Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Συντρίμια του μοιραίου αεροσκάφους της Gulf Air
 

(24/08/00, 11.30 GMT)

Νεκροί οι 143 επιβαίνοντες της Gulf Air
Οι συγγενείες των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους της Gulf Air, που συνετρίβη χθες με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο και οι 143 επιβαίνοντες, αναχωρούν σήμερα από την Αίγυπτο για το Μπαχρέιν για να αναγνωρίσουν τα πτώματα των συγγενών τους. Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC  στο αεροδρόμιο του Καϊρου οι συγγενείς ήταν σοκαρισμένοι και αναστατωμένοι ενώ ομάδα γιατρών  τους παρείχε ηρεμιστικά. Οι περισσότεροι από του επιβάτες ήταν από την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Κάιρο και  συνετρίβη κοντά στην ακτή του Μπαχρέιν .

Αμερικανικές ανησυχίες για την ασφάλεια παλαιότερων αεροπλάνων
Η συντριβή του Airbus συνέπεσε με την απόφαση της Αμερικανικής επιτροπής που είναι αρμόδια για τη ασφάλεια των πτήσεων να δώσει εντολή να ερευνηθεί επειγόντως εάν είναι ασφαλή τα παλαιότερης τεχνολογίας αεροσκάφη. Ιδιαίτερες ανησυχίες προκαλεί το γεγονός ότι στο παρελθόν τοποθετούσαν ηλεκτρικά καλώδια κοντά στις δεξαμενές καυσίμων των αεροσκαφών. Σε δηλώσεις του μετά την διήμερη σύσκεψη στην Γουάσιγκτον, κατά την οποία συζητήθηκαν οι αιτίες που προκάλεσαν την ανατίναξη του Boeing 707 της TWA πάνω από το Long Island πριν από 4 χρόνια, ο πρόεδρος της επιτροπής, Τζιμ Χολ, είπε ότι από τότε έχουν γίνει πολλά, αλλά τώρα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να εκλείψει κάθε κίνδυνος που θα μπορούσε να απειλήσει ένα αεροπλάνο.

Eπιμνημόσυνος τελετή για το πλήρωμα του Κουρσκ
Στην Ρωσία, δημόσιοι κατήγοροι αναμένεται να ξεκινήσουν έρευνα για το δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα την βύθιση του υποβρυχίου Κουρσκ και τον θάνατο και των 118 μελών του πληρώματος.  Μερικοί από τους συγγενείς των 118 ναυτών αναχώρησαν εν τω μεταξύ για να καταθέσουν στεφάνια στον τόπο της τραγωδίας κατά την διάρκεια επιμνημόσυνος τελετής για το πληρωμα του Κουρκσ στη Θάλασσα Μπάρεντς.Γιατροί και ψυχολόγοι συνοδεύουν συνοδεύουν του συγγενείς.

Δεν ανησυχεί ο ΟΠΕΚ για την τιμή του πετρελαίου
Ο ΟΠΕΚ μπορεί  να αναγκασθεί να λάβει μέτρα εαν παραμείνουν οι τιμές του πετρελαίου στα σημερινά υψηλά επίπεδα. Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Σούκρι Γάνεμ, ο οποίος, όμως, έσπευσε να προσθέσει ότι δεν υπάρχουν, κατά την εκτίμησή του, στοιχεία που ν'αποδεικνύουν ότι υπάρχει έλλειψη αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ ν'αυξήσει την παραγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν φθάσει τα τριάντα δύο δολλάρια το βαρέλι και πολλές χώρες πιστεύουν ότι θα πρέπει ν'αυξηθεί η παραγωγή ώστε  να μειωθούν οι τιμές.

Οδική και σιδηροδρομική σύνδεση Βορείου και Νοτίου Κορέας
Η Νότιος Κορέα ανακοίνωσε λεπτομέρειες των σχεδίων για την κατασκευή οδικής αρτηρίας και σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την χώρα με την Βόρειο Κορέα μέσω τμήματος της ουδέτερης ζώνης που χωρίζει τις δύο χώρες. Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Μεταφορών δήλωσε στην Σεούλ ότι το έργο κατασκευής 12 χιλιομέτρων σιδηροδρομικής γραμμής θα κοστίσει σχεδόν 50 εκατομμύρια δολλάρια. Παράλληλα με την σιδηροδρομική γραμμή θα κατασκευαστεί εθνική οδός και τα δύο έργα θα ολοκληρωθούν μέσα σ'ένα χρόνο.

70 νεκροί από νέες πλημμύρες στην Ινδία
Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις τελευταίες πλημμύρες που πλήττουν την Ινδία, αυτή την φορά την πολιτεία Αντρα Πραντές στο νότιο τμήμα της χώρας. Δεκάδε χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τα ελικόπτερα του ινδικού ναυτικού χρησιμοποιούνται για την ρίψη ειδών πρώτης ανάγκης και για την διάσωση όσων έχουν αποκλειστεί από τις πλημμύρες. Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν συνέχιση των βροχοπτώσεων.

Τρίτος φόνος στην αντιπαράθεση Προτεσταντικών παραστρατιωτικών οργανώσεων
Στην Βόρεια Ιρλανδία, στο Μπελφάστ, δολοφονήθηκε άνδρας που πιστεύεται ότι ήταν μέλος παράνομης παραστρατιωτικής οργάνωσης των Προτεσταντών. Την Δευτέρα δολοφονήθηκαν δύο μέλη αντίπαλης Προτεσταντικής παραστρατιωτικής οργάνωσης. Ο Βρετανός υπουργός Βορείου Ιρλανδίας, Πήτερ Μάντελσον, δήλωσε ότι ήταν μια άνανδρη πράξη που θα καταδικαστεί από ολόκληρη την κοινότητα.

Ελειμμα στον προϋπολογισμό των Σέρβων της Βοσνίας
Το κονοβούλιο της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία συνεδριάζει σήμερα σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί σοβαρή οικονομική κρίση. Ο προϋπολογισμός της Σερβικής οντότητας κινδυνεύει να παρουσιάσει έλειμμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολλαρίων. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα έχουν προειδοποιήσει ότι εάν δεν υιοθετηθεί ένας ισοσκελισμένος προϋπολογισμός τότε μπορεί να καθυστερήσουν την απόδοση δανείων. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην Βοσνία, εάν και οι σχέσεις του κοινοβουλίου με τον πρωθυπουργό Μίλοραντ Ντόντικ είναι τεταμένες, το κοινοβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει τον νέο προϋπολογισμό.

Ο Μπιλ Κλίντον υπεραμύνεται της απόφασης για χρηματοδότηση έρευνας
Ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δικαιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης του να διαθέσει κρατικά κονδύλια στους επιστήμονες που διεξάγουν έρευνες σε κύτταρα ανθρώπινων εμβρύων. Ο κ. Κλίντον είπε ότι οι έρευνες αυτές μπορεί να σώσουν ζωές και ότι γίνονται στα πλαίσια αυστηρών κανόνων ηθικής. Την απόφαση διάθεσης κρατικών κονδυλίων για τις εν λόγω έρευνες έχουν επικρίνει θρησκευτικές οργανώσεις και οργανώσεις κατά των αμβλώσεων .

Σχέδιο κινητοποίησης του στρατού της Αυστραλίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων
Τις Ενοπλες Δυνάμεις σκοπεύει να κινητοποιήσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Συδνεϋ. Ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Χάουαρντ επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να φέρει προς έγκριση στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο που θα εκχωρεί διευρυμένες εξουσίες στις Ενοπλες Δυνάμεις και θα επιτρέπει στις αρχές να ζητήσουν την ανάπτυξη στρατιωτών στους δρόμου τους Σίδνεϋ καθόλη την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ. Χάουαρντ επιμένει ότι έτσι θα δωθεί η δυνατότητα στις Ενοπλες Δυνάμεις να βοηθήσουν την αστυνομία στην αντιμετώπιση τυχόν απειλών κατά τη διάρκεια των αγώνων.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.