Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η περιοχή γύρω από το κτίριο της ΜΙ6 έχει αποκλειστεί
Η περιοχή γύρω από το κτίριο της ΜΙ6 έχει αποκλειστεί

(21/09/2000, 09:00 GMT)

Ρουκέτα κατά του αρχηγείου των μυστικών βρετανικών υπηρεσιών
Η βρετανική αστυνομία ερευνά την επίθεση με ρουκέτα εναντίον του κτιρίου που στεγάζει την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙ6 στο κέντρο του Λονδίνου. Η επίθεση έγινε τη νύχτα της Τετάρτης και έπληξε τον όγδοο όροφο του κτιρίου προξενώντας μόνον μικρές υλικές ζημιές. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι άκουσαν δύο εκρήξεις και είδαν μια μεγάλη λάμψη. Δεν υπήρξε προειδοποίηση και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Η αστυνομία λέει ότι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενο αλλά συνέδεσε την επίθεση με δύο άλλες που είχαν γίνει στο Λονδίνο φέτος και που αποδόθηκαν σε ιρλανδικές ρεπουμπλικανικές οργανώσεις που διαφωνούν με την ειρηνευτική διαδικασία.

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στη Γιουγκοσλαβία
Πάνω από 100 χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βελιγραδίου, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση των συνασπισμένων κομμάτων της σερβικής αντιπολίτευσης πριν από τις γιουγκοσλαβικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης -αντίπαλος του προέδρου Μιλόσεβιτς- Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, είπε ότι η ελευθερία του σερβικού λαού είναι δέσμια της δίψας του κ. Μιλόσεβιτς για διατήρηση της εξουσίας. Την ίδια στιγμή σε άλλο μέρος της πόλης πραγματοποιήθηκε -παρουσία 15 χιλιάδων περίπου ατόμων- η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου Μιλόσεβιτς.

Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Βιρμανία
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον προειδοποίησε το στρατιωτικό καθεστώς της Βιρμανίας να σταματήσει την αντιπαράθεσή του με αρχηγό της αντιπολίτευσης Ονγκ Σαν Σου Τσίι. Η κυβέρνηση της Ρανγκούν θα πρέπει να ξέρει πως ο κόσμος παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει το σπίτι της κ. Σου Τσίι μετά από φήμες ότι θα κάνει νεά προσπάθεια να φύγει από την πρωτεύουσα.

Στη Σιγκαπούρη η Πέρεκ
Η αστυνομία της Σιγκαπούρης ανακρίνει την Ολυμπιονίκη των 200 και 400 μέτρων γυναικών, γαλλίδα Μαρί Ζοσέ Πέρεκ και τον φίλο της, μετά από καταγγελίες ότι επιτέθηκαν σε κάμερα-μαν στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης. Η Πέρεκ εγκατέλειψε τους Ολυμπιακούς αγώνες λέγοντας ότι είχε δεχτεί απειλές για τη ζωη της.

Καταγγελίες για σκάνδαλο με τα εισητήρια της Ολυμπιάδας του Σίδνεϊ
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξετάζει καταγγελίες ότι εισητήρια που είχαν δοθεί σε διάφορες εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές πουλήθηκαν στην μαύρη αγορά κατά παράβαση των κανονισμών. Τα εισητήρια είχαν πουληθεί αρχικά σε πέντε επιτροπές, μεταξύ των οποίων η αμερικανική και η ελβετική.

Δολοφονία ισπανού πολιτικού
Στην Ισπανία ένας δημοτικός σύμβουλος που ανήκει στο κυβερνόν Λαικό Κόμμα εκτελέσθηκε σε δρόμο της πόλης Sant Adria de Besos λίγο έξω απο τη Βαρκελώνη. Η ισπανική αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για επίθεση των Βάσκων αυτονομιστών της ΕΤΑ.

Συνάντηση Πούτιν - Σολζενίτσιν
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε στο σπίτι του στην Μόσχα τον συγγραφέα και πρώην αντικαθεστωτικό Αλεξάντερ Σολζενίτσιν. Ο τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ συγγραφέας είχε πρόσφατα επικρίνει τον κ. Πούτιν επειδή, όπως είπε, δεν έκανε τίποτα για να βγάλει τη Ρωσία από τα ερείπια στα οποία βρίσκεται. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν εξήγησε τους λόγους για τη συνάντηση, αλλά είπε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Πούτιν με τον κ. Σολζενίτσιν πριν λίγες μέρες.

Παραμένει ο κίνδυνος από τη Β.Κορέα λένε ΗΠΑ και Ν.Κορέα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα προειδοποίησαν ότι η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να συνιστά στρατιωτική απειλή. Οι δύο χώρες χαιρέτισαν την πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων Βόρειας και Νότιας Κορέας αλλά είπαν ότι παραμένει ο σοβαρός κίνδυνος από το πρόγραμμα ανάπτυξης χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων και πυραύλων μακρού βεληνεκούς της Πιονγκ Γιάνγκ. Σε μια άλλη εξέλιξη, η Βόρεια Κορέα, με επιστολή της στον επίτροπο εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε οκτώ κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, ζητά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.

Ο νέος πρόεδρος του Μεξικού καταγγέλει ότι τον παρακολουθούσαν
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Μεξικού, Βινσέντε Φοξ, ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες ότι τον παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Ο μεξικανικός τύπος δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του κ.Φοξ και του εκπροσώπου τύπου του, που είχαν ηχογραφηθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ο κ. Φοξ ζήτησε από τον υπουργό εσωτερικών να μάθει από πού προήλθαν οι μαγνητοταινίες αυτές και αν συνεχίζεται η παρακολούθησή του.

Διαδηλώσεις για τους φόνους προσωπικού του ΟΗΕ
Μέλη των οργανώσεων αρωγής σε όλο τον κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις εναντίον του άοπλου προσωπικού των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Τις εκδηλώσεις οργανώνει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μετά τις πρόσφατες δολοφονίες προσωπικού της στη Γουινέα και στο Δυτικό Τιμόρ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.