Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Πετούν τα Βρετανικά Κονκόρντ, ενώ τα Γαλλικά παραμένουν στο έδαφος
Πετούν τα Βρετανικά Κονκόρντ, ενώ τα Γαλλικά παραμένουν στο έδαφος

(31/07/2000, 05:00 GMT)

Νέα προβλήματα στα Βρετανικά Κονκόρντ
Η British Airways επιβεβαίωσε ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα σε δύο αεροσκάφη της τύπου Κόνκορντ, πέντε ημέρες μετά την θανατηφόρα συντριβή Κονκόρντ της Air France κοντά στο Παρίσι. Συγκεκριμένα απογευματινή πτήση από Λονδίνο προς Νέα Υόρκη τελικά κατέληξε στην επαρχία Νιουφάουντλαντ του Καναδά, όταν ο πιλότος και οι επιβάτες αντιλήφθηκαν οσμή καυσίμου μέσα στην καμπίνα του Κόνκορντ.  Η British Airways ανακοίνωσε ότι η αλλαγή στο δρομολόγιο έγινε για προληπτικούς λόγους. Νωρίτερα, άλλο αεροσκάφος Κονκόρντ καθυστέρησε να απογειωθεί 45 λεπτά από το Λονδίνο λόγω προβλημάτων στο σύστημα ανεφοδιασμού. Εντωμεταξύ οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες που διερευνούν τα αίτια της μοιραίας πτώσης της περασμένης Τρίτης επιβεβαίωσαν ότι η πυρκαγιά που προκάλεσε το δυστύχημα οφειλόταν σε διαρροή καυσίμων και όχι σε μηχανική βλάβη.

Συνεχίζεται η προσέγγιση Βόρειας και Νότιας Κορέας
H Βόρεια και η Νότια Κορέα αποφάσισαν να ανοίξουν και πάλι τα διπλωματικά γραφεία αντιπροσώπευσής τους στο μεθοριακό φυλάκιο Παμουνγιόγκ. Η ανακοίνωση έγινε μόλις ολοκληρώθηκαν οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες που διεξήχθησαν ανάμεσα στις δύο χώρες στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ. Οι διμερείς συνομιλίες επίσης κατέληξαν σε συμφωνία επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει τις δύο χώρες.

Κρίσιμη πολιτικά ημέρα για το Ισραήλ
Ημέρα κρίσιμων πολιτικών ελιγμών στο Ισραήλ, ενόψει της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Εχούντ Μπαράκ, που έχει ήδη απωλέσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Κνεσέτ, μετά την αποχώρηση τριών κομμάτων από τον κυβερνητικό συνασπισμό στις αρχές του μήνα. Ο υπουργός εξωτερικών Ντέϊβιντ Λέβι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, εάν ο κύριος Μπαράκ δεν προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που σκοπό θα έχει την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστινίους.

Εκλογές στην Βενεζουέλα
Εκλεισαν οι κάλπες στις εκλογές -που διεξάγονται για έκτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, στην Βενεζουέλα για να ολοκληρωθούν οι συνταγματικές αλλαγές που δρομολόγησε ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβεθ. Οι εκλογές είναι για την ανάδειξη προέδρου, των μελών του Κοινοβουλίου καθως και των δημοτικών αρχών. Ο κ. Τσαβέζ αναμένεται να κερδίσει άνετα την εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα όμως με τον ανταποκριτή του BBC στη Βενεζουέλα η δυσαρέσκεια εναντίον διογκώνεται. Ο επιχειρηματικός κόσμος ανησυχεί ότι το νέο σύνταγμα δεσμεύει την κυβέρνηση σε μια αριστερή ατζέντα.

Διαδήλωση κατά των Ρεπουμπλικανών στην Φιλαδέλφεια
Χιλιάδες οπαδοί του Ρεπουμπλικανικού κόμματος βρίσκονται στην πόλη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών για το τετραήμερο συνέδριο του κόμματος στη διάρκεια του οποίου θα υιοθετηθεί επίσημα ως υποψήφιος του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο κυβερνήτης του Τέξας, Τζωρτζ W. Μπούς Τζούνιορ. Αρκετές χιλιάδες αντίπαλοι του κ. Μπούς πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην πολιτική των Ρεπουμπλικάνων σε θέματα όπως τα πυρηνικά όπλα, τους νόμους για κατοχή όπλων και την εκτέλεση της θανατικής ποινής.

Συνεδρίαση Δ.Ο.Ε. για χρήση αναβολικών στο Σύδνεϋ
Αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συναντώνται σήμερα στη Λωζάνη της Ελβετίας για να συζητήσουν αν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ θα χρησιμοποιηθεί ένα καινούριο τεστ που ανιχνεύει αν οι αθλητές έχουν πάρει την απαγορευμένη ουσία ΕPO. Πρόκειται για μια ουσία που έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας σειράς από σκανδάλων χρήσης απαγορευμένων ουσιών από αθλητές, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί αξιόπιστος τρόπος να ανιχνεύεται.

Νέο οικονομικό σκάνδαλο στην Ιαπωνία
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Αναδιάρθρωσης της Ιαπωνίας, Κιμιτάκα Κούζε, υποχρεώθηκε να υποβάλλει την παραίτηση του επειδή πληρώθηκε ως σύμβουλος από δύο μεγάλες εταιρείες. Η επιτροπή έχει αναλάβει την αναδιάρθρωση του νοσούντος τραπεζικού συστήματος της Ιαπωνίας. Ο ανταποκριτής του BBC στο Τόκυο μεταδίδει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί νέο πλήγμα για τον πρωθυπουργό Γοσίρο Μόρι ο οποίος διόρισε τον κ. Κούζε μόλις πριν ένα μήνα.

Συνάνηση Ισραηλινών - Παλαιστινίων
Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί διαπραγματευτές είχαν την πρώτη τους συνάντηση μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλίων στο καμπ Νταιήβηντ την περασμένη εβδομάδα. Ο επικεφαλής των Ισραηλινών διαπραγματευτών, Οντέντ Εράν, δήλωσε μετά την συνάντηση ότι συζητήθηκαν όλες οι πλευρές της ειρηνευτικής διαδικασίας και ειδικότερα πως να συνεχιστεί. Ο κύριος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σαέμπ Ερεκάτ, είπε ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασησμένες να καταβάλλουν την μεγ΄σιτη δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί συνολική συμφωνία.

Χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την κηδεία του θύματος της ΕΤΑ
Χιλιάδες άτομα πήραν μέρος στην κηδεία του πρώην κυβερνήτη της περιοχής των Βάσκων, Χουάν Μαρία Χαουρεκί, που δολοφονήθηκε το Σάββατο απο την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων, Ετα. Ανάμεσα τους ήταν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοζές Μαρία Αθνάρ ο οποίος είχε προηγουμένως καταγγείλει τους Βάσκους αυτονομιστές και ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της να αντιτάσσεται στους αυτονομιστές.

Ισραηλινοί χειρούργοι τοποθέτησαν τεχνητή καρδιά
Στο Ιασρήλ πραγαμτοποιήθηκε η πρώτη εγχείρηση μεταμόσχευσης μόνιμης, τεχνητής καρδιάς. Οι Ισραηλινοί χειρούργοι είπαν ότι λειτουργεί καλά αν και ο ασθενής, που είναι 64 χρονών, είναι ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Η νέα τεχνητή καρδιά, ένας μεταλικός μηχανισμός που ζυγίζει 350 γραμμάρια και οι διαστάσεις του είναι 10 επί 8 εκατοστά, τοποθετήθηκε δίπλα στην καρδιά του ασθενούς την Πέμπτη.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.