Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ρωσική εφημερίδα δημοσίευσε τα ονόματα του πληρώματος
Ρωσική εφημερίδα δημοσίευσε τα ονόματα του πληρώματος







(18/08/00,  13.30 GMT)

Απέτυχε νέα προσπάθεια πρόσδεσης σωστικής κάψουλας στο υποβρύχιο Κούρσκ
Ρωσική σωστική κάψουλα προσέγγισε σήμερα μία από τις καταπακτές διαφυγής του πυρηνικού υποβρυχίου Κούρσκ, χωρίς όμως να μπορέσει να προσδεθεί σ' αυτήν. Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιλία Κλεμπάνοφ δήλωσε ότι, σύμφωνα με βιντεοκασέτα, τμήμα του υποβρυχίου έχει υποστεί τεράστιες ζημίες, κοντά στον πυργίσκο διακυβέρνησης,  όπου θα πρέπει να εργάζονταν πολλά μέλη του πληρώματος την στιγμή του ατυχήματος. Υπάρχει, εξήγησε ο κ. Κλεμπάνοφ, ένα τρομερό ρήγμα στη δεξιά πλευρά του υποβρυχίου. Η άποψη ότι το ατύχημα οφείλεται σε έκρηξη ενισχύθηκε και από τα στοιχεία του νορβηγικού κέντρου παρατήρησης σεισμών, το οποίο κατέγραψε δύο εκρήξεις στην Θάλασσα του Μπάρεντς το πρωί του περασμένου Σαββάτου, προερχόμενες από την περιοχή όπου βυθίστηκε το "Κούρσκ". Τώρα η προσοχή του πλανήτη εστίαζεται στην αναμενόμενη άφιξη αύριο βρετανικού βαθυσκάφους, σε μία νέα προσπάθεια για την διάσωση του πληρώματος του Κούρσκ.

Εκρηξη στην Πρίστινα
Μεγάλη έκρηξη συγκλόνισε σήμερα την πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο το οποίο στεγάζει Σερβικά και άλλα πολιτικά κόμματα. Δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί αλλά αρκετά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τα σπασμένα τζάμια των παραθύρων. Ο επικεφαλής της διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών Μπερνάρ Κουσνέρ επισκέφτηκε την τοποθεσία όπου σημειώθηκε η έκρηξη και δήλωσε ότι αυτή προκλήθηκε από βόμβα την οποία όπως είπε χαρακτηριστικά έβαλαν οι εχθροί της δημοκρατίας.

Πιέσεις Λονδίνου προς Βελιγράδι για 2 συλληφθέντες Βρετανούς αστυνομικούς
Η βρετανική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στις γιουγκοσλαβικές αρχές να λάβουν σύντομα αποφάσεις για την τύχη των δύο Βρετανών αστυνομικών που κρατούνται στο Βελιγράδι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία. Το Λονδίνο επιθυμεί είτε να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον τους είτε να αφεθούν ελεύθεροι. Στρατοδικείο στο Βελιγράδι ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η προανάκριση  για τους δύο Βρετανούς που συνελήφθησαν στο Μαυροβούνιο πριν από τρεις εβδομάδες.

Τουρκία: ερευνάται η σχέση αστυνομικών με το εμπόριο ναρκωτικών
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις καταγγελίες ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της αστυνομίας σχετίζονται με μεγάλο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη. Η ανακοίνωση έγινε μετά την σύλληψη του Ουρφί Τσετίνκαγια, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην Ευρώπη. Στην σύλληψη βοήθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις πέντε ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Γκορ απεδέχθη το Δημοκρατικό προεδρικό χρίσμα
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ, αποδέχθηκε το χρίσμα του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις  προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου και κάλεσε τους ψηφοφόρους να τον βοηθήσουν να χτίσει μία πιο δίκαιη χώρα. Ο κ. Γκόρ είπε  ότι ως πρόεδρος θα ακολουθήσει την δική του πορεία και υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Λίγο πριν από την ομιλία Γκορ είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι ο πρόεδρος Κλίντον μπορεί να αντιμετωπίσει νέα δικαστική έρευνα για την υπόθεση Λεβίνσκι.

Παρατείνεται η παρουσία στρατιωτικών στη βουλή της Ινδονησίας
Μέλη του ανώτατου νομοθετικού σώματος της Ινδονησίας ενέκριναν διάταγμα με το οποίο παρατείνεται το δικαίωμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να καταλαμβάνουν θέσεις στο κοινοβούλιο μέχρι το 2009. Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που  είχαν ψηφιστεί μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Σουχάρτο προέβλεπαν ότι ο στρατός θα έπαυε να καταλαμβάνει 38 βουλευτικές έδρες μέχρι το 2004.

Δικαστική υπόθεση - σταθμός για φορείς HIV στην Νότια Αφρική
Αρχισε σήμερα στο συνταγματικό δικαστήριο της Νότιας Αφρικής να συζητείται μια υπόθεση - ορόσημο, σχετικά με το εάν ένας  εργοδότης δικαιούται να αρνηθεί να προσλάβει άτομα που είναι φορείς του ιού HIV, που προκαλεί AIDS. Την υπόθεση έφερε στο δικαστήριο ένας άνδρας που δεν έγινε δεκτός για να δουλέψει ως αεροσυνοδός στις Νοτιοαφρικανικές Αερογραμμμές επειδή είχε προσβληθεί από τον ιό HIV.

Αποκλείστηκε το Αφγανιστάν από την Ολυμπιάδα του Σύδνεϋ
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι απέρριψε το αίτημα των Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν για αποστολή Αφγανικής ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σύδνεϋ. Η ΔΟΕ λέει ότι οι Αφγανοί αθλητές αποκλείστηκαν από το Σύδνευ γιατί το καθεστώς των Ταλεμπάν δεν τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. Αλλά οι Ταλεμπάν λένε ότι ο αποκλεισμός τους έγινε γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται γυναίκες αθλήτριες στην Ολυμπιακή αποστολή τους.

Διάλυση βουλής και προκήρυξη εκλογών στη Σριλάνκα
Η πρόεδρος της Σριλάνκα Τσαντρίκα Κουμαρατούνγκα ανακοίνωσε την διάλυση του κοινοβουλίου, ενόψει των γενικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Οκτωβρίου. Ο ανταποκριτής του BBC στο Κολόμπο λέει ότι η διάλυση της βουλής σηματοδοτεί την αρχή μιας σφοδρής -όπως αναμένεται, προεκλογικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο Ενωμένο Εθνικό Κόμμα της αντιπολίτευσης.

Απελευθέρωση 3 ομήρων στις Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες, οι Ισλαμιστές αυτονομιστές αντάρτες απελευθέρωσαν 3 Μαλαισιανούς από την ομάδα 30 ομήρων που κρατούν εδώ και 4 μήνες, στο νησί Τζόλογματεύονται με τους αντάρτες. Αν και η απελευθέρωση των τριών ομήρων δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί, ο  κυβερνητικός διαπραγματευτής Ρομπέρτο Αβενταχάδο είπε ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης ανταρτών Αμπού Σαγιάφ συμφώνησε να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι μέσα στις 3 επόμενες ημέρες.

Επανεμφάνιση χαμένης φυλής Ινδιάνων στην Βραζιλία
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας λέει ότι φυλή ιθαγενών Ινδιάνων η οποία θεωρείτο μέχρι πρόσφατα ότι είχε αφανιστεί την δεκαετία του 1920, επανεμφανίστηκε στις δύσβατες ορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά της χώρας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, λίγοι μόνο από τις 250 επιζώντες - μέλη της φυλής Νάουα μιλούν την γλώσσα τους, ενώ έχουν χάσει τα περισσότερα από τα έθιμά τους. Η κοινότητα δούλευε σε φυτείες καουτσούκ και εμφανίστηκε για να διεκδικήσει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας που έχει.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.