Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Παλαιστίνιοι καίνε Ισραηλινή σημαία
Παλαιστίνιοι καίνε Ισραηλινή σημαία

(09/10/2000, 15.30 GMT)

Διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται οι έντονες διπλωματικές προσπάθειες για να τερματισθεί η κλιμάκωση της βίας -καθώς λίγες ώρες  έχουν απομείνει μέχρι την εκπνοή του τελεσιγράφου των Ισραηλινών προς τους Παλαιστινίους να σταματήσουν τις διαδηλώσεις τους. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν πραγματοποιεί έκτακτη επίσκεψη στην περιοχή, μετά τα αιματηρά επεισόδια των τελευταίων ημερών που στοίχησαν τη ζωή σε πάνω από 80 άτομα. Ο κ. Ανάν συναντάται σήμερα με τον πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσιγκτον ο πρόεδρος Κλίντον ενδέχεται να μεταβεί στη Μέση Ανατολή για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής που θα οργανώσει η Αίγυπτος. Στο μεταξύ οι συγκρούσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών συνεχίστηκαν. Δύο Αραβες σκοτώθηκαν τη νύχτα στη Ναζαρέτ, ενώ κατά πληροφορίες βρέθηκαν 2 πτώματα Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη του Ιορδάνη.

Ευρωπαϊκή Ενωση: Μερική άρση των κυρώσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας
Οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συναντήθηκαν σήμερα στο Λουξεμβούργο αποφάσισαν τη μερική άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Οι υπουργοί εξωτερικών των "15" συμφώνησαν να αρθεί το εμπάργκο στις εισαγωγές καυσίμων στη Γιουγκοσλαβία και θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία των πτήσεων των Γιουγκοσλαβικών αερογραμμών, σε ένδειξη συμπαράστασης στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα.

Απαγόρευση εισόδου από τις κινεζικές αρχές στον υϊό Μιλόσεβιτς
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν άδεια εισόδου στην χώρα στο Μάρκο Μιλόσεβιτς, το γιο του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Ο Μάρκο Μιλόσεβιτς ταξίδευε με διπλωματικό διαβατήριο από τη Μόσχα προς το Πεκίνο και όπως είπε στέλεχος της Αεροφλότ -σε αεροπλάνο της οποίας επέβαινε ο κ. Μιλόσεβιτς, η άρνηση των Κινέζων οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο γεγονός οτι αυτός δεν διέθετε βίζα.

Κίνα: Συνέρχεται η ολομέλεια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος
Στη Κίνα, άρχισε σήμερα στο Πεκίνο η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, με κύρια θέματα τη μελλοντική κατεύθυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Ο ανταποκριτής του BBC στη κινεζική πρωτεύουσα λέει ότι η επικείμενη είσοδος της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου παρουσιάζει νέες προκλήσεις τόσο για τις απηρχαιωμένες κρατικές βιομηχανίες όσο και για το υπερχρεωμένο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Βέλγιο : Ενισχύεται η άκρα δεξιά
Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στο Βέλγιο το ακροδεξιό Φλαμανδικό Μέτωπο. Στόχος του κόμματος αυτού, που λέει ότι επιδιώκει την ανεξαρτητοποίηση της ολλανδόφωνης περιοχής της Φλάνδρας και την απαγόρευση κάθε μετανάστευσης, είναι να συμμετάσχει μελλοντικά σε μιά κυβέρνηση συνασπισμού, κατά τα πρότυπα της συμμετοχής του ακροδεξιού κόμματος Ελευθερίας στην κυβέρνηση της Αυστρίας.  Αλλά τα κύρια πολιτικά κόμματα του Βελγίου επανέλαβαν για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το Φλαμανδικό Μέτωπο.

Κολομβία: Σόκ από δημοσιοποίηση βιντεοκασσέτας
Σάλο έχει προκαλέσει στην Κολομβία το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση της χώρας, όπου απεικονίζονται πάνω από 250 αστυνομικοί και στρατιώτες να κρατούνται αιχμάλωτοι σε μυστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως των ανταρτών.

Ανθρωπιστική βοήθεια προς Ιράκ από Τουρκία
Στην Βαγδάτη προσγειώθηκε σήμερα αεροσκάφος που μετέφερε ανθρωπιστικά εφόδια από την Τουρκία. Η πτήση αυτή εντάσεται στις προσπάθειες γειτονικών προς το Ιράκ χωρών, για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, με σκοπό τη  χαλάρωση των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο ιρακινό καθεστώς.

Επίσκεψη απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Βιρμανία
Εφτασε στην βιρμανική πρωτεύουσα Ρανγκούν ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών Ραζάλι Ισμαήλ, για συνομιλίες με το στρατιωτικό καθεστώς που αποσκοπούν στη βελτίωση της κατάστασης στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην προώθηση του εκδημοκρατισμού της χώρας. Ο κ. Ισμαήλ αναμένεται επίσης να συναντηθεί με την ηγέτη της αντιπολίτευσης Ανγκ Σαν Σου Κι η οποία έχει τεθεί σε κατ' οίκον κράτηση εδώ και δύο εβδομάδες.

Πολιτική ένταση στη Ζιμπάμπουε
Στη Ζιμπάμπουε επικρατεί και πάλι ένταση στο πολιτικό προσκήνιο λίγες ώρες πριν την  επιστροφή στη χώρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβανγκιράϊ. Ο κ. Τσβανγκιράϊ θα επιστρέψει από τη Νότια Αφρική και υπάρχει κίνδυνος να συλληφθεί μετά τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα σε συγκέντρωση οπαδών του στη Χαράρε.

Ανακοινώθηκε η απονομή του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής
Το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής απονεμήθηκε εφέτος σε τρείς επιστήμονες, έναν Σουηδό και δύο Αμερικανούς, για την συνεισφορά τους στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του νευρικού μας συστήματος.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.