Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Μεταφορά πτωμάτων μετά τις σφαγές στο Κασμίρ
Μεταφορά πτωμάτων μετά τις σφαγές στο Κασμίρ

(03/08/2000, 1130 GMT)

Συνομιλίες ινδικής κυβέρνησης με την οργάνωση Χεζμπούλ Μουτζαχεντίν
Η ινδική κυβέρνηση ξεκίνησε σειρά επίσημων επαφών στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ με την μουσουλμανική οργάνωση ανταρτών Χεζμπούλ Μουτζαχεντίν, η οποία δήλωσε ότι θα προβεί σε εκεχειρία την περασμένη εβδομάδα, τερματίζοντας έτσι μία διένεξη δέκα χρόνων. Η συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη της ινδικής κυβέρνησης και μέλη της οργάνωσης Χεζμπούλ Μουτζαχεντίν πραγματοποιείται μετά τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν στο Κασμίρ, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν περίπου εκατό άτομα από άλλες ομάδες αυτονομιστών ανταρτών, που αντιτίθενται στην εκεχειρία.

Συνελήφθησαν τέσσερις Βρετανοί στο Μαυροβούνιο
Εκπρόσωπος του γιουγκοσλαβικού στρατού επιβεβαίωσε ότι έχουν συλληφθεί τέσσερις Βρετανοί στο Μαυροβούνιο. Οπως μετέδοσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Μαυροβουνίου MONTENA FAX, οι Βρετανοί συνελήφθησαν κοντά στη μεθόριο με το Κοσσυφοπέδιο την Τρίτη το βράδυ, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι είναι κατάσκοποι. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους όπλα. Βρετανός διπλωμάτης στο Βελιγράδι είπε ότι πριν γίνει η δήλωση του στρατιωτικού εκπροσώπου οι αρχές ήταν υποχρεωμένες να ενημερώσουν τη βρετανική πρεσβεία.

Αναποτελεσματική η συνάντηση σερβικής αντιπολίτευσης και ηγεσίας Μαυροβουνίου
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Σερβία με την ηγεσία του Μαυροβουνίου. Η συνάντηση έγινε στην Ποντγκόριτσα με στόχο να αναθεωρήσουν τη στάση τους τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού του Μαυροβουνίου και να λάβουν μέρος στις πρόωρες εκλογές που κήρυξε ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι.

Αποκλείει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο Ντερβίς Ερόγλου
O πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Ντερβίς Ερόγλου απέκλεισε προς το παρόν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του. Στο μεταξύ  οι κύκλοι που αντιπολιτεύονται τον κ. Ραούφ Ντενκτάς στα κατεχόμενα συνεχίζουν τον πόλεμο των λέξεων κατά του τουρκοκυπρίου ηγέτη και της Αγκυρας.

Για υποθέσεις διαφθοράς κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος της Ινδονησίας
Στην Ινδονησία, ο πρώην πρόεδρος Σουχάρτο κατηγορείται για υποθέσεις διαφθοράς. Ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας είπε στο BBC ότι η δίκη του κ. Σουχάρτο ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο κ. Σουχάρτο κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε περίπου τετρακόσια εκατομμύρια δολάρια από φιλανθρωπικά ιδρύματα, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, που διήρκεσε περίπου τριάντα χρόνια. Ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της Ινδονησίας πιθανότατα θα δικασθεί και για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κ. Σουχάρτο, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, διαψεύδει τις σχετικές κατηγορίες.

Παρέμβαση αστυνομίας στη Νότιο Αφρική
Στη Νότιο Αφρική, ένοπλες δυνάμεις της αστυνομίας διοργανώνουν μεγάλη επιχείρηση ασφαλείας για να τερματίσουν τα επεισόδια βίας ανάμεσα στους οδηγούς ταξί και τους λεωφοριούχους στην πόλη Καγιαλίτσα, κοντά στο Κέιπ Τάουν. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν σταματήσει όλα τα ταξί, εμποδίζοντας πολλούς πελάτες να μεταβούν στο Κέιπ Τάουν. Ωστόσο, ο ανταποκριτής του BBC αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή της αστυνομίας γίνεται δεκτή με ικανοποίηση. Τους τελευταίους μήνες τέσσερις οδηγοί λεωφορείων και δύο επιβάτες έχουν σκοτωθεί έπειτα από επιθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται πληρωμένοι δολοφόνοι, οι οποίοι πιθανότατα είχαν προσληφθεί από οδηγούς ταξί. Οι τελευταίοι θεωρούν ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής.

Συνάντηση Εχούντ Μπαράκ με πρόεδρο Μπουμπάρακ στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, βρίσκεται στην Αίγυπτο για την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο Μουμπάρακ μετά την αποτυχία της διάσκεψης κορυφής στο Καμπ Ντέιβιντ. Ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μουμπάρακ χθες στο πλαίσιο της εκστρατείας του για να λάβει τη διεθνή υποστήριξη για τη στάση που τήρησε στις διαπραγματεύσεις στο Καμπ Ντέιβιντ. Ο Εχούντ Μπαράκ πάντως είχε να αντιμετωπίσει χθες δύο πολιτικές κρίσεις: την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νταβίντ Λεβί και τις αποφάσεις του κοινοβουλίου για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.