Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ρωσικό ναυαγοσωστικό σκάφος
Ρωσικό ναυαγοσωστικό σκάφος

(16/08/00, 22.30 GMT)

Μειώνονται οι ελπίδες για την διάσωση του πληρώματος του ρωσικού υποβρυχίου
Καθώς εντείνονται οι φόβοι για την ζωή των εκατό και πλέον ρώσων ναυτικών που είναι εδώ και τέσσερα εικοσιτετράωρα παγιδευμένοι στο πυρηνικό υποβρύχιο "Κούρσκ" που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βυθό της θάλασσας Μπάρεντς πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, οι ρωσικές αρχές ζήτησαν από δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν τα συνεργεία διάσωσης. Το ρωσικό αίτημα προς την Βρετανία και την Νορβηγία επιβεβαίωσαν και οι κυβερνήσεις των δυο χωρών. Η Βρετανία έχει ήδη αποστείλει στην Νορβηγία ειδικό υποβρύχιο ναυαγοσωστικό σκάφος, αλλά όπως τόνισαν οι βρετανικές αρχές θα χρειασθεί αρκετές ημέρες έως ότου φθάσει επί τόπου. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος διέκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε εσπευσμένα στο Κρεμλίνο περιέγραψε την κατάσταση ως ιδιαίτερα κρίσιμη. Πράγματι,  η ανησυχία για την τύχη των μελών του πληρώματος του "Κούρσκ"  έχει ενταθεί, καθώς το ρωσικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι τα σήματα που έστελνε αρχικά το πλήρωμα, άρχισαν από χθές να εξασθενούν ενώ σήμερα δεν έχει γίνει επαφή με το εσωτερικό του "Κούρσκ". Ο αρχηγός του ρωσικού πολεμικού ναυτικού εξέφρασε την ελπίδα πως τα σωστικά συνεργεία θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους μέχρι την Παρασκευή, καθώς εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου στο υποβρύχιο.

Νομο για κλωνοποίηση κυττάρων ανθρώπινων εμβρύων προωθεί η βρετανική κυβέρνηση
Το πράσινο φως για την κλωνοποίηση εμβρύων με μοναδικό σκοπό την παραγωγή οργάνων του ανθρώπινου σώματος για μεταμοσχεύσεις έδωσε σήμερα η Βρετανική κυβέρνηση. Στην ανακοίνωσή τονίζεται  ότι η υπάρχουσα εδώ και χρόνια τεχνολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί σε καμία περίπτωση για την παραγωγή ζωντανών ανθρώπινων ομοιοτύπων υπογραμμιζεται δε ότι θα θεσπίστει νέα νομοθεσία που θα περιορίζει τις έρευνες της ανθρώπινης κλωνοποίησης αποκλειστικά στον τομέα παραγωγής οργάνων για μεταμοσχεύσεις.

Επανεξετάζει τα σχέδια για ανακήρυξη παλαιστινιακού κράτους ο Γιάσερ Αραφάτ
Ο ηγέτης των παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ δήλωσε ότι θα πρέπει να επανεξετασθούν τα σχέδια που καθόριζαν ως ημέρα ανακήρυξης του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους την 13η Σεπτεμβρίου. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από το Παλαιστινιακό Κεντρικό Συμβούλιο στις αρχές του επόμενου μήνα, πρόσθεσε ο κ. Αραφάτ. Με την δήλωση αυτή αναπτερώνονται οι ελπίδες για μια νέα σύνοδο κορυφής με στόχο την ειρήνευση στην Μέση Ανατολή, εκτιμούν οι αναλυτές.

Συνεχίζεται το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ
Συνεχίζεται το συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος  όπου εντός ολίγου θα μιλήσει ο υποψήφιοςγια την αντιπροεδρία γερουσιαστής Τζόζεφ Λίμπερμαν. Ο αμερικανός αντιπρόεδρος και  υποψήφιος των Δημοκρατικών Αλ Γκορ, αναλαμβάνοντας χθες την ηγεσία του κόμματος από τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, είπε πως η Αμερικανική κυβέρνηση κατέβαλε την τελευταία οκταετία μεγάλες προσπάθειες για τη δημιουργία μιάς εύρωστης οικονομίας και  δεν θα επιτρέψει στον αντίπαλό του, τον υποψήφιο των επουμπλικάνων, Τζωρτζ  Μπους, να καταστρέψει τα  επιτεύγματα αυτά.

Αμερικανικοί περιορισμοί στις εισαγωγές βρετανικών χοίρων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν περιορισμούς στην εισαγωγή χοίρων από τη Βρετανία, μετά την εμφάνιση της "πανώλης των χοίρων", ασθένειας που θεωρείται μεταδοτική. Αμερικανός κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στο BBC ότι θα ελεγχθούν όλα τα φορτία που έχουν μεταφερθεί στις ΗΠΑ.

Ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τσετσενία
Δύο εφοδιομπομπές των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρουν 200 τόννους τροφίμων στην Τσετσενία για τον εφοδιασμό 35 χιλιάδων αμάχων που απειλούνται με λιμό. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, από τότε που άρχισε η ρωσική εκστρατεία στην δημοκρατία αυτή. Τελικός προορισμός των εφοδιοπομπών είναι η τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι και η περιοχή Ουρούς Μαρτάν.

Παρατεταμένη ξηρασία απειλεί με λιμό την Ανατολική Αφρική
Τα Ηνωμένα Εθνη προειδοποιούν ότι περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ανατολική Αφρική απειλούνται με λιμοκτονία εξ αιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας αλλά και τις εμφύλιες συρράξεις που μαίνονται σε μεγάλα τμήματα της περιοχής. Εκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Γεωργίας και Σίτησης αναφέρει ότι η βοήθεια προς τις περιοχές αυτές θα πρέπει να είναι μεγάλη και άμεση.

Επαναλειτουργεί το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης
Η κυβέρνηση του Ιρακ ανακοίνωσε ότι θέτει από αύριο σε λειτουργία το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Το αεροδρόμιο Σαντάμ έκλεισε πριν από δέκα χρόνια, μετά την ήττα του Ιράκ από τις δυτικές δυνάμεις. Παρατηρητές εκτιμούν ότι η ενέργια έχει περισσότερο συμβολική και λιγώτερο ουσιαστική σημασία, αφού όσο ισχύουν οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά του Ιρακ, το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί μόνο ιδιωτικά αεροπλάνα.

Νέοι μουσώνες απειλούν την Ινδία
Στην Βορειοανατολική Ινδία οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι μουσώνες θα πλήξουν το επόμενο 24ωρο τις περιοχές που μόλις πρόσφατα είχαν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα πέντε εκατομμύρια κάτοικοι να έχουν  μείνει άστεγοι. Εν τω μεταξύ ομάδα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού φτάνει σήμερα στο κρατίδιο Ασάμ για να εκτιμίσει τις  ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων πλημμυροπαθών..
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.