Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Βολή Ινδικού πυροβολικού στα σύνορα Κασμίρ - Πακιστάν
Βολή Ινδικού πυροβολικού στα σύνορα Κασμίρ - Πακιστάν

(03/08/2000, 09:30 GMT)

Κασμίρ: Διερευνητικές συνομιλίες Ινδίας - αυτονομιστών για εκεχειρία
Η Ινδία κάνει σήμερα τα πρώτα βήματα με σκοπό την επίτευξη εκεχειρίας με μία από τις κυριότερες Ισλαμικές οργανώσεις στο υπό Ινδική διοίκηση Κασμίρς. Αξιωματούχοι από το Ινδικό υπουργείο εσωτερικών αναμένεται να έχουν διερευνητικές  συνομιλίες με εκπρόσωπο της οργάνωσης Χιζμπούλ Μουτζαχεντίν, με αντικείμενο την παύση των εχθροπραξιών ενόσω διαρκούν οι διαπραγματεύσεις ουσίας για τον τερματισμό της σύρραξης στην περιοχή. Εντωμεταξύ το Δελχί ανακοίνωσε ότι ο Ινδός πρωθυπουργός Ατάλ Μπεχάρι Βατζπάγι κατευθύνεται προς το Κασμίρ για να επισκεφθεί τις περιοχές όπου σημειώθηκαν επιθέσεις από Ισλαμικές αυτονομιστικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο 90 αμάχων.

Σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της χολέρας
Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι αποκρυπτογράφησαν τον γενετικό κώδικα του μικροβίου της χολέρας, που παραμένει μια από τις πλέον θανατηφόρες νόσους. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα ανακαλύψουν κάποιο ασθενές σημείο στο μικρόβιο και λένε ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στην παρασκευή φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπιση της χολέρας. Μέχρι τώρα επισημαίνει ο επιστημονικός συντάκτης του BBC δεν έχει κατασκευασθεί ένα ισχυρό εμβόλιο κατά της χολέρας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 20 χιλιάδων ατόμων, από το μισό εκατομύριο ανθρώπων που προσβάλλονται κάθε χρόνο από την ασθένεια αυτή.

Ανησυχία για εξάπλωση νόσου των τρελλών αγελάδων στα πρόβατα
Φόβους για πιθανή εξάπλωση της ασθένειας των τρελλών αγελάδων στα πρόβατα και από αυτά στους ανθρώπους εκφράζουν εμπειρογνώμονες γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στα αρμόδια στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ελληνικής υπηρεσίας του ΒΒC στις Βρυξέλλες, η ανησυχία στους κόλπους της Κοινότητας είναι τόσο μεγάλη που απεφασίσθη η σύσταση ειδικής επιτροπής για τη μελέτη των πιθανοτήτων μετάδοσης της ασθένειας από τα βοοειδή στα πρόβατα.

Ινδονησία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του πρώην προέδρου Σουχάρτο
Στην Ινδονησία ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου της χώρας Σουχάρτο, για διαφθορά. Ο γενικός εισαγγελέας Μαρζούκι Νταρουσμάν μιλώντας στο BBC προέβλεψε ότι ο κ. Σουχάρτο πρόκειται να προσαχθεί σε δίκη εντός των προσεχών εβδομάδων. Ο κ. Σουχάρτο κατηγορείται ότι διοχέτευσε παρανόμως 170 εκατομμύρια δολάρια από φιλανθρωπικές οργανώσεις σε λογαριασμούς του, κατά την διάρκεια της 32χρονης διακυβέρνησης του.

Επικρίσεις "Διεθνούς Αμνηστίας" προς  Άγκυρα για την καταδίκη Ερμπακάν
Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Διεθνής Αμνηστία" κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Νετζμετίν Ερμπακάν και να αναστείλει άμεσα την ποινή φυλάκισης που τού έχει επιβληθεί. "Η ποινή και η πιθανή φυλάκιση του πρώην ηγέτη του Ισλαμικού κόμματος της Αρετής" είναι απαράδεκτη" σημειώνει σε ανακοίνωση της η Διεθνής Αμνηστία. Στον κύριο Ερμπακάν έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός χρόνου, για αναμόχλευση θρησκευτικών και εθνοτικών παθών σε ομιλία του το 1994.

Πληροφορίες για άρση της ασυλίας Πινοσέτ
Το Ανώτατο δικαστήριο της Χιλής αποφάσισε -σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, να άρει την δικαστική ασυλία του πρώην δικτάτορα της χώρας Αουγκούστο Πινοσέ. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα αλλά οι εφημερίδες της Χιλής αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία. Εάν οι πληροφορίες επαληθευτούν, λέει ο ανταποκριτής του BBC στο Σαντιάγκο, τότε πρόκειται για ένα πρώτο βήμα που θα οδηγούσε σε δίκη του Πινοσέ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκκληση προς Γερμανία για λήψη μέτρων κατά του ρατσισμού
Η αντιρατσιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης κάλεσε την Γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα τις ακροδεξιές ομάδες που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις κατά μεταναστών στην Γερμανία. Το "Κέντρο κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας" λέει ότι το Βερολίνο θα πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις. Εξάλου ο Γερμανός υπουργός περιβάλλοντος Γιούργκεν Τρίτιν είπε ότι ήρθε η ώρα για να εξεταστεί μήπως είναι σκόπιμο να τεθούν εκτός νόμου  τα ακροδεξιά κόμματα.

Συνομιλίες για επίλυση εμπορικής διαφοράς ΗΠΑ - Καναδά
Στον Καναδά διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την επίλυση εμπορικής διαφοράς ανάμεσα σε Αμερικανική εταιρεία και τις Καναδικές αρχές, διαφορά που τείνει να εξελιχθεί σε διπλωματικό επιεσόδιο. Συγκεκριμένα οι λιμενικές αρχές έχουν απαγορεύσει εδώ και 2 εβδομάδες σε πλοίο που μεταφέρει πολεμικό εξοπλισμό να προσεγγίσει τον Καναδά. Το φορτίο είναι 500 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα.

Καταγγελίες εναντίον των καπνοβιομηχανιών
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατηγορεί τις καπνοβιομηχανίες ότι υποσκάπτουν τις αντικαπνιστικές εκστρατείες, χρησιμοποιώντας ακόμη και κατασκόπους μέσα στον οργανισμό. Ενας από τους συγγραφείς της έκθεσης, ο Τόμας Ζέλτνερ, υποστηρίζει ότι οι καπνοβιομηχανίες επεχείρησαν να διαβάλουν τις αντικαπνιστικές οργανώσεις, διεισδύοντας στις επιτροπές του Οργανισμού και διαστρέφοντας τα πορίσματα των επιστημονικών του μελετών. Εκπρόσωπος της Philip Morris είπε ότι οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες.

Η ΦΙΦΑ εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Στην Ζυρίχη συναντώνται σήμερα ανώτατοι αξιωματούχοι της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας ΦΙΦΑ για να συζητήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο επιλογής της χώρας που θα αναλαμβάνει την διαργάνωση του εκάστοτε Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η συνάντηση γίνεται μετά από τις επικρίσεις της Νοτίου Αφρικής για την πρόσφατη ψηφοφορία που ανέθεσε αντ' αυτής στην Γερμανία την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006. Η ΦΙΦΑ εξετάζει μια σειρά εναλλακτικών λύσεων, όπως την ανάθεση της διοργάνωσης σε διαφορετική ήπειρο κάθε 4 χρόνια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.