Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ και στο Κάιρο
Διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ και στο Κάιρο

(09/10/2000, 0500 GMT)[

Κλιμακώνεται και πάλι η κρίση στη Μέση Ανατολή.
Στη Μέση Ανατολή  έχει μεταβεί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αννάν. Ο κ.Ανάν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Εχουντ Μπάρακ και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ. Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα είπε ότι η επίσκεψή του έγινε εσπευσμένα, λόγω του κινδύνου να γενικευθούν οι συγκρούσεις. Εν τω μεταξύ ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Ιγκορ Ιβανώφ, έφτασε στη Δαμασκό για να συζητήσει την κρίση με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασαντ, ο οποίος είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Γιουγκοσλαβία : Προσπάθειες γιά το σχηματισμό κυβέρνησης
Στη γιουγκοσλαβία, ο πρόεδρος Κοστούνιτσα συνεχίζει τις διεργασίες για τον σχηματισμό ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η δημοκρατική αντιπολίτευση, της οποίας ηγήθηκε, θέλει τώρα να συγκαλέσει εκλογές και στη Σερβία, για την εκλογή νέου Σερβικού κοινοβουλίου. Σήμερα στο Λουξεμβούργο, η Ευρωπαική Ενωση θα άρει τις πρώτες κυρώσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Πολωνία : Επανεξελέγη ο Κβασνιέφσκι
Στην Πολωνία, επανεξέλεγη, για δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα ο πρόεδρος Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι. Η επανεκλογή του ήταν άνετη, αφού, όπως φαίνεται, αποσπά το 55% από τον πρώτο γύρο. Ο Πολωνός πρόεδρος είπε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση της επόμενης πενταετίας είναι η ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαική Ενωση

Βέλγιο : Ενισχύεται η άκρα δεξιά
Στο Βέλγιο , σημαντική άνοδο στις δημοτικές εκλογές σημείωσε η ακροδεξιά. Τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας επανέλαβαν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το ακροδεξιό κόμμα Βλάαμς Μπλοκ, που συγκέντρωσε 33% στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου, την Αμβέρσα. Το κόμμα αυτό θέλει την ανεξαρτησία της περιοχής της Φλάνδρας και έχει στόχο να ακολουθήσει το παράδειγμα και την εκλογική επιτυχία του Αυστριακού ακροδεξιού κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Λιθουανία : Την πλειοψηφία κερδίζουν τα κόμματα της κεντροαριστεράς
Στη Λιθουανία δύο κόμματα της κεντροαριστεράς στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής συγκέντρωσαν πλέον του 50% των ψήφων με βάση τα αποτελέσματα από το 60% των εκλογικών περιφερειών . Πρόκειται γιά πλήγμα γιά το κυβερνών κόμμα της κεντροδεξιάς.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι
Στο Λονδίνο ο παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού ο Γκάρι Κασπάροφ στο πρώτο του  παιγνίδι με αντίπαλο τον πρώην μαθητή του Βλαντιμίρ Κράμνικ - που είναι κι αυτός από τη Ρωσία -  ήρθε ισόπαλος
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.