σύμφωνα μ'έναν από τους ανταποκριτές στην περιοχή, η αντιπολίτευση, που παραμένει διχασμένη, δεν έχει αποφασίσει αν θα λάβει μέρος στις εκλογές αυτές, εάν και μπορεί να τις κερδίσει εάν συμφωνήσει σ'εναν υποψήφιο κοινής αποδοχής.

Απομάκρυνση των Μουτζαχεντίν στη Βοσνία
Η αστυνομία της Βοσνίας ετοιμάζεται να απομακρύνει από διάφορα χωριά τους Μουζαχεντίν, τους Ιερούς Πολεμιστές του Ισλάμ. Οπως προβλέπει η συμφωνία του Ντέιτον, με την οποία έλαβε τέλος ο πόλεμος της Βοσνίας πριν από πέντε χρόνια, όλοι οι ξενοι πολεμιστές, μεταξύ των οποίων και οι Μουζαχεντίν, που πολέμησαν στο πλευρό του στρατού της Βοσνίας, υποτίθεται πως πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα. Αλλά πολλοί Μουζαχεντίν παντρεύτηκαν, απέκτησαν τη βοσνιακή υπηκοότητα και εγκαταστάθηκαν σε σπίτια που ανήκαν σε Σέρβους.

Σύνοδος κορυφής του ΑΣΕΑΝ στη Μπανγκόκ
Οι Υπουργοί Εξωτερικών δέκα κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας βρίσκονται στην Μπανγκόνγκ, για να λάβουν μέρος στην ετήσια σύνοδο κορυφής του ΑΣΕΑΝ. Οι συγκρούσεις στις Μολούκες Νήσους, η σωματεμπορία και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών είναι μεταξύ των θεμάτων που θα κυριαρχήσουν στη σύνοδο, αν και η Ταϊλάνδη θα προτείνει να γίνουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού, --ν'απλοποιηθεί δηλαδη ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Ρωγμές στα Κόνκορντ της British Airways
Οι Βρετανικές Αερογραμμές, οι  British Airways, επιβεβαίωσαν ότι βρέθηκαν ρωγμές και στα επτά Κόνκορντ του στόλου τους.  Οι ρωγμές μήκους πέντε εκατοστών εμφανίζονται στο οπίσθιο πτερό των αεροσκαφών ενα από τα οποία απεσύρθη για να επισκευασθεί επειδή το ρήγμα μεγάλωσε. Η εταιρεία δήλωσε  πως τα ρήγματα αυτά δεν είναι σοβαρά και πως είναι ασφαλείς οι πτήσεις με τα αλλα έξι Κόκορντ που διαθέτει.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.