Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Οι εκλογές θα κρίνουν αν ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς θα παραμείνει πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας
Οι εκλογές θα κρίνουν αν ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς θα παραμείνει πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας




(27/07/2000, 14:30 GMT)

Εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου στην Γιουγκοσλαβία
Στις 24 Σεπτεμβρίου θα γίνουν προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στην Γιουγκοσλαβία, καθώς και δημοτικές εκλογές στην Σερβία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Γιουγκοσλαβίας. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να γίνει λίγες μέρες μόνο μετά από την ψήφιση νομοθεσίας από το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας που επιτρέπει στον Πρόεδρο της χώρας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να ξαναβάλει υποψηφιότητα. Θα είναι, πάντως, το πρώτο σημαντικό τεστ για τον κ. Μιλόσεβιτς μετά από την λήξη του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Νέες διαρροές εγγράφων του Τόνι Μπλερ
Στην Βρετανία σε σήριαλ πλέον έχει εξελιχθεί το θέμα της διαρροής στον Τύπο απορρήτων εγγράφων από το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ. Τελευταίο κρούσμα ήταν η διαρροή δύο υπομνημάτων που υποδηλώνουν την αποφασιστικότητα του κ. Μπλερ να ενταχθεί η Βρετανία στην ζώνη του Ευρώ. Μάλιστα, ένα από τα έγγραφα που διέρρευσαν αναφέρει ότι ο κ. Μπλερ "υποστηρίζει θερμά" την ένταξη της χώρας του στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση της Ευρώπης.

Συνεχίζουν να ψάχνουν τα αίτια για την πτώση του Κόνκορντ
Στην Γαλλία συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν την πτώση του αεροσκάφους τύπου Κόνκορντ με αποτέλεσμα τον θάνατο 113 ανθρώπων. Οι ειδικοί επικεντρώνουν την έρευνά τους σε μια από τις μηχανές που βρίσκονται στο αριστερό μέρος του αεροσκάφους. Ο εκπρόσωπος της "Air France" παραδέχτηκε ότι πριν από την απογείωση του Κόνκορντ οι μηχανικοί ασχολούνταν με μια από τις μηχανές, ενώ - όπως αποκαλύπτουν οι μαγνητοταινίες που περιέχονται στο "μαύρο κουτί" του αεροσκάφους - ο πιλότος εντόπισε μηχανική βλάβη λίγο μετά από την απογείωση.

Αεροπορικό δυστύχημα με 25 νεκρούς στο Νεπάλ
Εικοσιπέντε άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ. Οι 25 νεκροί ήταν οι επιβάτες ενός μικρού αεροσκάφους που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση διάρκειας περίπου μισής ώρας και έπεσε περίπου 2 λεπτά πριν να προσγειωθεί για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους.

Εκκληση για δράση στον τομέα πρόληψης των πυρκαγιών
Eκκληση προς την διεθνή κοινότητα και την κυβέρνηση της Ελλάδας για ανάληψη άμεσης δράσης στον τομέα της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών απευθύνουν διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις με την ευκαιρία της δημοσίευσης της έκθεσης για τις παγκόσμιες δασικές πυρκαγιές. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο Λονδίνο, το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF) και η Διεθνής Ενωση Προστασίας Δασών επισημαίνουν ότι ο δασικός πλούτος του πλανήτη μας εξαφανίζεται την τελευταία δεκαετία με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς..

Κίνα και Ρωσία κατά του Αμερικανικού αμυντικού πυραυλικού προγράμματος
Η Κίνα και η Ρωσία για μια ακόμα φορά απέρριψαν το αμυντικό πυραυλικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής λέγοντας ότι με το πρόγραμμα αυτό απειλείται η σταθερότητα στην Ασία.

Ξαναρχίζουν οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές θα επαναληφθούν την Κυριακή σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κάμπ Ντέηβιντ.

Εκκληση για διεθνή βοήθεια του Λιβάνου
Εκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυνε ο Λίβανος στην προσπάθεια που κάνει για ανακατασκευή και ανάπτυξη του νότιου μέρους της χώρας μετά από την λήξη των 22 χρόνων κατοχής από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Δηλώσεις για την δημοκρατία του Πρωθυπουργού της Μαλαισίας
Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μαχατίρ Μοχάμαντ δήλωσε ότι η υπερβολική δημοκρατία μπορεί να οδηγήσει σε βία και αστάθεια. Ο κ. Μοχάμαντ είπε ότι η δημοκρατία μια μέρα μπορεί να ακολουθήσει τη μοίρα άλλων πολιτικών συστημάτων, όπως η φεουδαρχία και ο κομμουνισμός.

Μεγαλύτερη δράση κατά του Σουχάρτο ζήτησαν διαδηλωτές στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα ζητώντας να αναληφθεί μεγαλύτερη δράση κατά του πρώην προέδρου της χώρας Σουχάρτο που κατηγορείται ότι συγκέντρωσε παράνομα δισεκατομμύρια δολλάρια.

Συγκρούσεις στα νησιά Φίτζι
Σποραδικές συγκρούσεις σημειώνονται στα νησιά Φίτζι μετά από την σύλληψη του πραξικοπηματία Τζωρτζ Σπέιτ. Με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή του, οπαδοί του Σπέιτ κρατούν ομήρους 2 πιλότους της αεροπορικής εταιρείας των νησιών Φίτζι. Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοικηση της χώρας, 50 πολίτες Ινδικής καταγωγής κρατούνται, επίσης, όμηροι από αντάρτες-οπαδούς του Σπέιτ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες ενόπλων ανταρτών κατευθύνονται προς το κέντρο της μεγαλύτερης πόλης των νησιών Φίτζι, Λαμπάσα.

Εκτεταμένη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην Ινδία
Περισσότερο από το 20% των ανηλίκων στην Ινδία υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση από ένα μέλος της οικογένειάς τους, αναφέρεται σε βιβλίο που έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην Ινδία και διεθνώς.

Απόφαση Αμερικανικού δικαστηρίου επιτρέπει την παρακολούθηση της θανατικής ποινής
Δικαστής στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία στο μέλλον δημοσιογράφοι και μάρτυρες θα μπορούν να βλέπουν όλη την διαδικασία εκτέλεσης με ένεση όσων έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Κατάσχεση πάνω από 2 εκατομμυρίων χαπιών έκστασι
Οι Αμερικανικές αρχές έκαναν γνωστό ότι προχώρησαν στην κατάσχεση πάνω από 2 εκατομμύρια χαπιών έκστασι στο Λος Αντζελες - ποσότητα που θεωρείται ως η μεγαλύτερη του χαπιού που έχει κατασχεθεί στις Ηνωμένες Πολίτείες της Αμερικής.

Μέτρα της Βρετανίας που επιτρέπουν την παρακολούθηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Το Βρετανικό Κοινοβούλιο αποφάσισε να ληφθούν σκληρά μέτρα που θα επιτρέπουν στην αστυνομία και στις μυστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης να παρακολουθούν τα e-mails και τις άλλες μορφες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τέλος στη δωρεάν μουσική μέσω της σελίδας "Napster" στο Ιντερνετ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δικαστήριο διέταξε την παύση της λειτουργίας της σελίδας του Ιντερνετ "Napster", που - μέσω του διαδικτύου - επέτρεπε στους χρήστες που την επισκέπτονταν να ακούνε δωρεάν την μουσική της αρεσκείας τους.

Καταζητούνται 2 άνθρωποι που συμμετείχαν σε ριάλιτι σόου στην Αμερική
Η Αμερικανική αστυνομία καταζητεί δύο ανθρώπους που εμφανίστηκαν στο γνωστό αμφιλεγόμενο τηλεοπτικό ριάλιτι σόου του Τζέρι Σπρήγκερ. Στην εκπομπή του Σπρήγκερ φιλοξενήθηκε ένα ζευγάρι και είπε ότι παρενοχλείται συνεχώς απο μια γυναίκα. Λίγες ώρες μετά η γυναίκα αυτή βρέθηκε νεκρή. Ο 40χρονος Ραλφ Πάνεφ και η σύζυγός του Εληνόρ εμφανίστηκαν στο σόου του Σπρήγκερ για να εκθέσουν δημόσια την πρώην σύζυγό του Πάνεφ. Την κατηγόρησαν ότι τους παρενοχλούσε ακολουθώντας τους όπου κι αν βρίσκονταν. Αμέσως μετα η πρώην κυρία Πάνεφ βρέθηκε δολοφονημένη και οι γείτονες ανέφεραν ότι άκουσαν δύο γυναίκες να διαπληκτίζονται. Σύμφωνα με την αστυνομία, η πρώην σύζυγος δεν γνώριζε ότι ο άνδρας της είχε ξαναπαντρευτεί.

Ερευνα για το Μουντιάλ 2006 ζητάει η Νότια Αφρική
H Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νότιας Αφρικής ζήτησε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου - την ΦΙΦΑ - να κινήσει την σχετική διαδικασία ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η Γερμανία ανέλαβε την διοργάνωση του Μουντιάλ του ποδοσφαίρου το 2006.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.