Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


O υποψήφιος της αντιπολίτευσης στη Σερβία, Βόισλαβ Κοστούνιτσα
O υποψήφιος της αντιπολίτευσης στη Σερβία, Βόισλαβ Κοστούνιτσα

(25/09/2000, 20.30 GMT)

Εχασε ο Μιλόσεβιτς παρά τη νοθεία, λένε οι ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια δολλάρια για να βοηθήσουν την εκστρατεία της γιουγκοσλαβικής αντιπολίτευσης κατά του προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, λένε ότι έχουν σαφείς αποδείξεις πως ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Βόισλαβ Κοστούνιτσα είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι υπήρξαν εκτεταμένες παρατυπίες και νοθεία κατά την εκλογική διαδικασία και θα είναι πολύ δύσκολο για τον κ. Μιλόσεβιτς να υποστηρίξει ότι κέρδισε. Το θέμα τώρα, είπε ο αμερικανός εκπρόσωπος, είναι αν ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος είναι πρόθυμος να αποδεχτεί την απόφαση του λαού. Αλλά ο ρώσος υπουργός εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ αρνήθηκε ότι σημειώθηκαν σοβαρές παρατυπίες.

Η Κομισιόν εξετάζει μέτρα για το πετρέλαιο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει εισήγηση για το αν είναι δυνατόν η Ευρώπη να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και να διοχετεύσει στην αγορά μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων της πετρελαίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση.. Το θέμα θα εξετάσουν την Παρασκευή οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας των 15. Η τιμή του πετρελαίου διεθνώς σημείωσε μεγάλη πτώση μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα διοχετεύσουν στην αγορά μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας. Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν να διαθέσουν στην αγορά πετρέλαιο από τα στρατηγικά τους αποθέματα, που προορίζονται για περιόδους έκτακτης ανάγκης, από την εποχή του πολέμου στον Περσικό Κόλπο το 1991.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ υπεραμύνονται της παγκοσμιοποίησης
Η σύνοδος των υπουργών της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) υπεραμύνθηκε της παγκοσμιοποίησης λέγοντας ότι αυτή μπορεί να φέρει πρόοδο και σταθερότητα. Στη σύνοδό τους στην Πράγα οι υπουργοί χαρακτήρισαν τους δύο οργανισμούς πολύτιμους συμμάχους στον στόχο τους για την εξάλειψη της φτώχειας. Στο μεταξύ, στην τσεχική πρωτεύουσα συγκεντρώνονται αντίπαλοι της παγκοσμιοποίησης. Ανταποκριτής του BBC στην Πράγα μεταδίδει ότι χιλιάδες άτομα αναμένεται να διαδηλώσουν την Τρίτη στην Πράγα ζητώντας τη διάλυση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Νέα συνάντηση Μπάρακ - Αραφάτ για το Μεσανατολικό
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ συναντώνται και πάλι για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση των συνομιλιών του Καμπ Ντέιβιντ, τον περασμένο Ιούλιο. Η συνάντηση γίνεται στο σπίτι του κ. Μπάρακ στο χωριό Κοτσάβ Γιαΐρ. Οι συνομιλίες των δύο ηγετών πραγματοποιούνται καθώς διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές ετοιμάζονται για νέο γύρο διαπραγματεύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτήν την εβδομάδα.

Θετικό αντι-ντόπινγκ τεστ για τη Ρουμάνα Ολυμπιονίκη στη γυμναστική
Το αστέρι της Ολυμπιακής ομάδας της Ρουμανίας στη γυμναστική, η Αντρια Ραντουκάν, που έχει κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο, στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας.  Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρουμανίας λέει ότι η εν λόγω ουσία απαγορεύεται στους Ολυμπιακούς, αλλά επιτρέπεται από τη Διεθνή Γυμναστική Ομοσπονδία. Δεν είναι σαφές ακόμη αν θα αφαιρεθούν τα μετάλλια από την Ραντουκάν.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.