Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ
Την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ

(11/09/2000, 21:30 GMT)

Νέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου
Παρά την απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή αργού πετρελαίου κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα, η τιμή του μαύρου χρυσού παρουσίασε ανοδική τάση στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης φθάνοντας τα 33,07 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος τονίζουν ότι ο ΟΠΕΚ θα έπρεπε να μειώσει αντί να αυξήσει την παραγωγή διότι, όπως είπαν εκπρόσωποι των οργανώσεων αυτών, μόνο αν οι τιμές των καυσίμων διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα θα ελεγχθούν αποτελεσματικά οι ατμοσφαιρικοί ρύποι.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ευρώπη για την τιμή του πετρελαίου
Αγρότες, οδηγοί φορτηγών και άλλοι αυτοκινητιστές έχουν αποκλείσει διυληστήρια πετρελαίου και έχουν αναστατώσει την κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους στην Γερμανία, στην Βρετανία στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Ομως, τόσο η Γερμανική όσο και η Βρετανική κυβέρνηση απέριψαν τα αιτήματα των διαμαρτυρομένων καταναλωτών για μείωση των φόρων στα υγρά καύσιμα.

Το ΝΑΤΟ ενισχύει τις δυνάμεις του στο Κοσσυφοπέδιο
Οι χώρες της Βορειοατλαντικής συμμαχίας πρόκειται να στείλουν ενισχύσεις στο Κοσσυφοπέδιο για να αντιμετωπίσουν αναταραχές που πιθανόν να ξεσπάσουν πρίν απο τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γιουγκοσλαβία. Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των ΝΑΤΟικών χωρών που συναντώνται στην Αθήνα αποφάσησαν να στείλουν έως και 2,000 επιπλέον στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο.
 
Αιγαίο και ενάεριο χώρο θέλει να συζητήσει ο Ετσεβίτ
O πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ εξέφρασε την  ανυπομονησία της Αγκυρας για τον "αργό ρυθμό" προόδου των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και επεσήμανε ότι ήλθε η ώρα να τεθούν προς συζήτηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι βασικές εδαφικές διαφορές που χωρίζουν τις δύο χώρες. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αγκυρα, ο κύριος Ετσεβίτ χαιρέτησε την αναθέρμανση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου, αλλά είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει μπορέσει να συμπεριλάβει μέχρι στιγμής στα θέματα του διμερούς διαλόγου "τα σημαντικότερα" - όπως τα χαρακτήρισε - προβλήματα, που, όπως είπε, "αφορούν το Αιγαίο και τον εναέριο χώρο".

Ματαίωσε η Γερμανία την πώληση αρμάτων Λέοπαρντ στην Τουρκία
Τη ματαίωση της προμήθειας αρμάτων μάχης τύπου Λέοπαρντ στην Τουρκία αποφάσισε η Γερμανία με την επίσημη αιτιολόγηση ότι η Αγκυρα δεν δείχνει να σημειώνει αισθητή πρόοδο στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η απόφαση αυτή ικανοποιεί τους Πράσινους, τον μικρότερο εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, που αντιδρούσε στην πώληση των αρμάτων αυτών στην Τουρκία. Ομως, οι υπόλοιπες εξαγωγές της Γερμανίας προς την Τουρκία παραμένουν εν ισχύ, ενώ η Αγκυρα αναμένεται να παραλάβει Αμερικανικά άρματα τύπου Αμπραμς, σημαντικά τμήματα των οποίων θα κατασκευάζονται στη Γερμανία.

Βίαιες συγκρούσεις επισκίασαν τις δημοτικές εκλογές στα Σκόπια
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη αναφέρει σε έκθεσή του ότι οι δημοτικές εκλογές στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δημοτικών εκλογών δεν πραγματοποιήθηκαν υπό δημοκρατικές συνθήκες. Στο μεταξύ, η κεντρική εφορευτική επιτροπή στα Σκόπια δεν έχει εκδώσει, μέχρι στιγμής, επίσημα αποτελέσματα και, έτσι, τόσο ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού της χώρας Λιούπτσκο Γκεοργκίεφσκι, όσο και η αντιπολίτευση, με επικεφαλής την Σοσιαλδημοκρατική Ενωση, λένε ότι προηγούνται σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα. Πάντως, οι εκλογές επισκιάσθηκαν από τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων οπαδών των δύο κομμάτων.

Το Χόλυγουντ "πουλαέι" βία στα παιδιά
Ο πρόεδρος Κλίντον εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του πρός την έκθεση της Αμερικανικής κυβέρνησης η οποία ασκεί δριμύτατη κριτική στην αμερικανική βιομηχανία θεάματος γιατί διοχετεύει βίαια προιόντα στα μικρά παιδιά. Η έκθεση αναφέρει ότι πολλά προιόντα απο το χώρο του θεάματος, της μουσικής και των ηλεκτρονικών παιγχνιδιών έχουν αποδέκετες μικρά παιδιά ενώ θα έπρεπε να απευθύνονται μόνο σε ενήλικες. 

Ικανοποίηση του Ρόμπιν Κουκ για την απελευθέρωση των 7 ομήρων
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι 7 όμηροι στη Σιέρρα Λεόνε, που κρατούνταν από ομάδα ανταρτών με την επωνυμία "West Side Boys" και απελευθερώθηκαν μετά από επιχείρηση των δυνάμεων της Βρετανίας, είναι καλά.

Νέες προτάσεις για τη μετανάστευση στην Βρετανία
Στην Βρετανία η υπουργός που είναι αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, η Μπάρμπαρα Ρος, κατέθεσε τις προτάσεις για τους μετανάστες - προτάσεις που έχουν ως κοινό παρονομαστή την χαλάρωση της σημερινής ιδιαίτερης αυστηρής νομοθεσίας που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο σε έναν μετανάστη να μπει στην Βρετανία.

Σε συνθήκες στέρησης 2 εκατομμύρια παιδιά στην Βρετανία
Δύο εκατομμύρια παιδιά στην Βρετανία ζουν σε συνθήκες πολλαπλών στερήσεων, κάτω από το επίπεδο φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση του ιδρύματος Τζόζεφ Ράουντρι. Σύμφωνα με την έκθεση, ένας μικρός, αλλά σημαντικός αριθμός από τα παιδιά αυτά υποσιτίζεται και δεν διαθέτει τα απαραίτητα για την ένδυση του.

Απαγωγή 3 πολιτών της Μαλαισίας από τουριστικό θέρετρο
Στη Μαλαισία η κυβέρνηση της χώρας έκανε γνωστό ότι 3 πολίτες της έπεσαν θύμα απαγωγής από οπλοφόρους σε ένα τουριστικό θέρετρο στα ανατολικά της χώρας. Οι απαγωγείς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση της Μαλαισίας, αμέσως μετά διάφυγαν με ταχύπλοο σκάφος μαζί με τους 3 ομήρους.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.