Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Πυροσβέστης εξετάζει τα συντρίμια του Κονκόρντ
Πυροσβέστης εξετάζει τα συντρίμια του Κονκόρντ

(27/07/2000, 2130 GMT)

Νέα στοιχεία για την πτώση του Κονκόρντ
Οι ειδικοί που ερευνούν τα αίτια για την πτώση του Κονκόρντ της Air France κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και οι δύο αριστεροί κινητήρες παρουσίασαν βλάβη αμέσως μετά την απογείωση. Το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του μετά την βλάβη που παρουσιάστηκε στον πρώτο κινητήρα, όμως όταν συνέβη το ίδιο και στον δεύτερο, το αεροσκάφος συνετρίβη. Οι ομάδα των ερευνητών, οι οποίοι ανέλυσαν τις πληροφορίες των δύο μαύρων κουτιών του αεροπλάνου, δήλωσαν ότι τουλάχιστον ένα από τα λάστιχα του Κονκόρντ εξερράγη κατά τη διάρκεια της απογείωσης.

Προτάσεις ΗΠΑ για καταδίκη εγκληματιών πολέμου από τη Σιέρα Λεόνε
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέθεσαν μία πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να ιδρυθεί ένα διεθνές δικαστήριο που εκδικάσει τις υποθέσεις των ατόμων που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου στη Σιέρα Λεόνε. Ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, δήλωσε ότι η πρόταση έγινε δεκτή με θέρμη. Ο κ. Χόλμπρουκ υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να καταδικασθούν οι εγκληματίες πολέμου, αναφερόμενος ειδικότερα στον ηγέτη των ανταρτών, Φοντάι Σάνκοχ, που συνελήφθη στη Σιέρα Λεόνε τον Μάιο.

Μήνυση εναντίον ΗΠΑ από επιχειρηματία του Σουδάν
Ενας επιχειρηματίας από το Σουδάν ανακοίνωσε ότι υποβάλλει μήνυση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, διεκδικώντας πενήντα εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για μία επίθεση πυραύλου Κρουζ στην φαρμακοβιομηχανία του, πριν από δύο χρόνια. Η αμερικανική επίθεση είχε πραγματοποιηθεί ως αντίποινο για τις εκρήξεις βομβών στις αμερικανικές πρεσβείες της Κένυας και της Τανζανίας - κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν σκοτωθεί περισσότερα από διακόσια πενήντα άτομα. Η Ουάσινγκτον είχε κατηγορήσει τότε τον Σαουδάραβα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε πει τότε ότι η φαρμακοβιομηχανία σχετιζόταν με την παραγωγή χημικών όπλων και είχε οικονομικές διασυνδέσεις με τον κ. Μπιν Λάντεν.

Εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου στην Γιουγκοσλαβία
Στις 24 Σεπτεμβρίου θα γίνουν προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στην Γιουγκοσλαβία, καθώς και δημοτικές εκλογές στην Σερβία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Γιουγκοσλαβίας. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να γίνει λίγες μέρες μόνο μετά από την ψήφιση νομοθεσίας από το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας που επιτρέπει στον Πρόεδρο της χώρας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να ξαναβάλει υποψηφιότητα. Θα είναι, πάντως, το πρώτο σημαντικό τεστ για τον κ. Μιλόσεβιτς μετά από την λήξη του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Εννέα τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Γερμανία
Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη πόλη Ντίσελντορφ της Γερμανίας - έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άνθρωποι. Δύο από τους τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σταθμό τρένων. Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας.

Αεροπορικό δυστύχημα με 25 νεκρούς στο Νεπάλ
Εικοσιπέντε άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ. Οι 25 νεκροί ήταν οι επιβάτες ενός μικρού αεροσκάφους που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση διάρκειας περίπου μισής ώρας και έπεσε περίπου 2 λεπτά πριν να προσγειωθεί για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους.

Εκκληση για δράση στον τομέα πρόληψης των πυρκαγιών
Eκκληση προς την διεθνή κοινότητα και την κυβέρνηση της Ελλάδας για ανάληψη άμεσης δράσης στον τομέα της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών απευθύνουν διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις με την ευκαιρία της δημοσίευσης της έκθεσης για τις παγκόσμιες δασικές πυρκαγιές. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο Λονδίνο, το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF) και η Διεθνής Ενωση Προστασίας Δασών επισημαίνουν ότι ο δασικός πλούτος του πλανήτη μας εξαφανίζεται την τελευταία δεκαετία με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς.

Κίνα και Ρωσία κατά του Αμερικανικού αμυντικού πυραυλικού προγράμματος
Η Κίνα και η Ρωσία για μια ακόμα φορά απέρριψαν το αμυντικό πυραυλικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής λέγοντας ότι με το πρόγραμμα αυτό απειλείται η σταθερότητα στην Ασία.

Ξαναρχίζουν πιθανότατα οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πιθανό να επαναληφθούν την Κυριακή σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών για το Μεσανατολικό στο Καμπ Ντέηβιντ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καλωσόρισαν αυτή την προοπτική.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.