Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν στην Κολομβία ενόψει της επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον
Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν στην Κολομβία ενόψει της επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον

(30/08/2000, 09:00 GMT)

Επεισόδια στην Κολομβία για την επίσκεψη Κλίντον
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στην Κολομβία λίγο πριν από την άφιξη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπιλ Κλίντον. Ο Αμερικανός Πρόεδρος απευθύνθηκε, μέσω της τηλεόρασης της Κολομβίας, στον λαό της χώρας διαψεύδοντας φήμες για επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη χώρα αυτή και τονίζοντας ότι η στρατιωτική βοήθεια της χώρας του προς την Κολομβία έχει ως στόχο την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών και την αποκατάσταση της ειρήνης.

Επισκευάσιμος ο πύργος τηλεοράσεως, λέει η κυβέρνηση της Ρωσίας
Στη Ρωσία η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι ο πύργος τηλεοράσεως Οστάνκινο στη Μόσχα, ο οποίος υπέστη μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά, είναι σταθερός και επισκευάσιμος.

Nέοι φόβοι για τη νόσο των "τρελλών αγελάδων"
Επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να εξετάσουν καινούρια έρευνα σύμφωνα με τις οποία ζώα μπορούν να προσβληθούν από τη νόσο των "τρελλών αγελάδων" χωρίς να παρουσιάσουν συμπτώματα. Η έρευνα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η ασθένεια μπορεί να προσβάλλει διάφορα ζώα - και πιθανόν και τον άνθρωπο - πιο εύκολα από ότι πιστευόταν μέχρι σήμερα. Πάντως, αξιωματούχοι της Βρετανίας που ασχολούνται με την ασφάλεια στην διατροφή προέβησαν σε καθησυχαστικές δηλώσεις για το θέμα.

Απέρριψε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου την Σουηδική πρόταση για εξαγορά
Στη Βρετανία το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου απέρριψε την πρόταση εξαγοράς του Χρηματιστηρίου από τη Σουηδική τεχνολογική εταιρεία που είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής του χρηματιστηρίου της Στοκχόλμης. Εξάλλου το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου αποφάσισε να αναβάλλει την ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί να γίνει τον επόμενο μήνα και στην οποία οι μέτοχοι θα αποφάσιζαν αν αποδέχονται την πρόταση, που έχει την υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου, για την συγχώνευση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου με το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Συμπληρώνεται 1 χρόνος από το δημοψήφισμα του Ανατολικού Τιμόρ
Το Ανατολικο Τιμορ γιορτάζει σήμερα 1 χρόνο ανεξαρτησίας μετά από 25 χρόνια κυριαρχίας της Ινδονησίας - ανεξαρτησία που επιτεύχθηκε μετά από δημοψήφισμα.

Ο.Α.Σ.Ε.: Τεστ για την κυβέρνηση των Σκοπίων οι δημοτικές εκλογές
Ο επικεφαλής της Επιτροπής μόνιμων παρατηρητών του Οργανισμού για την Ανάπτυξη και την Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.) στα Σκόπια παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου θα αποτελέσουν τεστ δημοτικότητας για τον κυβερνητικό συνασπισμό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Σε επικίνδυνη περιοχή βρίσκονταν οι 11 Βρετανοί στρατιώτες που απήχθησαν
Ο διοικητής των δυνάμεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Σιέρα Λεόνε στρατηγός Μοχάμεντ Γκάρμπα είπε ότι οι 11 Βρετανοί στρατιώτες που έχουν πέσει όμηροι στα χέρια παραστρατιωτικών είχαν εισέλθει σε μια επικινδυνη περιοχή χωρίς να ειδοποιήσουν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Εμβόλιο για όλες τις μορφές καρκίνου στην Αμερική
Εμβόλιο που θα προστατεύει από όλες τις μορφές του καρκίνου έχουν παρασκευάσει επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το εμβόλιο ενεργοποιεί και δυναμώνει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού με αποτέλεσμα να εξουδετερώνονται τα καρκινογόνα κύτταρα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην Ιατρική Επιθεώρηση "Nature Medicine". Ωστόσο, μια από τις μεγαλύτερες αντικαρκινικές εταιρίες εκφράζει ανησυχίες επειδή το εμβόλιο είναι πιθανόν να επιτίθεται και εναντίον υγιών κυττάρων.

Μεγάλες πυρκαγιές στην Αμερική
Συνεχιζονται οι μεγάλες πυρκαγιές σε 13 Αμερικανικές Πολιτείες. O κυβερνήτης της Μοντάνα - περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές - κάλεσε τον Λευκό Οίκο να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Να γίνουν ιατρικές εξετάσεις στον Πινοσέτ ζητούν δικηγόροι του
Δικηγόροι του πρώην στρατιωτικού ηγέτη της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ ζήτησαν να γίνουν ιατρικές εξετάσεις στον πελάτη τους σε μια προσπάθεια που κάνουν, όπως εκτιμάται, για να αποφύγει ο Πινοσέτ την ανάκριση για τις κατηγορίες ότι στην διάρκεια της περιόδου που ήταν στην εξουσία παραβιάζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Χιλή.

Απελευθέρωση των ομήρων στις Φιλιππίνες ζητά η Αμερική
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση ενός Αμερικανού άνδρα και των υπολοίπων ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από Μουσουλμάνους αυτονομιστές αντάρτες στις Φιλιππίνες.

Συνεχίζεται η περιπέτεια ηγετικής προσωπικότητας της αντιπολίτευσης της Βιρμανίας
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν κάλεσε την στρατιωτική κυβέρνηση της Βιρμανίας να δώσει λύση στο θέμα που έχει ανακύψει με την Αουνγκ Σαν Σου Κι, που είναι ηγετική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης και περνά την έκτη μέρα μέσα στο αυτοκίνητό της μετά από την απαγόρευση που της επέβαλλαν οι στρατιωτικές αρχές της χώρας να μην βγει έξω από την πρωτεύουσα της Βιρμανίας.

Αρχίζει συνέδριο για τον ρατσισμό στη Νότια Αφρική
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής ανοίγει σήμερα τετραήμερο συνέδριο που ξεκινάει στο Γιοχάνεσμπουργκ - συνέδριο που θα εξετάσει αν και κατά πόσο ο ρατσισμός έχει επιζήσει μετά από το τέλος του απαρτχάιντ.

Ερευνα για ασθένεια που έχει προσβάλλει πάνω από 300 Ουκρανούς
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα υποσχέθηκε πλήρη έρευνα σχετικά με μια ασθένεια του δέρματος που έχει προσβάλλει πάνω από 300 Ουκρανούς από τις αρχές του Ιουλίου.

Επεισόδια στη Νιγηρία
Βίαια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Νιγηρίας Αμπούτζα. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σκοτώθηκαν από τα επεισόδια. Όμως, η αστυνομία είπε ότι κανείς δεν σκοτώθηκε από τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά από το ατύχημα που σημειώθηκε όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε κόσμο που περίμενε στη στάση του λεωφορείου με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά και να βρουν τον θάνατο 18 άνθρωποι, κατά την αστυνομία, ή τουλάχιστον 40 σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής.

Φόβοι για έκρηξη ηφαιστείου στη Ιαπωνία
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Ιαπωνία, οι αρχές διέταξαν όλους τους κατοίκους ενός νησιού, που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας Τόκιο, να εκκενώσουν την περιοχή. Η περιοχή έχει πληγεί τον τελευταίο καιρό από εκρήξεις ηφαιστείου.

Εβαλαν χειροπέδες σε έφηβο με διανοητικά προβλήματα στο Χονγκ Κονγκ
Ερευνα ξεκίνησε στο Χονγκ Κονγκ για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης έβαλαν χειροπέδες σε έναν έφηβο με διανοητικά προβλήματα και, στη συνέχεια, τον έστειλαν στην Κίνα επειδή δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν πού ζούσε. Ο ανταποκριτής του BBC στο Χονγκ Κονγκ λέει ότι το περιστατικό αυτό επαναφέρει την κριτική κατά των αρχών για τη μεταχείριση που επιφυλάσσουν σε όσους θεωρούν ότι είναι υπόπτοι για παράνομη μετανάστευση.

Δίκη για το βιβλίο που γράφει για το ζεύγος Μπέκαμ
Στην Βρετανία επαναλαμβάνεται στο δικαστήριο η ακροαματική διαδικασία για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντέηβιντ Μπέκαμ και η σύζυγός του Βικτώρια. H προσφυγή του διάσημου ζεύγους αφορά ένα νέο βιβλίο του Αντριου Μόρτον - γνωστού από την βιογραφία της εκλιπούσης πριγκίπισσας Νταϊάνας - που, όπως λέγεται, ρίχνει φως στο παρασκήνιο αυτής της τόσο προβεβλημένης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συζυγικής σχέσης.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.