Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


H παραμονή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην εξουσία της Γιουγκοσλαβίας κρίνεται την Κυριακή
H παραμονή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην εξουσία της Γιουγκοσλαβίας κρίνεται την Κυριακή

(22/09/2000, 14:30 GMT)

Oξυνση στη Γιουγκοσλαβία 2 μέρες πριν από τις εκλογές
Δύο εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές στην Γιουγκοσλαβία το κλίμα στη χώρα οξύνεται. Ο Πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας Μόμιρ Μπουλάτοβιτς δήλωσε ότι ο κ. Μιλόσεβιτς δεν θα αποχωρήσει από την εξουσία έστω και αν χάσει στις εκλογές της Κυριακής, αφού - όπως είπε - είναι αποφασισμένος να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμά του και να εξαντλήσει την τετραετή του θητεία στη θέση του προέδρου - θητεία που ολοκληρώνεται στα τέλη του επόμενου χρόνου. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του στρατού της Γιουγκοσλαβίας προειδοποίησε ότι ο στρατός της χώρας θα επέμβει σε περίπτωση που εμπλακούν ξένες κυβερνήσεις στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας. Στο Μαυροβούνιο ένας αστυνομικός της χώρας πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός κοντά στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, την Ποντγκόριτσα.

Απώλειες στα Χρηματιστήρια - κινήσεις για το ευρώ
Μεγάλες απώλειες παρατηρούνται σήμερα σε πολλά Χρηματιστήρια ιδιαίτερα στις μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Οι επενδυτές αντιδρούν στη χθεσινή προειδοποίηση της Αμερικανικής εταιρείας κατασκευής μικροτσίπ Intel ότι τα κέρδη της στην Ευρώπη εμφανίζονται μειωμένα. Στο μεταξύ, οι αναμενόμενες από καιρό κινήσεις των εθνικών τραπεζών για την ενίσχυση του ευρώ ξεκίνησαν σήμερα με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα το ευρώ να ανακάμψει έναντι του δολλαρίου.

Προειδοποιήσεις της Τουρκίας προς την Αμερική για το Αρμενικό
Η Τουρκία προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για τις διμερείς σχέσεις η έγκριση από το Αμερικανικό Κογκρέσο του νομοσχεδίου που θα αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Χωρίς αυτοκίνητο σε πολλές χώρες
"Ημέρα χωρίς αυτοκίνητα" σήμερα και στο εξωτερικό εκτός από την Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το περιβάλλον.

Αεροσκάφος της Γαλλίας σπάει το εμπάργκο κατά του Ιράκ
Ενα ιδιωτικό αεροσκάφος της Γαλλίας, στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 άνθρωποι που αντιτίθενται στις κυρώσεις που έχει επιβάλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, αναχώρησε από το Παρίσι και έφτασε στη Βαγδάτη, παρά το γεγονός ότι ο Ο.Η.Ε. είχε ζητήσει από την Γαλλία να καθυστερήσει την πτήση. Στο αεροσκάφος επέβαιναν γιατροί και νοσοκόμες που σχεδιάζουν τώρα να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε νοσοκομεία του Ιράκ.

Πλημμύρες με πάνω από 150 νεκρούς στην Ινδία
Πάνω από 10 εκατομμύρια Ινδοί στη Δυτική Βεγγάλη έχουν μεινει αβοήθητοι από τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή. Οι νεκροί των τελευταίων πέντε ημερών ξεπερνούν τους 150. Πολλοί κάτοικοι, που έμειναν άστεγοι, έχουν καταφύγει σε προσωρινούς καταυλισμούς ή μένουν τώρα σε αποβάθρες σιδηροδρομικών σταθμών ή ακόμα και μέσα σε τρένα.

Αρχισε ο αφοπλισμός των παραστρατιωτικών ομάδων στην Ινδονησία
Η Ινδονησία δήλωσε ότι άρχισε τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών ομάδων που ευθύνονται, μεταξύ άλλων, για τον φόνο πριν από λίγο καιρό 3 υπαλλήλων των συνεργείων αρωγής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Δυτικό Τιμόρ.
 
Σπάει το ραδιοτηλεοπτικό μονοπώλιο στη Ζιμπάμπουε
Στη Ζιμπάμπουε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι μπορεί αμέσως να αρχίσει τη λειτουργία του ένας ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός. Η απόφαση αυτή σπάει το μονοπώλιο του κρατικού Ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού της Ζιμπάμπουε που θεωρείται ευρέως ότι απηχεί τις απόψεις του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Να χωρίσουν οι Σιαμαίες αδελφές έκρινε δικαστήριο στο Λονδίνο
Εφετείο στο Λονδίνο έκρινε ότι οι δύο Σιαμαίες αδελφές - τις οποίες ήθαλαν να χωρίσουν οι γιατροί, παρά τις επιθυμίες των γονέων τους, για να σώσουν την ζωή της μίας - πρέπει τελικά να χωρίσουν.

Τέλος στην κρίση με τους ομήρους στη Ρωσία
Στη Ρωσία τερματίσθηκε, τελικά, ειρηνικά η κρίση των ομήρων που άγνωστοι οπλοφόροι κρατούσαν από χθες σε ημιτελές ξενοδοχείο ενός θερέτρου στη Μαύρη Θάλασσα. Οι αρχές της Ρωσίας, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του BBC, επιμένουν ότι η κρίση των ομήρων στη Μαύρη Θάλασσα δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον πόλεμο στην Τσετσενία, αλλά, όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για μια αυθόρμητη επιχείρηση που έγινε υπό την επήρρεια του οινοπνεύματος και δεν είχε, έτσι, πολιτικά κίνητρα.

Πολιτικό πλήγμα για την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία
Πλήγμα για την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία αποτελεί, σύμφωνα με τους ανταποκριτές από την περιοχή, η νίκη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος στις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές που έγιναν στην περιφέρεια του Νοτίου Αντριμ. Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα του Αιδεσιμώτατου Ιαν Πέιζλι, του οποίου ο υποψήφιος κέρδισε, είχε αντιταχθεί από την αρχή στην ειρηνευτική συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής.

Νέες επικρίσεις για τον "Θόλο"
Ο "Θόλος της Χιλετίας" στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο εξακολουθεί να δέχεται πολλές και μεγάλες επικρίσεις. Στους επικριτές αυτούς προστέθηκε τώρα και ένα από τα στελέχη της κυβέρνησης των Εργατικών στην Βρετανία, η υπουργός Υπερπόντιας Ανάπτυξης Κλερ Σορτ, η οποία, μιλώντας στο BBC, χαρακτήρισε τον Θόλο "καταστροφή" και "πατάτα".

Νέα κρούσματα με αναβολικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ
Οι σκιές παραμένουν πάνω από το Σίδνεϋ, όπου ολοκληρώθηκε η έβδομη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ομάδα άρσης βαρών της Βουλγαρίας αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από την ανίχνευση σε δύο ακόμα από τα μέλη της, που μάλιστα είχαν κατακτήσει και μετάλλια, παράνομων ουσιών.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.