Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Αμερικανικό μαχητικό ελικόπτερο τύπου Κόμπρα
Αμερικανικό μαχητικό ελικόπτερο τύπου Κόμπρα

(11/08/2000, 0900 GMT)

ΗΠΑ: Απαράδεκτη η σεναριολογία για την πώληση Κόμπρα στην Τουρκία
Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν οι Αμερικανοί τη σεναριολογία γύρω από το ζήτημα της πώλησης 145 αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Κόμπρα στην Τουρκία. Η αμερικανική πλευρά διαψεύδει επίσης και τις σχετικές πληροφορίες ότι η Ουάσινγκτον επιδεικνύει ανεκτικότητα έναντι των τουρκικών θέσεων για το κυπριακό, προκειμένου να καταφέρει να πωλήσει στην Τουρκία τα ελικόπτερα αυτά.

Κατηγορούμενος για συνεργασία με τους κομμουνιστές ο Βαλέσα
Δικαστήριο της Πολωνίας εξτάζει σήμερα εάν ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη, Λεχ Βαλέσα, συνεργαζόταν με τις μυστικές υπηρεσίες του κομμουνιστικού καθεστώτος στη δεκαετία του 1970. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Πολωνία, που θεωρούσε τον Λεχ Βαλέσα ήρωα για τις μάχες του εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος.  Η συνεργασία με το κομμουνιστικό καθεστώς δεν είναι αδίκημα, αλλά αν επαληθευτεί, ο κύριος Βαλέσα δεν θα μπορεί να αναλάβει δημόσιο αξίωμα για μια δεκαετία.

Στη Μόσχα ο Γιάσερ Αραφάτ
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ βρίσκεται στη Μόσχα για συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία. Ο κύριος Αραφάτ ελπίζει να πείσει το Κρεμλίνο να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Μέση Ανατολή και να κερδίσει την στήριξη της Ρωσίας στις παλαιστινιακές θέσεις σχετικά με το μελλοντικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ.

Το Yahoo υπόδικο στην Γαλλία
Γαλλικό δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει σήμερα αν η κολοσσιαία εταρεία του Ιντερνετ Yahoo συμμορφώθηκε με εντολή του να μην επιτρέπει σε γάλλους χρήστες την πρόσβαση σε δημοπρασίες ναζιστικών κειμηλίων μέσω Ιντερνετ. Μετά από προηγούμενη απόφαση οι δημοπρασίες αυτές αφαιρέθηκαν από τις γαλλικές ιστοσελίδες του Yahoo αλλά οι χρήστες μπορούν να πάνε στις αμερικάνικες σελίδες. Το Yahoo λέει ότι είναι τεχνικά αδύνατο να απαγορεύσει την πρόσβαση στους χρήστες.

Αντίδραση της Κίνας στα σχέδια για αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα
Σύμφωνα με εκθέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών η Κίνα σχεδιάζει να αναπτύξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν στη δημιουργία ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας. Η Κίνα πιστεύεται ότι θα αυξήσει τους μακρού βεληνεκούς πυραύλους της από 20 σε 200 προκειμένου να αντιμετωπίσει το αμερικανικό σύστημα. Τα αμερικανικά σχέδια για το σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας έχουν επικριθεί από την Κίνα, τη Ρωσία και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Απαγωγή πανεπιστημιακών ερευνητών στην Κολομβία
Αριστεροί αντάρτες στην Κολομβία πιστεύεται πως απήγαγαν 26 μέλη μιας πανεπιστημιακής ομάδας που πραγματοποιούσε έρευνες στα βόρεια της χώρας. Στην ομάδα συμμετείχαν καθηγητές και φοιτητές του Εθνικού Πανεπιστημίου που εργάζονταν σε ένα πρόγραμμα για την πανίδα σε ορεινή περιοχή λίγες ώρες απόσταση από την δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας, την Μεντεγίν. Ο στρατός επέρριψε την ευθύνη για την απαγωγή στους αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού, της δεύτερης μεγαλύτερης ανταρτικής οργάνωσης, που πιέζει για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Κατηγορίες για προδοσία σε βάρος των πραξικοπηματιών στα νησιά Φίτζι
Ο επικεφαλής της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος στα νησιά Φίτζι, Τζορτζ Σπέιτ, και ορισμένοι συνεργάτες του παρουσιαζονται ενωπιον δικαστηριου κατηγρουμενοι  για προδοσία. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο BBC ότι οι εις βάρος τους κατηγορίες σχετίζονται με την κατάληψη του κοινοβουλίου από τους επίδοξους πραξικοπηματίες, τον περασμένο Μάιο ως τον Ιούλιο.

Διαδήλωση των ακλήρων στην Βραζιλία
Χιλιάδες μέλη του κινήματος  των ακλήρων χωρικών της Βραζιλίας διαδήλωσαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα Μπραζίλια. Οι διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία και κατήγγειλαν τις Ηνωμένες Πολιτείες οτι ασκούν ιμπεριαλιστική πολιτική και ότι επιβάλλουν οικονομικές πολιτικές που πλήττουν τους φτωχούς. Κατήγγειλαν ακόμη την πολτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την εισαγωγή γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων στη χώρα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.