Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης ζητούν να παραδώσει ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς την εξουσία
Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης ζητούν να παραδώσει ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς την εξουσία

(28/09/2000  020:52 GMT)

Καμμία διαπραγμάτευση με τον Μιλόσεβιτς λέει ο Κοστούνιτσα
Ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης στη Γιουγκοσλαβία, ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα, μιλώντας σε συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Βελιγράδι, είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία συμφωνία με τον πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Είπε πως η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ήταν ο νικητής των εκλογών της Κυριακής και ότι ο κ. Μιλόσεβιτς έχασε. Το συγκεντρωμένο πλήθος ζήτησε να αναιρεθεί η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να διοργανώσει δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών, επιμένοντας ότι ο κ. Κοστούνιτσα είναι νικητής από τον πρώτο γύρο. Σύμφωνα με τους ανταποκριτες, η ατμόσφαιρα στην διαδήλωση αλλά και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ήταν ειρηνική. Ο λαός λένε συγκεντρώνεται για να πανηγυρίσει την εκλογή του κ. Κουστούνιτσα τον οποίο και θεωρούν τον νέο πρόεδρο της χώρας.

Σύνοδος κορυφής του ΟΠΕΚ στην Βενεζουέλα
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, κήρυξε την έναρξη της συνόδου του ΟΠΕΚ στο Καράκας με μία έκκληση για σταθερές και δίκαιες τιμές για το πετρέλαιο όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσάβεζ προσέθεσε ότι για πολύ καιρό τα αναπτυγμένα κράτη πλούτιζαν εκμεταλλευόμενα τις πηγές πλούτου των αναπτυσσόμενων χωρών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στο Καράκας, είναι σαφές πως η ομιλία του προέδρου της Βενεζουέλας υπονοεί υψηλότερες τιμές πετρελαίου, παρά τις εκκλήσεις της Δύσης να αυξήσει ο οργανισμός την παραγωγή του ώστε να μειωθούν οι τιμές. Αξιωματούχος της Βενεζουέλας είπε χαρακτηριστικά ότι η χώρα του κερδίζει λιγότερα από την εξαγωγή πετρελαίου απ'ότι η βρετανική κυβέρνηση από την φορολογία που επιβάλει στον μαύρο χρυσό.

Πρόωρη λήξη της συνόδου του  ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Η ετήσια διάσκεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Πράγα έληξε μια μέρα νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί. Οι διοργανωτές λένε ότι αυτό δεν οφείλεται στις βίαιες αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις της Τρίτης αλλά στο γεγονός ότι οι ομιλητές ολοκλήρωσαν τις παρεμβάσεις τους νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.  Αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και την Τετάρτη, αλλά γενικά ήταν ειρηνικές.

Δεν παραπέμπεται για διαφθορά ο Νετανιάχου
Ανοιξε ο δρόμος για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου στην πολιτική σκηνή μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να μην τον παραπέμψουν για διαφθορά, λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων. Η αστυνομία πίστευε ότι ο κ. Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο δωροδοκίας και ότι είχαν παρεμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης.

Χαλαρώνει η απαγόρευση πολιτικών πτήσεων προς τη Βαγδάτη
Σύμφωνα με πληροφορίες η Υεμένη προτίθεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιορδανίας και να στείλει αεροσκάφος ανθρωπιστική βοήθεια στη Βαγδάτη. Επίσημοι στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σάναα είπαν ότι η πτήση που θα αναχωρήσει την Πέμπτη θα βοηθήσει στην ανακούφιση του ιρακινού λαού από τις δεκάχρονες κυρώσεις του ΟΗΕ. Ανάλογους λόγους προέβαλε και η Ιορδανία που έστειλε αεροσκάφος την Τετάρτη. Την περασμένη εβδομάδα αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια είχαν στείλει η Γαλλία και η Ρωσία.

Ευθύνες για την πτώση του Κονκόρντ, στην Continental Airlines
Μήνυση εναντίον της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας Continental υπέβαλε η Air France, για το τραγικό δυστύχημα του Κονκόρντ τον περασμένο Ιούλιο στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις έρευνες, μία μεταλλική βέργα που έπεσε από  αεροσκάφος της Continental, το οποίο απογειώθηκε απο τον ίδιο διάδρομο λίγο πριν το Κονκόρντ, ενδέχεται να προκάλεσε την πτώση του γαλλικού αεροσκάφους. Εκπρόσωπος της Continental δήλωσε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις που να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.