Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Διαδηλώσεις εναντίον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Μαυροβούνιο
Διαδηλώσεις εναντίον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Μαυροβούνιο

(02/08/2000, 1200 GMT)

Εντονη η παρουσία δυνάμεων ασφαλείας στο Μαυροβούνιο
Οι ηγέτες του Μαυροβουνίου και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης συναντώνται σε λίγη ώρα για να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν στις πρόωρες εκλογές που έχει κηρύξει ο πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, εμφανής είναι η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας στους δρόμους της Ποντγκόριτσα, μία ημέρα μετά τις συνομιλίες της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Ντζουγκάνοβιτς.

Παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Δαβίδ Λεβί, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τις παραχωρήσεις που έγιναν προς τους Παλαιστινίους στο Καμπ Ντέιβιντ, ειδικότερα όσον αφορά το καθεστώς της Ιερουσαλήμ. Ο κ. Λεβί επανέλαβε την πρότασή του για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας - πρόταση όμως που δεν φαίνεται να υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πάνω από ογδόντα οι νεκροί στις σφαγές του Κασμίρ
Μαζικές σφαγές πραγματοποιήθηκαν στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ μετά τις ανακοινώσεις ότι η κυβέρνηση και η μουσουλμανική οργάνωση Χεζμπούλ Μουτζαχεντίν θα προβούν ενδεχομένως σε εκεχειρία. Περισσότερα από ογδόντα άτομα έχουν σκοτωθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ατάλ Μπεχαρί Βατζμπαγί θεωρεί ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβονται οι μουσουλμανικές οργανώσεις του Πακιστάν. Δήλωσε ωστόσο ότι η πορεία της κυβέρνησης δεν θα παρεκτραπεί από τους τρομοκράτες.

Γενική απεργία στη Ζιμπάμπουε
Γενική απεργία πραγματοποιείται στη Ζιμπάμπουε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί παρέλυσαν τα πάντα στις πόλεις της χώρας. Οι απεργοί διαθέτουν την υποστήριξη του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Κινήματος για τη Δημοκρατική Αλλαγή. Η γενική απεργία κηρύχθηκε από την ισχυρή ένωση των συνδικαλιστικών σωματείων στη Ζιμπάμπουε, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στη χώρα και τις συνεχιζόμενες καταλήψεις των αγροκτημάτων των λευκών από τους υποστηρικτές του προέδρου Μουγκάμπε. Οι υπουργοί της χώρας χαρακτήρισαν παράνομη την απεργία.

Καταγγελίες εναντίον του Λεχ Βαλέσα εξετάζονται σήμερα
Στην Πολωνία, ειδικό δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει σήμερα τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην Πρόεδρος και ηγέτης της Αλληλεγγύης είχε συνεργασθεί με τις μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Το δικαστήριο επιχειρεί να διερευνήσει εάν ορισμένοι υποψήφιοι για υψηλά αξιώματα στη χώρα είχαν εμπλακεί σε ανάλογες υποθέσεις κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος. Το δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει μακροχρόνιες κατηγορίες εναντίον του Λεχ Βαλέσα, ο οποίος αναμένεται να ξαναθέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος.

Τριακόσιες χιλιάδες χάρτες κατέστρεψαν οι κινεζικές αρχές
Στην Κίνα, οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν περίπου τριακόσιες χιλιάδες χάρτες, οι οποίοι θεωρήθηκαν επιζήμιοι για την εθνική ακεραιότητα. Οι χάρτες, οι οποίοι είχαν εκδοθεί χωρίς την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης, είχαν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόναι στη βορειοδυτική επαρχία Χιν Ζιάνγκ, όπου υπάρχει ένα ενεργό κίνημα αυτονομιστών. Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι χάρτες αυτοί διέθεταν σοβαρά λάθη, όπως νέες χαράξεις στα σύνορα και την απουσία πολλών νησιών.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.