Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Πρατήρια βενζίνης εκτός λειτουργίας
Πρατήρια βενζίνης εκτός λειτουργίας

(12/09/2000, 0900 GMT)

Προειδοποιήσεις για κρίση στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ, απευθύνει προειδοποιήσεις για μία επικείμενη κρίση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, καθώς οι τιμές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία στις διεθνείς αγορές. Ο κ. Ροντρίγκεζ τόνισε επίσης ότι οι περισσότερες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες ήδη αγγίζουν τα όρια των δυνατοτήτων τους σε επίπεδο παραγωγής. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε του ΟΠΕΚ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για την ανοδική πορεία των τιμών, όπως οι υψηλοί φόροι, αλλά και οι τάσεις κερδοσκοπίας που διακατέχουν τις διεθνείς αγορές.

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις για τις τιμές των καυσίμων
Εν τω μεταξύ, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για τις υψηλές τιμές των καυσίμων στην Ευρώπη. Οδηγοί φορτηγών, αγρότες και άλλες ομάδες εργαζομένων που βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να συρρικνώνεται λόγω των υψηλών τιμών των καυσίμων  απέκλεισαν διυλιστήρια και παρεμπόδισαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πόλεις της Γερμανίας, της Βρετανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας. Εδώ στη Βρετανία έχουν αποκλεισθεί πέντε σημαντικά διυλιστήρια, ενώ πολλά πρατήρια βενζίνης έχουν κλείσει διότι τους τελείωσαν οι προμήθειες.

Συναντήσεις Ολμπράιτ με Παπανδρέου και Τζεμ
Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι τα κορυφαία ζητήματα στην ατζέντα των ξεχωριστών συναντήσεων που έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαντλίν Ολμπράιτ, με τους ομολόγους της από την Ελλάδα και την Τουρκία, Γιώργο Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ. Οι συνομιλίες αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα λογω της συνάντησης Παπανδρέου - Τζεμ το Σάββατο επίσης στη Νέα Υόρκη.

Νέα προθεσμία για τους Ολυμπιακούς του 2004
Νέα προθεσμία για την ολοκλήρωση των έργων εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004 δίνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στην Ελλάδα. Πέντε μήνες μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις για τη λήψη αυστηρών μέτρων, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προειδοποιεί, με νέο ανακοινωθέν της, ότι όλα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του 2003. Στο μεταξύ, τιςς ανησυχίες του για τις ελληνικές προετοιμασίες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εκφράζει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαραγκ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press.

Η Αυστραλία γνώριζε τα σχέδια της Ινδονησίας το 1975
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έδωσε στη δημοσιότητα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν ότι η Αυστραλία γνώριζε τα σχέδια της Ινδονησίας να καταλάβει το Ανατολικό Τιμόρ, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των επιθέσεων τον Οκτώβριο του 1975. Μετά την εισβολή, η Αυστραλία ήταν το μόνο μέλος των Ηνωμένων Εθνών που αναγνώρισε την κυριαρχία της Ινδονησίας στο Ανατολικό Τιμόρ. Οι αυστραλιανές αρχές υποστηρίζουν ότι δημοσιοποιούν τώρα τα στοιχεία, διότι εκδηλώνεται ενδιαφέρον για το θέμα από την κοινή γνώμη της χώρας.

Συμπλοκές αντικαπιταλιστών και αστυνομικών στην Αυστραλία
Νέες συμπλοκές ανάμεσα σε αντικαπιταλιστικές ομάδες και αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν χώρα στη Μελβούρνη, όπου πραγματοποιείται διεθνής οικονομική διάσκεψη. Επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές επεχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση των αντιπροσωπειών στη διάσκεψη. Και ένα διάγγελμα του μεγιστάνα των επικοινωνιών, Μπιλ Γκέιτς, δεν μεταδόθηκε τελικά, επειδή εκφράσθηκαν φόβοι για θέματα ασφαλείας.

Εκκλήσεις για ειρήνευση στη Σιέρα Λεόνε από τον Κόφι Ανάν
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, τόνισε ότι τα Ηνωμένα Εθνη και οι χώρες της Δυτικής Αφρικής οφείλουν να εναρμονίσουν τις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Σιέρα Λεόνε. Οι εν λόγω δηλώσεις του έγιναν σε μία συνάντηση υψηλού επιπέδου, κατά τη διάρκεια της οποίας ετέθη υπό αμφισβήτηση ο ρόλος και οι ενέργειες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη Σιέρα Λεόνε. Ο Ινδός γενικός διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη Σιέρα Λεόνε, στρατηγός Βιτζάι Τζέτλι, κατηγόρησε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Νιγηρίας ότι στηλιτεύουν την ειρηνευτική διαδικασία.

Εισήλθε στον διαστημικό σταθμό το Ατλαντίς
Το πλήρωμα του διαστημικού σκάφους Ατλαντίς εισήλθε στον διεθνή διαστημικό σταθμό, νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματισθεί. Οι επτά αστροναύτες ολοκλήρωσαν το άνοιγμα των δώδεκα πυλών, που τους παρέχουν πρόσβαση σε όλα τα σημεία του διαστημικού σταθμού.Οι πέντε Αμερικανοί και οι δύο Ρώσοι αστροναύτες θα μεταφέρουν προμήθειες για τους τρεις άλλους αστροναύτες, που θα φθάσουν στον διαστημικό σταθμό τον Νοέμβριο.

Καταστροφικές καταιγίδες την Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία, οι καταρρακτώδεις βροχές και ο τυφώνας που έπληξε τη χώρα στοίχισαν τη ζωή τεσσάρων ατόμων και εξανάγκασαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι τοπικές αρχές άσκησαν πιέσεις σε περισσότερους από διακόσιες χιλιάδες άτομα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς ξεχείλισαν οι όχθες του ποταμού Σονάι.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.