Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Φόρο τιμής στα θύματα της βομβιστικής επίθεσης αποτίουν οι Ρώσοι
Φόρο τιμής στα θύματα της βομβιστικής επίθεσης αποτίουν οι Ρώσοι

(12/08/2000, 1800 GMT)

Διαταγές Πούτιν να συνεχισθούν οι έρευνες για τη βομβιστική επίθεση
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας να συνεχίσουν τις έρευνές τους για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη σε πολυσύχναστο σταθμό του μετρό στην κεντρική Μόσχα και η οποία στοίχισε τη ζωή έντεκα ανθρώπων. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο να κρύβονται πίσω από την επίθεση Τσετσένοι αυτονομιστές. Ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα πιστεύει ότι οι διαταγές του κ. Πούτιν αντανακλούν τις αυξανόμενες ανησυχίες και τη σύγχυσή του για την έλλειψη προόδου στη διεξαγωγή των ερευνών.

Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ισπανία
Στην Ισπανία, χιλιάδες υποστηρικτές της οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ συμμετείχαν σε διαδήλωση για την ανεξαρτησία στο Μπιλμπάο. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη φόρου τιμής για τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης που σκοτώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, όταν εξερράγησαν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που μετέφεραν στο αυτοκίνητό τους. Η διαδήλωση τερματίσθηκε ειρηνικά, αλλά η αστυνομία εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή των Βάσκων, μετά τις επιθέσεις και τα επεισόδια βίας που έχουν ξεσπάσει εκεί. Στην πόλη Ντουράνγκο, πυρπολήθηκε σήμερα ένα ταχυδρομείο, ενώ στο σπίτι ενός αστυνομικού εντοπίστηκε μία βόμβα.

Διαδηλώσεις κατά των ακροδεξιών στη Γερμανία
Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Μόναχο για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον των βίαιων επεισοδίων που έχουν προκαλέσει ακροδεξιές ομάδες σε ολόκληρη τη χώρα. Ο δήμαρχος του Μονάχου, Κρίστιαν Ούντε, δήλωσε ότι η πόλη δεν θα ανεχθεί την εξάπλωση κινημάτων ξενοφοβίας. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε έναν 24χρονο εξτρεμιστή ακροδεξιό, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για το φόνος ενός άστεγου τον περασμένο μήνα. Από την άλλη πλευρά, το δικαστήριο του Ντίσελντορφ απαγόρευσε τις διαδηλώσεις ακροδεξιών, οι οποίοι ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον συνεργάτη του Χίτλερ, Ρούντολφ Ες, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή πριν από δέκα τρία χρόνια.

Προειδοποιήσεις εναντίον ποδοσφαιρόφιλων στη Γιουγκοσλαβία
Στη Γιουγκοσλαβία, η αστυνομία προειδοποίησε τους οπαδούς ποδοσφαρικών ομάδων ότι δεν θα τους επιτραπεί να φωνάξουν πολιτικά συνθήματα ή να προσβάλουν την ηγεσία της χώρας, κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων. Αξιωματούχος της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου εξέδωσε σχετικό ανακοινωθέν, καθώς ξεκίνησε το γιουγκοσλαβικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με την ομάδα του Βελιγραδίου, Ερυθρό Αστέρα, να προσπαθεί να διατηρήσει τον τίτλο της. Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία ήρθε σε σύγκρουσε με οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα εναντίον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Προειδοποιήσεις Μουμπάρακ για το Μεσανατολικό
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ προειδοποιεί ότι οποιεσδήποτε παραχωρήσεις στο καθεστώς της Ιερουσαλήμ ενδέχεται να πυροδοτήσουν νέα επεισόδια βίας και τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή. Σε συνέντευξή του σε αιγυπτιακό περιοδικό, ο κ. Μουμπάρακ τονίζει ότι κανένας Αραβας ή Μουσουλμάνος ηγέτης δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για τη διεκδίκηση της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Από την άλλη πλευρά όμως, ο κ. Μουμπάρακ τονίζει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει πιέσεις στον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ για την υπογραφή μιας συμφωνίας που μπορεί να μην εγκρίνει ο λαός των Παλαιστινίων. Ο Χόσνι Μουμπάρακ προβαίνει στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις για το εν λόγω θέμα, μετά την αποτυχία των συνομιλιών στο Καμπ Ντέιβιντ.

Κίνδυνος εξάπλωσης της χολέρας στην Ινδία
Στη βορειοανατολική Ινδία, στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της επαρχίας Ασάμ, οι γιατροί προειδοποιούν ότι ελλοχεύει κίνδυνος εξάπλωσης των επιδημιών. Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός προσπαθεί να συγκεντρώσει τρία εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να παράσχει τρόφιμα και φάρμακα στους περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι στην επαρχία Ασάμ. Δεκάδες χιλιάδες άτομα παραμένουν σε προσωρινούς καταυλισμούς, χωρίς επαρκή διατροφή και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς πόσιμο νερό. Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση χολέρας και ελονοσίας.

Ξανατίθεται σε λειτουργία σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Συρίας και Ιράκ
Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Συρίας και Ιράκ ετέθη ξανά σε λειτουργία έπειτα από δέκα εννέα χρόνια. Σήμερα πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο από την ιρακινή πόλη Μοσούλ στην πόλη της Συρίας Αλέπο, μεταφέροντας τριάντα επιβάτες. Η σιδηροδρομική γραμμή είχε κλείσει κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ιράν και Ιράκ, επειδή η Συρία είχε υποστηρίξει το Ιράν. Στο μέλλον, το ίδιο δρομολόγιο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Πέθανε η Λορέτα Γιανγκ
Η σταρ του Χόλιγουντ Λορέτα Γιανγκ πέθανε σε ηλικία ογδόντα επτά χρόνων. Η καριέρα της Λορέτας Γιανγκ ξεκίνησε από την εποχή του βωβού κινηματογράφου και έφθασε στο αποκορύφωμά της το 1947, όταν η διάσημη ηθοποιός τιμήθηκε με Οσκαρ. Η Λορέτα Γιανγκ τιμήθηκε επίσης με τρία τηλεοπτικά βραβεία ΕΜΙ. Η διάσημη ηθοποιός εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στο σελιλόιντ σε ηλικία τεσσάρων χρόνων. Μέχρι τώρα είχε παίξει σε περισσότερες από εκατό παραγωγές.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.