Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Μάχη για το ευρώ δίνουν οι υπουργοί οικονομικών του G7
Μάχη για το ευρώ δίνουν οι υπουργοί οικονομικών του G7

(23/09/2000, 15.00 GMT)

Μάχη για το Ευρώ δίνουν οι υπουργοί οικονομικών του G7
Εν μέσω διαμαρτυριών σε ολόκληρη την Ευρώπη για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου καθώς και την συνεχιζόμενη καθοδική πορεία του Ευρώ στα διεθνή χρηματιστήρια, οι υπουργοί οικονομικών του ομίλου των επτά πλέον ανεπτυγμένων χωρών συναντώνται σημερα στην Πράγα για να εξετάσουν τις  ανησυχητικές εξελίξεις στο θέμα του πετρελαίου αλλά και μεθόδους στήριξης του Κοινού Ευρωπαικού Νομίσματος.

Ενταση στα Ηνωμένα Εθνη για τις κυρώσεις κατά του Ιράκ
Ρωσικό αεροσκάφος που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, μια ποδοσφαιρική ομάδα νέων και πολιτικές προσωπικότητες προσγειώθηκε σήμερα  στο αεροδρόμιο Σαντάμ της Βαγδάτης. Είναι μια ενέργια που  αναμένεται να εντείνει τις αντιδράσεις στον ΟΗΕ που προκλήθηκαν από παρόμοια πτήση γαλλικού αεροσκάφους, την Παρασκευή. Η ρωσική και  η γαλλική αποστολή πραγματοποιήθηκαν δίχως προηγούμενη άδεια των Ηνωμένων Εθνών που έχει, ως γνωστόν, επιβάλλει κυρώσεις στο καθεστώς της Βαγδάτης πριν από δέκα χρόνια. Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Γαλλία για  παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Σε διαθεσημότητα αμερικανός διπλωμάτης
Με μια ασυνήθιστη ενέργια, η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε σε διαθεσημότητα υψηλόβαθμο διπλωμάτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ, ο πρέσβυς Μάρτιν Αιντυκ, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Ισραήλ, τέθηκε σε διαθεσημότητα επειδή υπάρχουν υποψίες ότι είναι υπεύθυνος για διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων. Πάντως, το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε πληροφορίες ότι πρόκειται για υπόθεση κατασκοπείας.

Ο στρατός αναλαμβάνει την τήρηση της τάξης στο Μαυροβούνιο
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στην Γιουγκοσλαβία ζήτησε από τήν ηγεσία του στρατού να αναλάβει το έργο της διασφάλισης της έννομης τάξης γύρω από τα εκλογικά τμήματα στο Μαυροβούνιο. Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου που αρνείται να λάβει μέρος στην εκλογική διαδικασία, λέει ότι αυτό δεν έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων. Τελευταίες, εν τω μεταξύ, δημοσκοπίσεις εξακολουθούν να δείχνουν σαφή προβάδισμα του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Βόισλαβ Κοστούνιτσα, κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Κυβερνητικοί παράγοντες επιμένουν ότι δεν πρόκειται νά χάσει τις εκλογές ο κ. Μιλόσεβιτς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές στο Βελιγράδι διέταξαν την απέλαση τουλάχιστον δέκα ξένων δημοσιογράφων.

Απελευθερωνεται ο Ακίν Μπιρντάλ
Ενας από τους πιο γνωστούς ακτιβιστές στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, ο Ακίν Μπιρνταλ, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος μετα από ένα χρόνο φυλάκισης. Ο κ. Μπιρντάλ συνελήφθει και καταδικάστηκε μετά από δηλώσεις του υπέρ της Κουρδικής μειονότητας.

Δέκα εκατομμύρια πλημμυροπαθείς στην Ινδία
Οι αρχές της Δυτικής Βεγγάζης στην Ινδία ανακοίνωσαν ότι δέκα εκατομμύρια κάτοικοι της επαρχίας έχουν μείνει άστεγοι λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε η υπερχύλιση του ποταμού Γάγγη.

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στο Περού
Η κυβέρνηση στο Περού συμφώνησε τελικά να απομακρύνει τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών που κατηγορείται για δωροδοκία βουλευτή. Την απομάκρυνση του Βλαντιμίρο Μοντεσίνος ζητά επίμονα η αντιπολίτευση. Ο Μοντεσίνος θεωρείται ενας απο τους ισχυρότερους ανδρες της χώρας με τεράστια επηρροή στις ένοπλες δυνάμεις. Η υπόθεση δωροδοκίας στην οποία φερεται να είναι αναμεμιγμένος ήταν αιτία για την απόφαση του προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις οποίες δεσμεύτηκε ότι δεν θα συμμετάσχει ο ίδιος.

Στο νοσοκομείο ο Σουχάρτο
Ο πρώην πρόεδρος της Ινδονησίας Σουχάρτο νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική της Τζακάρτα. Ο κ. Σουχάρτο θά υποστεί σε εξετάσεις τα αποτελεσματα των οποίων θα κατατεθούν στο δικαστήριο, που εξετάζει τις κατηγορίες για αναμιξή του σε σκάνδαλο διαφθοράς.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.