Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Απαρηγόρητοι οι συγγενείς της μικρής αλβανίδας
Απαρηγόρητοι οι συγγενείς της μικρής αλβανίδας

(01/08/2000, 20:45 GMT)

Ισόβια δεσμά για Αμερικανό στρατιώτη στο Κοσσυφοπέδιο
Ενας Αμερικανός στρατιώτης που υπηρετούσε στην ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό και δολοφονία κοριτσιού. Το θύμα ήταν 11 ετών και Αλβανικής καταγωγής. Ο Φράνκ Ρόνγκι παραδέχθηκε την ενοχή του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις πράξεις του. Ενα αμερικανικό στρατοδικείο του επέβαλε την μέγιστη ποινή σε αυτές τις περιπτώσεις χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης.

Εκκληση Ολμπράιτ στην αντιπολίτευση της Γιουγκοσλαβίας
Η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαντλήν Ολμπράιτ, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Γιουγκοσλαβία καθώς και τον Πρόεδρο Μίλο Ντζουκάνοβιτς του Μαυροβουνίου να μην υλοποιήσουν την απειλή τους για αποχή από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ομως, ο κύριος Ντζουκάνοβιτς δήλωσε μετά την συνάντηση που είχαν στη Ρώμη, ότι η απόφαση δεν είναι μόνο δική του, αλλά της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου συνολικά.

Δεκάδες νεκροί απο επίθεση εκστρεμιστών στην Ινδία
Η αστυνομία στο Ινδικό Κασμίρ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν καθώς δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αντάλλαξαν πυροβολισμούς με μουσουλμάνους εκστρεμιστές κατά τη διάρκεια τελετής Ινδουιστών προσκυνητών. Αρκετοί απο αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν προσκυνητές καθώς όπως ισχυρίζεται η αστυνομία οι μουσουλμάνοι εκστρεμιστές έριξαν χειροβομβίδα μέσα στο πλήθος.

Ομηροι 165 υπάλληλοι της Shell στη Νιγηρία
Η διεθνής εταιρεία πετρελαίου, Shell, ανακοίνωσε ότι 165 απο τους υπαλλήλους της έχουν απαχθεί απο εγκαταστάσεις της εταιρείας στη νοτιοανατολική Νιγηρία και κρατούνται όμηροι για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι περίπου 30 οπλοφόροι κατέλαβαν τις πετρελαικές εγκαταστάσεις και συνέλαβαν τους υπαλλήλους ζητώντας την πρόσληψη τους στην εταιρεία.

Ινδονησία : Βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα Τζακάρτα
Εκρηξη βόμβας συγκλόνισε σήμερα την διπλωματική συνοικία, στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα.
Στόχος ήταν ο πρέσβυς των Φιλιππίνων στην Ινδονησία. Ο πρέσβυς και ο οδηγός του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στα μάτια και η κατάσταση τους χαρακτηρίστηκε σταθερή. Στην βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 20 άλλοι.

Πινοσέτ: Αναβάλλεται η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Στην Χιλή το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσησε να αναβάλλει την απόφασή του για την επόμενη εβδομάδα σχετικά με το εάν θα αρθεί η ασυλία που απολαμβάνει ο πρώην δικτάτορας Αουγκούστο Πινοσέτ. Εάν το Ανώτατο δικαστήριο συμφωνήσει με την απόφαση πρωτοβαθμίου δικαστηρίου, ο στρατηγός Πινοσέτ μπορεί να προσαχθεί σε δίκη για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των 17 χρόνων του καθεστώτος του. Ομως ο ανταποκριτής του BBC στην Νότια Αμερική σημειώνει ότι ακόμη και αρθεί η ασυλία ο στρατηγός Πινοσέτ μπορεί να αποφύγει την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη για λόγους υγείας.

Το πράσινο φως για νέες αντι-ντόπινγκ εξετάσεις
Η ιατρική επιτροπή της Διεθνους Ολυμπιακής Επιτροπής ενέκρινε δύο μεθόδους ανίχνευσης φαρμάκου που βελτιώνει την απόδοση των αθλητών. Το φάρμακο αυτό ονομάζεται Ερυθροποιητίνη και μέχρι τώρα δεν υπήρχε ακριβής τρόπος ανίχνευσης του αν και υπήρξε αφορμή για διάφορα σκάνδαλα ντοπαρίσματος. Η μια μέθοδος ανίχνευσης είναι γαλλική και βασίζεται στην εξέταση ούρων, και η δεύτερη αυστραλέζικη και βασίζεται στην εξέταση αίματος.

Τα Κονκόρντ της Air France παραμένουν παροπλισμένα
Δεν θα πραγματοποιήσουν άλλες πτήσεις τα 5 υπερηχητικά αεροσκάφη των Γαλλικών Αερογραμμών εάν δεν γίνουν σαφή τα αίτια που προκάλεσαν την συντριβή του Κονκόρντ κοντά στο Παρίσι την περασμένη Τρίτη. Αυτό αποφάσησαν οι γαλλικές αρχές επειδή οι  Γάλλοι και Βρετανοί ειδικοί που είχαν διήμερη συνάντηση στο Παρίσι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε νέες προτάσεις για να γίνουν πιο ασφαλή τα αεροσκάφη τύπου Κονκόρντ. Ωστόσο τα 7 Κονκόρντ των Βρετανικών Αερογραμμών εξακολουθούν να πραγματοποιούν πτήσεις.

Γερμανία : Μέτρα κατά των ακροδεξιών
Οι Γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταστρώνουν σχέδια για την εξουδετέρωση ακροδεξιών οργανώσεων που πραγματοποιήσαν πρόσφατα επιθέσεις κατά Εβραίων και ξένων. Σε μια από αυτές τις επιθέσεις, σε έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό του Ντύσελντορφ τραυματίσθηκαν 10 άνθρωποι από τους οποίους οι 6 ήταν Εβραίοι. Γερμανοί αξιωματούχοι είπαν ότι συμφωνήθηκε να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στην αντιμετώπιση γνωστών ακροδεξιών οργανώσεων.

Δίωξη κατά Γερμανού επιχειρηματία για το σκάνδαλο Κολ
Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να δικαστεί με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της φοροδιαφυγής ο Γερμανός επιχειρηματίας Καρλ Χαϊνς Σράιμπερ ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο στο σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος όταν ήταν ηγέτης του ο πρώην Καγκελλάριος Χέλμουτ Κολ.

Ο νέος Πρόεδρος του Ισραήλ αντίθετος στο "μοίρασμα" της Ιερουσαλήμ
Ο νέος Πρόεδρος του Ισραήλ, Μοσέ Κατσάβ, ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του. Η εκλογή του χθες από την  Ισραηλινή Βουλή προκάλεσε έκπληξη διοτί αναμενόταν ότι η Κνέσετ θα εκλέξει πρόεδρο της χώρας τον πρώην πρωθυπουργό και κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης, Σιμόν Πέρες.  Ο κ. Κατσάβ, μέλος του δεξιού κόμματος Λικούντ, υποσχέθηκε σήμερα να σεβαστεί τον κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα του προεδρικού αξιώματος λέγωντας ότι επιθυμεί να είναι Πρόεδρος για όλους τους Ισραηλινούς. Αμέσως μετά όμως είπε ότι η Ιερουσαλήμ θα πρέπει να παραμείνει ενιαία υπό την Ισραηλινή κυριαρχία.

Το μυστήριο του Τουταγχαμόν
Αιγύπτιος αρχαιολόγος ζήτησε να γίνουν νέες έρευνες για να λυθεί το μυστήριο που καλύπτει τον θάνατο του νεαρού Φαραό Τουταγχαμόν. Ολλανδοί ερευνητές έδωσαν την αφορμή για την ανανέωση του ενδιαφέροντος υποστηρίζωντας ότι ο Τουταγχαμόν έπασχε από μια ασθένεια που προκαλεί συσώρρευση λίπους στο σώμα του.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.