Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Πτώση αεροσκάφους όπου πιθανότατα είχε εκδηλωθεί αεροπειρατία
Πτώση αεροσκάφους όπου πιθανότατα είχε εκδηλωθεί αεροπειρατία

(19/09/2000, 21:45 GMT)

Πτώση αεροσκάφους όπου πιθανότατα είχε εκδηλωθεί αεροπειρατία
Eκπρόσωποι της ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έκαναν γνωστό ότι 9 άνθρωποι διεσώθησαν και ένα πτώμα έχει ανασυρθεί, μέχρι στιγμής, από την πτώση στη θάλασσα ενός μικρού αεροσκάφους από την Κούβα σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από τη νότια ακτή της Φλόριντα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει, όμως νωρίτερα είχαν υπάρξει πληροφορίες από την Κούβα ότι στο αεροσκάφος ήταν σε εξέλιξη αεροπειρατία.

Ομαλοποιούνται οι Αμερικανοκινεζικές σχέσεις
Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο ομαλοποιεί τις εμπορικές σχέσεις της χώρας με την Κίνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον καλωσόρισε την απόφαση αυτή και τώρα αναμένεται να προχωρήσει στην υπογραφή του σχετικού νόμου.

Ματαιώθηκε Γιουγκοσλαβικό σχέδιο για αποσταθεροποίηση του Κοσσυφοπεδίου, λέει ο Κουσνέρ
Ο διοικητής των δυνάμεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο Μπερνάρ Κουσνέρ είπε ότι ματαιώθηκε Γιουγκοσλαβικό σχέδιο για αποσταθεροποίηση της περιοχής ενόψει των εκλογών στην Γιουγκοσλαβία την Κυριακή. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Βρετανίας δήλωσε ότι 3 άνθρωποι συνελλήφθησαν και ποσότητα όπλων και πυρομαχικών κατασχέθηκαν.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αισιοδοξεί για την παγκόσμια οικονομία
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε αισιοδοξία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας αν και προειδοποίησε για τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Στη τελευταία εξαμηνιαία έκθεση του οργανισμού, που δημοσιεύεται ενόψει των γενικών συνελεύσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμαιας Τράπεζας στην Πράγα, προβλέπεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι φέτος 4,7% και το 2001 γύρω στο 4,2%. Ωστοσο η έκθεση επισημαίνει ότι πολλές οικονομίες, και ειδικότερα χωρών της Ασίας, θα επηρεαστούν αρνητικά αν παραμείνουν υψηλές οι τιμές του πετρελαίου.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Πράγα
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παίρνει η αστυνομία της Τσεχίας καθώς αρχίζουν να φθάνουν στη Πράγα αντιπρόσωποι από πολλές χώρες του κόσμου για να συμμετάσχουν σε μιά σειρά σεμιναρίων που προηγούνται των ετησίων γενικών συνελεύσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα πραγματοποιηθούν στη πόλη.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το πετρέλαιο
Οι κινητοποιήσεις για την υψηλή τιμή των καυσίμων επεκτάθηκαν τώρα και στο Ισραήλ, ενώ συνεχίζονται σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ισπανία οι αγρότες οδήγησαν τα τρακτέρ τους στο κέντρο πολλών πόλεων και της Μαδρίτης, ενώ αλιευτικά εμπόδισαν δύο κρουαζιερόπλοια και άλλα 13 σκάφη να μπουν στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Σποραδικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία, στη Σουηδία, στη Φινλανδία και στη Γερμανία. Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξακολουθούν να μην έχουν διαμορφώσει κοινή στάση για την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Πάντως ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιας για θέματα ενέργειας παρότρυνε τις κυβερνήσεις να μην δεχθούν να μειώσουν τους φόρους στα καύσιμα.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ισραηλινών - Παλαιστινίων
Εκπρόσωποι των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων επαναλαμβάνουν τις συνομιλίες τους παρά την δήλωση, νωρίτερα, του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ ότι έδωσε εντολή να σταματήσουν προσωρινά οι διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους για την σύναψη της οριστικής ειρηνευτικής συμφωνίας. Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μπάρακ κατηγορούσε τους Παλαιστινίους ότι δεν επιθυμούν την επίτευξη προόδου.

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν
Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας που συγκλόνισε αγορά στο κέντρο της πρωτεύουσας του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελλήφθησαν 3 άνδρες σε σχέση με την επίθεση την οποία νωρίτερα ο στρατιωτικός ηγέτης της χώρας χαρακτήρισε "τρομοκρατική ενέργεια".

Η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί τους Σέρβους να καταψηφίσουν τον Μιλόσεβιτς
Ο κυριότερος υποψήφιος της Γιουγκοσλαβικής αντιπολίτευσης χαιρέτησε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να άρει τις κυρώσεις κατά της χώρας εάν καταψηφισθεί ο πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή. Ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα δήλωσε ότι η απόφαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποτελεί σημαντική βελτίωση της πολιτικής της Ευρώπης έναντι της Γιουγκοσλαβίας. Παρόλα αυτά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η άρση των κυρώσεων θα έπρεπε να γίνει χωρίς όρους.

Σρι Λάνκα : 23 νεκροί στρατιώτες σε επίθεση ανταρτών
Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα των ανταρτών Τίγρεις Ταμίλ στην επαρχία Τρινκομαλή. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, φορτηγό που μετέφερε στρατιώτες έπεσε σε νάρκη και καθώς οι επιβάτες του προσπαθούσαν να βγούν από τα συντρίμμια οι αντάρτες άνοιξαν πυρ. Στάλθηκαν ενισχύσεις και σύμφωνα με την κυβέρνηση συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις.

Θα ανασυρθούν από το Κούρσκ οι σοροί του πληρώματος
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή να πργαματοποιηθεί η επιχείρηση για την ανάσυρση των σορών του πληρώματος του πυρηνικού υποβρυχίου Κουρσκ που βυθίστηκε τον περασμένο μήνα στη θάλασσα του Μπάρεντς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ιλία Κλεμπάνωφ, είπε ότι η επιχείρηση μπορεί να αρχίσει εντός δύο μηνών και σε αυτή θα συμβάλλουν δύτες από τη Νορβηγία.

Επίθεση κατά Μουσουλμάνων ανταρτών εξαπέλυσε ο στρατός στις Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες η κυβέρνηση της χώρας άρχισε επιχείρηση απομάκρυνσης των χιλιάδων αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στη νήσο Χόλο λόγω των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Μουσουλμάνων αυτονομιστών ανταρτών που κρατούν τουλάχιστον 19 ομήρους. Ο υπουργός άμυνας των Φιλιππίνων Ορλάντο Μερκάδο ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις 4 άμαχοι και 6 αντάρτες. Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι νεκροί και οι τραυματίες από την στρατιωτική επιχείρηση κατά των ανταρτών ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Οι κίνδυνοι από την έλλειψη ύπνου
Σύμφωνα με νέα μελέτη, η έλλειψη ύπνου σε όσους δουλεύουν νυχτερινές βάρδιες έχει παρόμοιες συνέπειες με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Επιστήμονες στη Νέα Ζηλλανδία και την Αυστραλία παρακολούθησαν την σωματική και πνευματική κατάσταση εργαζόμενων και διαπίστωσαν ότι όταν δεν είχαν κοιμηθεί πάνω από 17 ώρες οι αντιδράσεις τους ήταν κατά 50% πιό αργές. Με παρόμοιο ρυθμό έπεφτε και η ικανότητα τους να δουλεύουν με ακρίβεια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.