Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Βελιγράδι: στόχος των βομβαρδισμών στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου
Βελιγράδι: στόχος των βομβαρδισμών στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου



(14/08/00, 1200 GMT)

Αστοχία των Βρετανικών βομβαρδισμών στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου
Η Bρετανική κυβέρνηση έσπευσε να υπερασπίσει την στρατηγική της Βρετανικής Αεροπορίας στη διένεξη του Κοσσυφοπεδίου, έχοντας παραδεχθεί ωστόσο ότι ο αριθμός των βομβών που απέτυχαν να βρουν το στόχο τους είχε υποτιμηθεί. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το BBC και το περιοδικό Flight International, μόνο το 2% των μη καθοδηγούμενων βομβών και μόνο τα δύο τρίτα των αποκαλούμενων "έξυπνων βομβών", που καθοδηγήθηκαν βάσει της τεχνολογίας λέηζερ πέτυχαν με ακρίβεια τους στόχους τους. O αρχηγός των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, Τζιμ Σπέλαρ, δήλωσε ότι σημειώθηκαν μόνο ελάχιστες περιπτώσεις βομβαρδισμών εναντίον άμαχου πληθυσμού.

Συγκρούσεις Σέρβων - κυανοκράνων στη Μιτροβίτσα
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Κοσσυφοπέδιο, όταν η διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών έθεσε υπό τον έλεγχό της τα μεταλλουργεία μολύβδου στον Σερβικό τομέα της πόλης Μιτροβίτσα. Τα στρατεύματα της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης Κ-FOR έριξαν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα εναντίον πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα μεταλλουργεία. Τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί αντέδρασαν ρίχνοντας πέτρες εναντίον των στρατιωτών της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Τουλάχιστον 4 άτομα τραυματίσθηκαν.

Προσάραξη Ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου στο βυθό της Αρκτικής
Προσαραγμένο στο βυθό της θάλασσας του Μπάρεντς, στην Αρκτική, παραμένει ένα Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο έπειτα από σοβαρά τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια ναυτικής ασκήσεως. Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επαφή με το πλήρωμα του υποβρυχίου "Κούρσκ" και τονίζουν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ούτε για τους Ρώσους ναυτικούς αλλά ούτε και για το περιβάλλον. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ρωσικού ναυτικού η βλάβη δεν σημειώθηκε στον πυρηνικό κινητήρα του σκάφους, το υποβρύχιο δεν μετέφερε πυρηνικά όπλα και η ραδιενέργεια παραμένει σε κανονικά επίπεδα.

Αρχίζει το συνέδριο των Δημοκρατικών
Στο Λος Αντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών αρχίζει σήμερα το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο θα επικυρώσει και τυπικά την υποψηφιότητα του Αλ Γκόρ για το προεδρικό αξίωμα. Μερικές ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου, ο συνυποψήφιος του κυρίου Γκόρ, γερουσιαστής Τζό Λίμπερμαν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλυγουντ κατηγορώντας την ότι διαφθείρει την αμερικανική κουλτούρα και την νεολαία.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας δίνει χάρη σε 3.500 κρατουμένους
Στην Νότιο Κορέα αποφυλακίζονται αύριο πάνω από τρισήμισυ χιλιάδες κρατούμενοι, στα πλαίσια χάρης που υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Κιμ Ντάε Γιούνγκ, με αφορμή την συμφιλίωση με την Βόρειο Κορέα.   Η αποφυλάκιση συμπίπτει με την πεντηκοστή πέμπτη επέτειο της ανεξαρτησίας της Κορέας το 1945, που έθεσε τέρμα στην κατοχή της χώρας από τους Ιάπωνες. Ανάμεσα στους αποφυλακισθέντες συγκαταλέγονται ένας Βορειοκορεάτης που έχει καταδικασθεί για κατασκοπεία και ο γιός του πρώην Νοτιοκορεάτη προέδρου Κιμ Γιάνγκ Σαμ, που καταδικάστηκε για δωροδοκία πριν τρία χρόνια.

Διακοπή ερευνών γιά δημιουργία γενετικά μεταλλαγμένων χοίρων
Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι το ερευνητικό Ινστιτούτο Ρόσλιν της Σκωτίας, που θεωρείται πρωτοπόρο στον τομέα της κλωνοποίησης, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις έρευνες του σε γενετικά μεταλλαγμένα χοιρίδια με σκοπό  την χρησιμοποίηση οργάνων τους σε ανθρώπινες μεταμοσχεύσεις. Το ινστιτούτο πού είναι γνωστό για την δημιουργία της Ντόλυ,  του πρώτου γενετικά μεταλλαγμένου προβάτου, διακόπτει τις ερευνες στον τομέα αυτό εξαιτίας των ανησυχιών για τον κίνδυνο μετάδοση νέων ασθενειών από τα όργανα των χοίρων στους ανθρώπινους λήπτες.

Μέτρα κατά των ακροδεξιών εξτρεμιστών στη Γερμανία
Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Γερμανίας δήλωσε πως οι πολιτικοί της χώρας, αλλά και η κοινωνία, δεν έχουν κάνει πολλά πράγματα για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών της άκρας δεξιάς. Ο πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου,  Πολ Σπίγκελ,  είπε πως οι αρχές θα πρέπει να απαγορεύσουν τις ρατσιστικές ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο και να εφαρμόσουν τα ίδια αυστηρά μέτρα που ήδη λαμβάνουν κατά της παιδικής πορνογραφίας.

Δεν αποχωρώ, λέει ο ηγέτης των Τσετσένων αυτονομιστών
Στην Τσετσενία ο Ασλάν Μασχάντωφ που αναγνωρίζεται ως πρόεδρος από τις αυτονομιστικές δυνάμεις, απέρριψε πρόταση του ηγέτη της φιλορωσικής ηγεσίας της δημοκρατίας, Αχμαντ Καντύρωφ, να αποχωρήσει προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνευση στην περιοχή. Σε μύνημά του ο κ. Καντύρωφ κάλεσε τον κ. Μασχάντωφ να αποχωρήσει από την Τσετσενία, με προορισμό τη Μαλαισία όπου είναι εγκατεστημένος ο γυιός του.

Μεξικό: Αποκαλύψεις γιά τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Φόξ
Στο Μεξικό μία εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας αποκάλυψε ότι ο νεο-εκλεγείς πρόεδρος Βιθέντε Φόξ απασχολεί παράνομα τουλάχιστον 30 παιδιά στο αγρόκτημά του στην κεντρική πολιτεία Guanajuato. Σύμφωνα με την εφημερίδα τα παιδιά μαζεύουν κρεμμύδια και πατάτες, και πληρώνονται γύρω στα 7 δολλάρια την ημέρα. Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας είναι παράνομη η απασχόληση παιδιών κάτω των δεκατεσσάρων ετών.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.