Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Το ποδήλατο εναλλακτικό μέσο για αρκετούς
Το ποδήλατο εναλλακτικό μέσο για αρκετούς

(12/09/2000, 19:00 GMT)

Πανευρωπαϊκό κύμα διαδηλώσεων για τις τιμές των καυσίμων
Η κρίση του πετρελαίου έχει δρομολογήσει ένα πανευρωπαϊκό κύμα διαδηλώσεων. Μετά από την Γαλλία, και στην Βρετανία αγρότες έχουν αποκλείσει τα πιο σημαντικά διυλιστήρια της χώρας με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις βενζίνης. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ έχει έκτακτες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς με θέμα την εκτόνωση της σοβαρότερης κρίσης της πρωθυπουργικής του θητείας. Πάντως ο κ. Μπλερ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ενδώσει στα αιτήματα των διαδηλωτών. Ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στη Γερμανία, στο Βελγιο και στην Ολλανδία.

Αυξομειώσεις στην τιμή του πετρελαίου στο Λονδίνο
Στις σημερινές συναλλαγές στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου στην αρχή παρουσίασε αύξηση, όμως, στη συνέχεια, έπεσε κατά 1 δολλάριο το βαρέλι στα 32,7 δολλάρια το βαρέλι ως επακόλουθο της απόφασης του ΟΠΕΚ να αυξησει τα επίπεδα παραγωγής κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα.

Αρση των κυρώσεων κατά της Αυστρίας
Την άρση των διπλωματικών κυρώσεων εναντίον της Αυστρίας αποφάσισαν οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι κυρώσεις αυτές είχαν επιβληθεί πριν από 7 μήνες όταν το Ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας συμπεριελήφθη στον κυβερνητικό συνασπισμό της Αυστρίας.

Νέες προειδοποιήσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το 2004
Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε εκ νέου η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προς την Ελλάδα να επισπεύσει την ολοκλήρωση των έργων υποδομής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τόνισαν από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας ότι τα χρονικά περιθώρεια για την Ελλάδα στενεύουν και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το κατά πόσο είναι εφικτή η εμπρόθεσμη παράδοση όλων των έργων που απαιτούνται για την άρτια διεξαγωγή των Αγώνων.

Ξεκινάει ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών για το Κυπριακό
Στη Νέα Υόρκη ξεκινάει ο τέταρτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο εντεταλμένος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ελπίδες για ουσιαστικό διάλογο αυξάνονται. Αντίθετη άποψη εκφράζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος. Μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε την απαισιοδοξία του για το κατά πόσο οι εκ του σύννεγυς αυτές συνομιλίες θα αποδώσουν καρπούς.

Eυρωπιακή Τράπεζα: Οχι στον παρεμβατισμό για το ευρώ
Ο πρόεδρος της Ευρωπιακής Κεντρικής Τράπεζας, Βίμ Ντούισενμπεργκ, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση στις χρηματιστηριακές αγορές για την υποστήριξη του ευρώ. Ο κύριος Ντούισενμπεργκ μιλώντας πρό της νομισματικής επιτροπής του Ευρωπιακού Κοινοβουλίου είπε ότι το ευρώ θα επανέλθει χωρίς έξωθεν βοήθεια στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Δεν προχωρά η συγχώνευση των Χρηματιστηρίων Λονδίνου και Φρανκφούρτης
Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι δεν θα προχωρήσει στη συγχώνευση με το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ετσι πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην πρόταση εξαγοράς που έχει κάνει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μια εταιρεία από την Σουηδία.

Ναι στον γάμο ομοφυλοφίλων λέει το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας
Στην Ολλανδία το Κοινοβούλιο της χώρας αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και να επιτρέψει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ήδη απολαμβάνουν ορισμένων δικαιωμάτων στην Ολλανδία, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα στην κληρονομιά, καθώς και φορολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Απελύθη ο Βιάλι απο την Τσέλσυ
Ο Τζιανλούκα Βιάλι, ο προπονητής της Λονδρεζικής ομάδας, απελύθη απο την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Τα "φτωχά" αποτελέσματα της Τσέλσυ στις πρώτες αγωνιστικές του Αγγλικού πρωταθλήματος ήταν η αιτία για την απομάκρυνση του Ιταλού τεχνικού.

Επανεμφάνιση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς
Ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου στην χώρα. Ο κ. Μιλόσεβιτς άσκησε κριτική στις ξένες κυβερνήσεις επειδή, όπως είπε, συμπαρατάχθηκαν με το ΝΑΤΟ στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας πέρσι.

Δολοφονία Αλβανόφωνου αξιωματούχου στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσσυφοπέδιο οπλοφόροι σκότωσαν έναν Αλβανόφωνο ανώτατο αξιωματούχο που ήταν υπεύθυνος για την στέγαση και την ανοικοδόμηση στην περιοχή. Η αστυνομία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έκανε γνωστό ότι ο άνδρας βρέθηκε νεκρός από πυρά στο κατώφλι του σπιτιού του στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, την Πρίστινα. Χθες ένας γνωστός δημοσιογράφος, που εργαζόταν για μια Αλβανόφωνη εφημερίδα της περιοχής, δολοφονήθηκε έξω από ένα κρατικό κτίριο στην πόλη Λιπλιάν.

Αποσύρθηκε το μεγαλύτερο Αλβανόφωνο κόμμα από τις εκλογές στα Σκόπια
Το μεγαλύτερο από τα δύο Αλβανόφωνα κόμματα στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από τις δημοτικές εκλογές για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στην χώρα. Συγκρούσεις μεταξύ Αλβανοφώνων και κατηγορίες για μη σωστή διεξαγωγή της ψηφοφορίας επεσκίασαν τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στα Σκόπια που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι προηγούνται στα αποτελέσματα.

Συγκρούσεις με 50 διαδηλωτές τραυματίες στη Μελβούρνη
Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πραγματοποιεί τις εργασίες του. Οι οργανωτές του Φόρουμ είπαν ότι από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 50 διαδηλωτές που διαμαρτύρονται εναντίον του καπιταλισμού.

Αρχισαν οι προετοιμασίες για χρησιμοποίηση διαστημικού σταθμού για μεγάλο διάστημα
Tα μέλη του πληρώματος του διαστημοπλοίου "Atlantis" μπήκαν στο διαστημικό σταθμό νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για να κάνουν τις αναγκαίες προετοιμασίες ώστε το Νοέμβριο ο σταθμός αυτός που βρίσκεται στο διάστημα να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από άλλους αστροναύτες.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.