Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Γάλλοι γιατροί, διανοούμενοι και αθλητες έφθασαν χθες στη Βαγδάτη
Γάλλοι γιατροί, διανοούμενοι και αθλητες έφθασαν χθες στη Βαγδάτη

(23/09/2000, 09.30 GMT)

Ενταση στα Ηνωμένα Εθνη για τις κυρώσεις κατά του Ιράκ
Ρωσικό αεροσκάφος που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, μια ποδοσφαιρική ομάδα νέων και πολιτικές προσωπικότητες αναχώρησε σήμερα με προορισμό το αεροδρόμιο Σαντάμ της Βαγδάτης. Το γεγονός αυτό αναμένεται να εντείνει τις αντιδράσεις στον ΟΗΕ που προκλήθηκαν από παρόμοια πτήση της Γαλλίας, την Παρασκευή. Οι ρωσική και γαλλική αποστολή πραγματοποιήθηκαν δίχως προηγούμενη άδεια Ηνωμένων Εθνών που έχει, ως γνωστόν, επιβάλλει κυρώσεις στο καθεστώς της Βαγδάτης. Οι ΗΠΑ επέκριναν την Γαλλία για την παραβίαση, οπως λένε, των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Σε διαθεσημότητα αμερικανός διπλωμάτης
Με μια ασυνήθιστη ενέργια, η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε σε διαθεσημότητα υψηλόβαθμο διπλωμάτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ, ο πρέσβυς Μάρτιν Αιντυκ, ειδικός απεσταλμένος στο Ισραήλ, τέθηκε σε διαθεσημότητα επειδή υπάρχούν υποψίες ότι έχει παραβιάσει κανόνες εθνικής ασφάλειας. Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε πληροφορίες ότι πρόκειται για υπόθεση κατασκοπείας.

Μήνυση κατά των εταιριών δημοσκοπίσεων στο Βελιγράδι
Ιίδρυμα που πρόσκειται στο καθεστώς του Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς μηνύει τις εταιρίες δημοσκοπίσεων για παραποίηση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπίσεων που φέρουν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης να προηγείται. Η Πατριωτική Ενωση της Γιουγκοσλαβίας, κατηγορεί τις εταιρίες ερευνών ότι παραπληροφορούν το κοινό και καθοδηγούνται από τη Δύση. Η τελευταία δημοσκόπιση δείχνει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Βόισλαβ Κοστούνιτσα να προηγείται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς.

Συνάντηση των υπουργών οικονομικών του G7 στην Πράγα
Οι υπουργοί οικονομικών του ομίλου των επτά πλέον ανεπτυγμένων χωρών συναντώνται σήμερα στην Πράγα λίγες ώρες πριν την έναρξη της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τα βασικά θέματα στην ατζέντα των υπουργών του G7 είναι οι τιμές του πετρελαίου και η συνεχιζόμενη διολίσθηση του ευρώ.

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στο Περού
Η κυβέρνηση στο Περού συμφώνησε τελικά να απομακρύνει τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών που κατηγορείται για δωροδοκία βουλευτή. Την απομάκρυνση του Βλαντιμίρο Μοντεσίνος ζητά επίμονα η αντιπολίτευση. Ο Μοντεσίνος θεωρείται ενας απο τους ισχυρότερους ανδρες της χώρας με τεράστια επηρροή στις ένοπλες δυνάμεις. Η υπόθεση δωροδοκίας στην οποία φερεται να είναι αναμεμιγμένος ήταν αιτία για την απόφαση του προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις οποίες, οπως υποσχέθηκε, δεν προτίθεται να συμμετάσχει.

Στο νοσοκομείο ο Σουχάρτο
Ο πρώην πρόεδρος της Ινδονησίας Σουχάρτο νοσηλευεται σε ιδιωτική κλινική της Τζακάρτα. Π κ. Σουχάρτο θά υποστεί σε εξετάσεις τα αποτελεσματα των οποίων θα καταθέσει στο δικαστήριο, που εξετάζει τις κατηγορίες για αναμιξή του σε σκάνδαλο διαφθοράς.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.