Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ο λαός της Ρωσίας προσεύχεται για την διάσωση των ναυτών
Ο λαός της Ρωσίας προσεύχεται για την διάσωση των ναυτών









(18/08/00,  06.54 GMT)

Αυξάνονται οι φόβοι για τους ρώσους ναύτες
Ρώσοι αξιωματούχοι λένει ότι το πυρηνικό υποβρύχιο Κουρσκ που βυθίστηκε στην Αρκτική το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μπορεί να έχει υποστεί μεγαλύτερες ζημίες απ'ότι παραδέχθηκαν αρχικά. Ετσι, αυξάνονται οι φόβοι ότι τα 118 άτομα που απαρτίζουν το πλήρωμα του Κουρσκ μπορεί να μην επιβιώσουν. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ιλία Κλεμπάνοφ, είπε νωρίτερα ότι οι ειδήμονες τώρα πιστεύουν ότι η βύθιση οφείλεται όντως σε σύγκρουση αλλά δεν μπορούν ακόμα να πουν με τί συγκρούστηκε το Κουρσκ. Οι ρώσοι αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για την διάσωση του πληρώματος αλλά προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης απέτυχαν. Τώρα η προσοχή του πλανήτη εστίαζεται στην αναμενόμενη άφιξη αυριο βρετανικού υποβρυχίου σε μία νέα προσπάθεια για την διάσωση του πληρώματος του Κουρσκ.

Ο Γκορ αποδέχεται το Δημοκρατικό χρίσμα
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ, αποδέχθηκε το χρίσμα του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου και κάλεσε τους ψηφοφόρους να τον βοηθήσουν να χτίσει μία πιο δίκαιη χώρα. Ο κ. Γκορ προσπάθησε να βγει από τη σκιά του προέδρου Κλίντον λέγοντας ότι ως πρόεδρος θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο,  και υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Λίγο πριν από την ομιλία του κ. Γκορ είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι ο κ. Κλίντον μπορεί να αντιμετωπίσει νέα δικαστική έρευνα για την υπόθεση Λεβίνσκι. Η διαρροή προκάλεσε τις υποψίες κάποιων Δημοκρατικών ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοί τους προσπάθησαν να επισκιάσουν την ομιλία του κ. Γκορ.

Τουρκία- ερευνάται η σχέση της αστυνομίας με το εμπόριο ναρκωτικών
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις καταγγελίες ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της αστυνομίας σχετίζονται με μεγάλο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη. Η ανακοίνωση έγινε μετά την σύλληψη του Ουρφί Τσετίνκαγια, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους έμπορους ναρκωτικών στην Ευρώπη. Στην σύλληψη βοήθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις πέτνε άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Συνελήφθησαν επίσης δεκαεπτά άτομα τα οποία κατηγορούνται για συνεργία στην διακίνηση ναρκωτικών.

38 Κούρδοι νεκροί από βομβαρδισμό τουρκικών αεροσκαφών
Τουρκικά αεροσκάφη σύμφωνα με τις πληροφορίες βομβάρδισαν κούρδους βοσκούς και τις οικογένειές τους στο Βόρειο Ιράκ με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 38 άτομα. Το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο συνεργάζεται με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην εκστρατεία τους κατά των αναρτών του ΠεΚαΚα,είπε ότι τα αεροπλάνα επιτέθηκαν στους βοσκούς κατά λάθος την Τρίτη, κατά την διάρκεια επιχειρήσεων κατά αναρτών του ΠεΚαΚα. Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το συμβάν.

Εληξαν οι επισκέψεις στην Κορέα
Τέλος έλαβαν οι επισκέψεις μελών οικογενειών από τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα που επανασυνδέθηκαν για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια με τις οικογένειές τους. Συγκινητικές ήταν οι σκηνές στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ, και την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιον Γιανγκ καθώς άνδρες και γυναίκες αποχαιρετίστηκαν με δάκρυα στα μάτια. Αλλά και άλλες οικογένειες θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να δουν τους δικούς τους για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα καθώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ είπε ότι θα επιτρέψει και νέες συναντήσεις στη συνέχεια του χρόνου.

Εγγραφα για το καθεστώς Πινοσέτ θα αποκαλύψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες
Η αμερικανίδα υπουργός Μαντλίν Ολμπράιτ η οποία επισκέπτεται την Χιλή, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν στη δημοσιότητα όσα περισσότερα έγγραφα είναι δυνατόν τα οποία σχετίζονται με την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Στρατηγό Αουγκούστο Πινοσέτ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε η κ. Ολμπράιτ, επιθυμούν να διαλευκάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις σχέσεςι των δύο χωρών κατά την περίοδο αυτή, κατά την οποία η CIA κατηγορήθηκε ότι υποστήριξε το πραξικόπημα με το οποίο κατέλαβε την εξουσία ο Αουγκούστο Πινοσέτ.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.