Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η Ραμάλα το επίκεντρο των Παλαιστινιακών διαδηλώσεων
Η Ραμάλα το επίκεντρο των Παλαιστινιακών διαδηλώσεων

(12/10/2000, 15:00 GMT)

Γενικεύονται οι συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη και Λωρίδα της Γάζας
Το ραδιόφωνο του Ισραήλ μετέδωσε ότι γενικέυονται οι συγκρούσεις του Ισραηλινού στρατού με τους Παλαιστινίους σε όλη την Δυτική Οχθη. Ελικόπτερα του Ισραήλ βάλλουν κατά παλαιστινιακών θέσεων στη πόλη Ραμάλα αλλά και στη Πόλη της Γάζας, όπου πριν απο λίγο σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης κι κοντά στο αρχηγείο του παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ. Στη Ραμάλα, ελικόπτερα βάλλουν κατά του αστυνομικού τμήματος της πόλης και πληροφορίες αναφέρουν ότι επετέθησαν με ρουκέτες και κατά του Παλαιστινιακού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτωρείο ειδήσεων, ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε όλες τις Παλαιστινιακές πόλεις, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Παλαιστινιακή δοίκηση κύρηξε όλη την Παλαιστινιακή επικράτεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερακάτ, απηύθυνε έκκληση στην διεθνή κοινότητα να επέμβει για να σταματήσει την ισραηλινή επίθεση

Οχλος Παλαιστινίων σκοτώνει 2 Ισραηλινούς
Ο ανταποκριτής του BBC  μεταδίδει ότι η επίθεση του στρατού είναι αντίποινο στο θάνατο 2 Ισραηλινών που κρατούντο στο αστυνομικό τμήμα της Ραμάλα της Δυτικής Οχθης. Οργισμένη ομάδα Παλαιστινίων εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της πόλης και σκότωσε 2 Ισραηλινούς που κρατούντο εκεί. Οι δύο Ισραηλινοί ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και είχαν συλληφθεί απο τις Παλαιστινιακές αρχές. Εκπρόσωπος των Παλαιστινίων εξέφρασε την λύπη του για το επεισόδιο. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού απέρριψε τους ισχυρισμούς των Παλαιστινίων ότι επρόκειτο για μυστικούς πράκτορες.

Αύξηση της τιμής του πετρελαίου
Η κλιμάκωση των στρατιωτικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή επέφερε σημαντική και απότομη αύξηση στη τιμή του πετρελαίου. Η τιμή του ανέβηκε κατά 3 δολάρια το βαρέλι και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα των 35 δολαρίων το βαρέλι - που είναι η υψηλώτερη τιμή τα τελευταία δέκα χρόνια. Την ίδια στιγμή παρατηρείται νέα πτώση στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου.

Επίθεση κατά Αμερικανικού πολεμικού σκάφους
Αγνωστο σκάφος που ήταν γεμάτο με πυρομαχικά συγκρούσθηκε με πολεμικό σκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών στο λιμάνι του Αντεν, στην Υεμένη. Απο την έκρηξη που ακολούθησε βρήκαν τον θάνατο 4 αμερικανοί ναύτες ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Οι αμερικανικές αρχές λένε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αντιτορπιλικό Cole, με πλήρωμα 300 άτομα, γέρνει και εκφράζονται φόβοι ότι βυθίζεται.

Πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στην Τσετσενία
Tουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από δέκα τραυματίσθηκαν όταν εξερράγη αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικές ύλες, κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα Γκρόζνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα είναι τρεις αστυνομικοί και δύο αξιωματούχοι από το εισαγγελικό γραφείο της περιοχής. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τη στιγμή που οι αξιωματούχοι πλησίαζαν το αστυνομικό τμήμα. Οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ρωσικών στόχων είναι πολύ συχνές τον τελευταίο χρόνο, από τότε δηλαδή που η Μόσχα έστειλε στρατεύματα στην Τσετσενία εναντίον των Τσετσένων αυτονομιστών ανταρτών, που επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής.

Προειδοποιήσεις Κοστούνιτσα
Ενα ηφαίστειο που βράζει κάτω από την επιφάνεια της ειρηνικής μετάβασης στη δημοκρατία χαρακτήρισε τη Γιουγκοσλαβία ο νέος πρόεδρος της χώρας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, ο κ. Κοστούνιτσα τόνισε ότι προβλήματα του δημιουργούν όχι μόνο οι εχθροί του αλλά και οι φίλοι του. Απεκάλυψε ότι ορισμένοι εταίροι του στον δεκαοκταμελή συνασπισμό υπονομεύουν το κύρος του χρησιμοποιώντας νομότυπες διαδικασίες για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο υπουργείων και εταιρειών τις οποίες διευθύνουν στενοί συνεργάτες του ανατραπέντος προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Δεύτερη τηλεοπτική μονομαχία για το Αμερικανικό προεδρικό αξίωμα
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών για την αμερικανική προεδρία μετά και τη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Αλ Γκορ και τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Τζορτζ Μπους, τον νεότερο. Οι δύο υποψήφιοι παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την εξωτερική πολική, εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ και υπογράμμισαν ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Διαμάχη Τσεχίας - Αυστρίας για πυρηνικό σταθμό
Η κυβέρνηση της Τσεχίας θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να παρέμβει στην διαμάχη της με την Αυστρία σχετικά με έναν καινούριο πυρηνικό σταθμό της κοντά στα κοινά σύνορά τους.

Απόσυρση 2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων Φορντ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δικαστής αποφάσισε την απόσυρση 2 εκατομμυρίων επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων Φορντ από την κυκλοφορία. Ο δικαστής κατηγόρησε την αυτοκινητοβιομηχανία Φορντ ότι συγκάλυψε βλάβη στο σύστημα ανάφλεξης με αποτέλεσμα, με τη θέρμανση της μηχανής, οι κινητήρες των οχημάτων να σβήνουν. Η εταιρεία αρνείται να δεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα ανάφλεξης και υποστηρίζει ότι η απόφαση απόσυρσης από την κυκλοφορία δεν δικαιολογείται από τα πράγματα.

Τουρκική προειδοποίηση αν εγκριθεί η "γενοκτονία" των Αρμενίων
Προειδοποίηση απηύθυνε η Τουρκία ότι θα επαναλειτουργήσει πλήρως ο πετρελαιοαγωγός από το Ιράκ αν το Αμερικανικό Κονγκρέσο εγκρίνει το ψήφισμα που χαρακτηρίζει ως γενοκτονία τους θανάτους Αρμενίων στην διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Νέο βήμα για την άρση του εμπάργκο κατά της Κούβας
Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, σε ένα ακόμα βήμα άρσης του εμπάργκο που έχει επιβληθεί κατά της Κούβας όταν την εξουσία στην χώρα ανέλαβε ο Φιντέλ Κάστρο πριν από 41 χρόνια, έδωσε την έγκριδή της σε εξαγωγές φαγητού και φαρμάκων στην Κούβα.

Εκτόξευση του "Discovery"
Το διαστημόπλοιο "Discovery" εκτοξεύθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Διακίνηση ... σπέρματος από τις φυλακές
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής 2 υπάλληλοι των φυλακών κατηγορούνται ότι συνέβαλλαν στην διακίνηση του σπέρματος ορισμένων φυλακισμένων προς τις συζύγους και στις φίλες τους έξω από την φυλακή. Αφορμή για να εξιχνιάσει το FBI την υπόθεση αυτή, ήταν ένας κατάδικος που βρισκόταν στη φυλακή για 10 χρόνια, όμως συστηματικά αποκαλούσε ως γιο του ένα μωρό που τον επισκεπτόταν.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.