Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τη Νιγηρία επισκέπτεται ο Μπιλ Κλίντον
 

(26/08/00, 16:00 GMT)

Στην Αφρική ο Μπιλ Κλίντον
O Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον επισκέπτεται τη Νιγηρία στο ξεκίνημα σύντομης περιοδείας του στην Αφρική. Τον κ. Κλίντον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Ολουζεγκάν Ομπασάνγιο του οποίου την δημοκρατική διακυβέρνηση στην χώρα μετά από χρόνια στρατιωτικής εξουσίας υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος. Την Δευτέρα ο κ. Κλίντον επισκέπτεται την Τανζανία για να λάβει μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται εκεί για το Μπουρούντι και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ σχετικά με το Μεσανατολικό.

Μεγάλο πρόβλημα καυσίμων στη Ζιμπάμπουε
Δραματική επιδείνωση παραουσιάζεται στο πρόβλημα καυσίμων που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Ζιμπάμπουε. Καύσιμα για τα οχήματα δεν υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, όμως τώρα το πρόβλημα επιδεινώνεται αφού στο κυριότερο αεροδρόμιο της πόλης Χαράρε δεν υπάρχουν πλέον καύσιμα για τα αεροπλάνα. Η κρίση ξέσπασε μετά από την απόφαση που έλαβε η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής καυσίμων στη Ζιμπάμπουε να σταματήσει τις προμήθειες ύστερα από την αποτυχία των αρχών της χώρας να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Ερευνα για αναβολικά στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϋ
Οι αρχές στην Αυστραλία έκαναν γνωστό ότι οι αθλητές που φθάνουν στην χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ, που ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να υποβληθούν σε εξονυχιστική έρευνα για τυχόν αναβολικά που μεταφέρουν μαζί τους. Τελωνειακός αξιωματούχος διέψευσε, μιλώντας στο BBC, ότι υπάρχει λίστα με ύποπτους αθλητές προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι που θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο τις ημέρες των Αγώνων θα αποφασίζουν σε ποιούς αθλητές θα πρέπει να γίνεται έρευνα.

Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ
Κάτοικοι σε περιοχή του Σίδνεϋ της Αυστραλίας που βρίσκεται κοντά σε αθλητικές εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθούν αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων απηύθυναν έκκληση στις αρχές να προχωρήσουν, στην διάρκεια των Αγώνων, στο κλείσιμο πυρηνικού αντιδραστήρα που βρίσκεται στην περιοχή. Η έκκληση αυτή έρχεται μετά από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι υπάρχει κίνδυνος για πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης σε αυτές τις εγκαταστάσεις στην διάρκεια των Αγώνων. Ανάλογες εγκαταστάσεις είχαν κλείσει στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996.

Τα πτώματα 56 επιβατών του αεροσκάφους της Gulf Air στο Κάιρο
Στο Κάιρο της Αιγύπτου συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης όταν προσγειώθηκε ειδική πτήση με τα πτώματα 56 από τους επιβάτες του αεροσκάφους της εταιρείας Gulf Air, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη κοντά στο Μπαχρέιν. Εκατοντάδες συγγενείς των θυμάτων είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο και άρχισαν να κλαίνε και να φωνάζουν καθώς τα φέρετρα έβγαιναν ένα-ένα από το ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος. Συνολικά 64 Αιγύπτιοι ήταν ανάμεσα στους 143 επιβάτες του αεροσκάφους που είχε ξεκινήσει από το Κάιρο. Οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται.

Μαυροβούνιο: απαγόρευση σε μέσα ενημέρωσης να καλύψουν την προεκλογική εκστρατεία
Οι αρχές στο Μαυροβούνιο - το οποίο μαζί με την Σερβία απαρτίζουν την Ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας - απαγόρευσαν στα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να καλύψουν την προεκλογική εκστρατεία για τις Ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου μήνα. Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, που βρίσκεται σε διαμάχη με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, έχει ήδη αποφασίσει το μποϋκοτάζ των εκλογών διαμαρτυρόμενη για πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο Σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας.

Ερευνα στο Χονγκ Κονγκ για κυβερνητική προσπάθεια να "πνίξει" δημοσκόπηση
Στο Χονγκ Κονγκ ολοκληρώθηκε η έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι η δημοτικότητά της ήταν σε πτώση. Γνωστός ακαδημαϊκός του Χονγκ Κονγκ είχε πει ότι δέχθηκε πιέσεις να σταματήσει να πραγματοποιεί δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης. Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας την επόμενη εβδομάδα.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.