Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Υπό όρους λέει ο ΟΠΕΚ ότι θα αυξήσει και άλλο την παραγωγή πετρελαίου
Υπό όρους λέει ο ΟΠΕΚ ότι θα αυξήσει και άλλο την παραγωγή πετρελαίου

(17/09/2000,  02.30 GMT)

Ορους για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου θέτει ο ΟΠΕΚ
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών ανακοίνωσε ότι για να προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγής θά πρέπει να έχει εγγυήσεις που να διασφαλίζουν μια μίνιμουμ τιμή του προιόντος στις διεθνείς αγορές. Μετά από τεράστια πίεση, ο ΟΠΕΚ συμφώνησε νά αυξήσει από τον Οκτώβριο την παραγωγή του πετρελαίου κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Ριλουάνου Λούκμαν, είπε στο BBC ότι αν ο Οργανισμός λάβει ικανοποιητικές εγγυήσεις ότι η τιμή του πετρελαίου δεν πρόκειται να πέσει κάτω από 28 δολ. το βαρέλι, ο ΟΠΕΚ δεν έχει αντιρρηση να αυξήσει την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια επιπλέον .

Την άμεση παραίτηση του προέδρου ζητά η αντιπολίτευση στο Περού
Μετά την αιφινιδιαστική ανακοίνωση  του προέδρου του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, το περασμένο Σάββατο, ότι θα προχωρήσει σε πρόωρες προεδρικές εκλογές στις οποίες ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, η αντιπολίτευση ζητά την άμεση παραίτηση του και τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του Περού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική δυό μόλις ημέρες μετά την δημοσιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία ο Βλαντίμιρο Μοντεσίνος, αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Περού φαίνεται να δωροδοκεί βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Τυφώνας σαρώνει την Φλώριντα
Ισχυρός τροπικός τυφώνας έχει φθάσει στις ακτες της Φλώριντα, προκαλώντας με τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και τα τεράστια κύματα, πλημμύρες στις αμερικανικές ακτές. Χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους καθώς μονάδες στρατού και ομάδες διάσωσης είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση στην Ταμπα, την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο.

Απελευθέρωση του Εμπορίου με τις χώρες των Βαλκανίων αποφασίζουν οι 15
Οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλες για να αποφασίσουν σημαντική απελευθέρωση του εμπορίου με τις Βαλκανικές χώρες, ανοίγοντας ουσιαστικά την ευρωπαική αγορά σε όλες τις εισαγωγές απο την Αλβανία και τις πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, με εξαίρεση τη Σερβία.

Οδική και σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα σε Βόρειο και Νότιο Κορέα
Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Κιμ Ντάε Γιούνγκ εγκαινίασε τις εργασίες κατασκευής μιας νέας οδικής αρτηρίας καθώς και μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής που θά συνδέει την Νότια και την Βόρεια Κορέα. Η τελετή πραγματοποιήθηκε, συμβολικά, στο μεθοριακό χωριό Ιμτζινγκάκ, που βρίσκεται νότια της θωρακισμένη μεθοριακής γραμμής που χώριζε επι πενήντα χρόνια τις δυο χώρες. Με την ολοκλήρωση της σε ενα χρόνο, η νέα οδική και σιδηροδρομική αρτηρία θα συνδέει απευθείες τις πρωτεύουσες Νοτίου και Βορείου Κορέας, Σεούλ και Πιονγιάνγκ.

Αιματηρές συγκρούσεις στρατού και ανταρτών στην Κολομβία
Σφοδρές συγκρούσεις στρατού και ανταρτών σημειώνονται στην Κολομβία. Στρατιωτικός εκπρόσωπος της χώρας είπε ότι και οι δύο πλευρές έχουν υποστεί βαριές απώλιες. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 19 στρατιώτες είναι νεκροί ενώ πολλών άλλων έχουν χαθεί τα ιχνη. Οι συγκρούσεις του στρατού με τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, πραγματοποιούνται κοντά στην πόλη Νταμπέιμπα στα βορειο-δυτικά διαμερίσματα της χώρας. Τα κυβερνητικά στρατεύματα υποστηρίζονται από ελικόπτερα και πολεμικά πλοία.

Καθυστέρηση στην επιχείρηση ανάσυρσης του Κούρσκ
Λόγω οικονομικών διαφορών, καθυστερούν οι προσπάθειες ανάσυρσης των τμημάτων του ρωσικού υποβρυχίου Κούρσκ, που βυθίστηκε τον περασμένο μήνα στην θάλασσα του Μπάρεντς της Αρκτικής,  μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Συγκεκριμένα, οι ρωσικές αρχές δεν συμφωνούν με τους οικονομικούς όρους που έχει θέσει νορβηγική εταιρεία εξειδικευμένη στις καταδύσεις, για να προχωρησει στην εκπαίδευση ρωσων δυτών σε συγχρονες υποβρύχιες τεχνικές.

Συμφωνία Ουγκάντας-Σουδάν για τα παιδιά-στρατιώτες
Σημαντικό βήμα προς την απελευθέρωση παιδιών-στρατιωτών από τήν Ουγκάντα που κρατούνται στο Σουδάν, θεωρείται η συμφωνία μεταξύ Σουδάν και Ουγκάντας που επετεύχθει στην διάρκεια διάσκεψης με αντικείμενο τις επιπτώσεις του πολέμου στα παιδιά. Πιστευεται ότι εξη χιλιάδες παιδιά από την Ουγκάντα έχουν απαχθεί από αντάρτες της Ουγκάντα που υποστηρίζονται από το Σουδάν.

Υπαρκτή η σύγκρουση της Γης με Αστεροειδή, προειδοποιύν οι επιστήμονες
Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν για τον υπαρκτό κίνδυνο μιας καταστροφικής σύγκρουσης της Γής με ενα αστεροειδή. Ομάδα επιστημόνων που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης ζητά την δημιουργία ενός νέου αστεροσκοπείου στο νότιο ημισφαίριο το κόστος του οποίου υπολογίζεται σε 32 εκατομμύρια δολλάρια. Σκοπός του  αστεροσκοπείου θα είναι η καταγραφή κάθε αντικειμένου που πλησιάζει τον πλανήτη μας και θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι επικίνδυνο γι αυτόν. Η  επιστημονική ομάδα ζητά επίσης την δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου που θά συνδέει τους ειδικούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα μελετά τρόπους εξουδετέρωσης των μεγάλων αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά πρόσκρουσης με την Γή.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.