Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η περιοχή γύρω από το κτίριο της ΜΙ6 έχει αποκλειστεί
Η περιοχή γύρω από το κτίριο της ΜΙ6 έχει αποκλειστεί

(21/09/2000, 03:00 GMT)

Εκρηξη στο αρχηγείο των μυστικών βρετανικών υπηρεσιών
Εκρηξη σημειώθηκε στο κτίριο που στεγάζει την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙ6 στο κέντρο του Λονδίνου κοντά στο Κοινοβούλιο, λίγο μετά τις 10 το βράδυ τοπική ώρα. Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό που εκτοξεύτηκε προς το κτίριο. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μια δυνατή έκρηξη που συγκλόνισε τα διπλανά κτίρια -ορισμένοι λένε πως υπήρξε και δεύτερη έκρηξη. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανθρώπινα θύματα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας όροφος του κτιρίου έχει υποστεί ζημιές.

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στη Γιουγκοσλαβία
Πάνω από 100 χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βελιγραδίου, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση των συνασπισμένων κομμάτων της σερβικής αντιπολίτευσης πριν από τις γιουγκοσλαβικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης -αντίπαλος του προέδρου Μιλόσεβιτς- Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, είπε ότι η ελευθερία του σερβικού λαού είναι δέσμια της δίψας του κ. Μιλόσεβιτς για διατήρηση της εξουσίας. Την ίδια στιγμή σε άλλο μέρος της πόλης πραγματοποιήθηκε -παρουσία 15 χιλιάδων περίπου ατόμων- η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου Μιλόσεβιτς.

Ακαρπη η συνάντηση των 15 για τα καύσιμα
Η πρόταση της Γαλλίας για συντονισμό της φορολογικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα καύσιμα απορρίφθηκε από τη σύνοδο των  υπουργών μεταφορών της Κοινότητας στο Λουξεμβούργο. Η συνάντηση δεν φαίνεται να κατέληξε σε κάποια σαφή στρατηγική για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων  ενάντια στις υψηλές τιμές των καυσίμων. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την φορολογία στα καύσιμα από τις αρχές του επόμενου μήνα. Ο καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ο οποίος αντιτίθεται στη μείωση της φορολογίας για τα υγρά καύσιμα αντέδρασε στην νέα αύξηση της τιμής στη γερμανική αγορά ζητώντας να γίνει έλεγχος στις πετρελαϊκές εταιρείες.

Κίνδυνος από ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο λέει η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος σοβαρού πυρηνικού ατυχήματος στο μοναδικό εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων της Ρωσίας, στο Μαγιάκ στη ρωσική Απω Ανατολή. Ο υπεύθυνος της Κομισιόν για την πυρηνική ασφάλεια, Ντέρεκ Τέιλορ, είπε ότι οι συνθήκες φύλαξης των αποβλήτων στο εργοστάσιο είναι επικίνδυνες και ότι αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος. Ο κ. Τέιλορ είπε στο BBC ότι διαφεύγουν πυρηνικά απόβλητα διαφεύγουν και ότι μια κοντινή λίμνη έχει σχεδόν εκατονταπλάσια ραδιενέργεια από αυτήν που εκλύθηκε στο πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνομπίλ.

Ο νέος πρόεδρος του Μεξικού καταγγέλει ότι τον παρακολουθούσαν
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Μεξικού, Βινσέντε Φοξ, ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες ότι τον παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Ο μεξικανικός τύπος δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του κ.Φοξ και του εκπροσώπου τύπου του, που είχαν ηχογραφηθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ο κ. Φοξ ζήτησε από τον υπουργό εσωτερικών να μάθει από πού προήλθαν οι μαγνητοταινίες αυτές και αν συνεχίζεται η παρακολούθησή του.

Εμμένει ο Μπέκι στις απόψεις του για το AIDS
Παρά τις αυξανόμενες πιέσεις, ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τάμπο Μπέκι εμμένει στις αμφιλεγομένες απόψεις του ότι ο ιός HIV δεν είναι η κύρια αιτία του AIDS. Μιλώντας στο κοινβούλιο της χώρας του ο κ. Μπέκι είπε ότι πολύ διακεκριμένοι επιστήμονες έχουν εγείρει ερωτηματικά για τη σχέση HIV και AIDS. Είπε ότι παραδέχεται πως ο ιός HIV παίζει ρόλο στην κατάρευση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά πιστεύει πως παράγοντες όπως η φτώχεια και άλλες ασθένειες παίζουν ρόλο σε αυτό.

Ελλειψη προφυλακτικών στις αναπτυσσόμενες χώρες διαπιστώνει ο ΟΗΕ
Τα Ηνωμένα Εθνη προειδοποίησαν ότι σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες υπάρχει σοβαρή έλλειψη προφυλακτικών. Η επικεφαλής του Ταμείου του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό είπε ότι ο οργανισμός δεν έχει τα απαιτούμενα χρήματα για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες. Είναι τρομερό, είπε, να έχει προγράμματα για την πρόληψη του AIDS και της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και μετά να μην μπορεί να διαθέσει τα μέσα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.